Nu ook de kerstvakantie weer voorbij is, zijn we officieel begonnen aan het jaar 2018. Langzaam pakken we allemaal het normale leven weer op. Vaak gaat dit gepaard met de nodige goede voornemens waar we in de eerste weken van januari nog vol goede moed mee bezig zijn. Een van die voornemens is voor veel van ons, naast meer sporten, weer gezond eten. Al die feestdagen met al hun lekkernijen hebben er wel ingehakt. Voor mij is dat niet anders. Een prima combinatie voor wat extra kilo’s zo in de laatste weken van mijn zwangerschap. Ik heb ervan genoten en ben ook lekker even vergeten dat het er weer allemaal af moet. 

Maar nu is het januari en ben ik alweer bijna twee weken moeder van een prachtige zoon. De eerste acht dagen heb ik ontzettend gezond gegeten. Van de kraamzorg kreeg ik prachtig opgemaakte bordjes met stukjes fruit, gesmeerde boterhammetjes, nootjes en alle andere voedzame producten die ze in huis kon vinden. Wat een verwennerij. Nu is de kraamzorg weg en moet ik het zelf doen. Stiekem vind ik dat best lastig.

Zoeken naar een soort van structuur met ons nieuwe gezin. Voeden, luiers, dutjes, kraambezoek en dan, ow ja, eten. Overdag vraag ik me weleens af waarom ik me zo sloom en slap voel terwijl het toch eigenlijk alweer een stuk beter ging na de bevalling. Dan bedenk ik me ineens dat ik nog niet gegeten heb. Het aller makkelijkste is dan om even snel een eierkoek in mijn mond te stoppen of iets anders wat me geen tijd en moeite kost. Helaas doet dit wel echt af aan hoe gezond ik mezelf te eten geef. Met het excuus dat, als ik gezond eet, de melk die mijn nieuwste aanwinst drinkt ook gezonder is, hijs ik me in de rol van onze kraamzorg en maak ik voor mezelf een lekker bordje met al het gezonds dat ik in huis kan vinden. Stukjes peer, een mandarijntje, een boterhammetje met kipfilet, een handje amandelnootjes en om mezelf te verwennen een beschuit met muisjes. Als ik zo eens naar dat bordje kijk ben ik best trots op mijn creatie.

Het avondeten vergeten we soms gewoon. Dan bedenken we ‘s avond rond 19.00 uur ineens dat dit ook nog moet… oeps. Onze nieuwste regel is dan ook: wil je aan het eind van de middag op kraambezoek komen? Prima, maar dan wel met avondeten mee. Geïnspireerd door vrienden die dit ooit als cadeautip op het geboortekaartje zetten. We hebben al een aantal avonden heerlijk en gezond gegeten, zonder dat het ons in deze drukke periode moeite heeft gekost. Ik kan dit echt iedereen aanraden! En wat blijkt; de mensen om ons heen vinden het fijn dat ze zich nuttig kunnen maken en ons echt ergens mee kunnen helpen. Iedereen blij en zelf weer eens kunnen oefenen met #durftevragen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies.

> Meer informatie

Deze melding sluiten