Kinderopvang in een bijzondere tijd

De overheid heeft besloten dat de kinderopvang en het onderwijs tot en met 28 april de deuren moeten sluiten. Voor ouders met een cruciaal beroep wordt een uitzondering gemaakt. Hun kinderen blijven welkom in de opvang. Dat geldt ook voor ouders in cruciale beroepen die hun kind(eren) voorheen niet bij onze opvang brachten.

Kinderen zijn welkom als jij en je partner in een cruciaal beroep werken. Als jij en je partner niet beiden een cruciaal beroep hebben, probeer dan eerst om zelf je kind op te vangen. Lukt dat niet, dan is je kind welkom in onze kinderopvang. Hebben jij en je partner beiden geen cruciaal beroep dan kan je kind niet naar KION komen. 

Heeft je kind klachten zoals hoesten, verkouden, keelpijn en/of koorts, dan kan je kind helaas niet komen. Voorop staat dat we met z'n allen gezond blijven. 

Meer informatie over het coronavirus en de kinderopvang staat op de website van de Rijksoverheid.
Meer informatie over coronavirus en KION lees je op de pagina 'Hoe kunnen wij je helpen'.

Kinderen van ouders met cruciale beroepen 24/7 welkom

We willen kinderen van ouders met cruciale beroepen goede kinderopvang bieden met maximale flexibiliteit. Hun kinderen zijn welkom bij de meeste locaties op de reguliere tijden. Daarnaast zijn er twee locaties waar kinderen van 0 tot 12 jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag welkom zijn. Deze opvang is ook voor ouders met cruciale beroepen die nog geen klant waren bij KION. Je betaalt geen extra kosten voor deze opvang.

Vanaf maandag 23 maart tot en met (in ieder geval) 28 april zijn kinderen 24/7 welkom bij:

  • Kindercentrum Jump aan de Griftdijk 91, Nijmegen Noord
  • Kindercentrum Dribbel aan de Koningslaan 7, Molenhoek

Voordat je je kind(eren) brengt, meld je ze aan via het inschrijfformulier 24-uurs kinderopvang.

LET OP: Ben je al klant bij KION?  Dan kun je tijdens reguliere openingstijden terecht bij je eigen, vertrouwde locatie. Dit geldt ook als je extra dagen nodig hebt of wilt ruilen. Je hoeft dus geen extra formulier in te vullen maar vraagt dit aan via het Ouderportaal.

Eerste keer bij Jump of Dribbel? 

Dribbel en Jump zijn geschikt gemaakt voor 24-uurs opvang. Er zijn extra bedden voor grotere kinderen geplaatst en we verzorgen de maaltijden. En natuurlijk is er een ervaren team van gekwalificeerde pedagogisch medewerkers. 

Houd er rekening mee dat de eerste keer brengen circa 15 minuten extra tijd kost. Samen met een pedagogisch medewerker vul je een formulier in over je kind waarmee we informatie krijgen over eten, slapen en gewoontes en we maken een foto. De informatie van je kind wordt gedeeld in het team zodat we zo goed mogelijk voor hem/haar kunnen zorgen.

Spoed 24-uurs opvang

Spoed 24-uurs opvang zijn alle aanvragen die buiten kantoortijd worden ingediend voor dezelfde dag of in het weekend. Bijvoorbeeld als je op zaterdag belt dat je zondag opvang nodig hebt of als je op donderdagavond belt omdat je voor donderdagnacht opvang nodig hebt.

Aanvragen van spoed 24-uurs opvang kan buiten kantoortijden naar 024 382 26 39.

Aanvragen van spoed 24-uurs opvang kan tijdens kantoortijden naar 024 360 20 58.