We bieden opvang buiten schooltijden: voor en na school én in vakanties hele dagen. Je kind kan kiezen voor bijvoorbeeld een sportieve of juist een creatieve activiteit. We denken mee waar nodig en laten vrij waar kan. Het accent ligt op vrijetijdsbesteding. De kinderen spelen met hun vriendjes en kunnen zelf kiezen wat ze doen. Er is altijd een locatie in de buurt van de basisschool van je kind. Wil je weten welke bso gekoppeld is aan jouw school? Bekijk dan onze scholenkaart.

Schoolvakanties

In de schoolvakanties komen kinderen de hele dag bij ons. Ook als ze in schoolweken niet bij ons komen kan je kiezen voor een vakantie-overeenkomst. Soms is de vakantieopvang bij een andere locatie. Pedagogisch medewerkers van de eigen locatie zullen je hierover tijdig informeren. Tijdens de schoolvakanties organiseren we bijzondere activiteiten zoals lasergamen, een voetbaltoernooi, keramiek-workshop, een dag naar het bouwdorp, naar een theatervoorstelling, noem het maar op en we doen het. In de zomervakantie is dit onder de noemer bso Zomertour. Want bij KION is ook de vakantie een feest!

8+ groepen voor zelfstandige kinderen

Loslaten waar het kan en begeleiden waar het nodig is. De kinderen vinden dit erg prettig: “We zijn geen baby’s!” Bij diverse bso’s zijn een of meerdere groepen speciaal voor de oudere kinderen. Kinderen van acht jaar en ouder mogen, na toestemming van de ouders, meer zelfstandig ondernemen.

Dit kan inhouden dat kinderen zelfstandig lopend of op de fiets naar de bso komen of naar huis gaan. Ook komt het voor dat zij spelen op een aangrenzend terrein. Of dat ze gereedschap gebruiken of koken onder toezicht van een pedagogische medewerker. Wat de 8+-groep precies inhoudt, vertellen onze medewerkers je graag.

Studiedagen

Normaal gesproken worden alle dagen voor buitenschoolse opvang in rekening gebracht. Een uitzondering hierop zijn een aantal studiedagen per schooljaar.

De spelregels voor gratis studiedagen

  • De basisschool bepaalt wanneer zij studiedagen houden en dus gesloten zijn; een margedag of lesvrije dag zien we ook als een studiedag.
  • Aan het begin van het schooljaar kiest de clustermanager vijf van deze geplande studiedagen en deze dagen worden op gratis gezet in het Ouderportaal; we proberen de gratis studiedagen te spreiden over de verschillende dagen van de week.
  • Als een studiedag valt op een vaste opvangdag ben je zeker van de opvang als je je aanmeldt via het Ouderportaal.
  • Valt een studiedag op een dag die geen vaste opvangdag is voor jouw kind? Dan kan je hem/haar aanmelden. Je kind is welkom als er voldoende plaats is.
  • Heeft de school van jouw kind halve studiedagen? Dan staat dit in het Ouderportaal als één gratis studiedag.
  • Een gratis studiedag in het Ouderportaal kun je niet ruilen voor een andere studiedag die in het Ouderportaal niet als gratis studiedag is aangewezen.

Wat is kosteloos op een ‘gratis’ studiedag die valt op een vaste bso-dag?

  • Kosteloos zijn de uren buitenschoolse opvang tijdens schooltijd.
  • Via je overeenkomst betaal je de buitenschoolse opvang vanaf de eindtijd van school tot de sluitingstijd van de bso.

Wat als je kind naar de opvang gaat op een 'niet vaste bso-dag' (dit kan alleen als er plaats is)

  • Kosteloos is de opvang tijdens schooltijd.
  • Je haalt je kind na de eindtijd van school op of je kind blijft op de bso. De uren vanaf de eindtijd school tot de sluitingstijd van de bso worden in rekening gebracht.

De voorschoolse opvang valt buiten de gratis studiedag.

Meer weten over buitenschoolse opvang?

Kom je liever eerst zelf kijken, dan ben je van harte welkom bij een locatie bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor rechtsreeks contact opnemen met de locatie van jouw keuze of je vult het formulier Rondleiding aanvragen in.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kun je terecht bij afdeling Klantrelaties. We zoeken graag samen met je naar dat wat het beste bij jullie past!