We bieden opvang buiten schooltijden: voor en na school én in vakanties. Je kind kan kiezen voor bijvoorbeeld een sportieve of juist een creatieve activiteit. We denken mee waar nodig en laten vrij waar kan. Het accent ligt op vrijetijdsbesteding. De kinderen spelen met hun vriendjes en kunnen zelf kiezen wat ze doen. Er is altijd een locatie in de buurt van de basisschool van je kind. Wil je weten welke bso gekoppeld is aan jouw school? Bekijk dan onze scholenkaart.

Schoolvakanties

In de schoolvakanties kunnen kinderen de hele dag bij ons terecht. Ook als ze normaal niet bij ons komen. Soms is dat wel op een andere locatie. Pedagogisch medewerkers van je locatie zullen je hierover tijdig informeren. Tijdens de vakanties organiseren we bijzondere activiteiten zoals lasergamen, een voetbaltoernooi, keramieken, een dag naar het bouwdorp, naar een theatervoorstelling, noem het maar op en we doen het. In de zomervakantie onder de noemer bso Zomertour. Want bij KION is de vakantie net zo goed een feest! 

Studiedagen

  • Voor het maken van een mooi dagprogramma en om te zorgen voor voldoende pedagogisch medewerkers is het noodzakelijk dat je jouw kind uiterlijk 4 weken voor de studiedag aanmeldt; 

  • Als je jouw kind minder dan 4 weken van tevoren aanmeldt, kijken we naar de mogelijkheden op basis van beschikbare plaatsen: deze aanmeldingen kunnen we niet garanderen;

  • Een studiedag kan definitief doorgaan als opvangdag wanneer er minimaal 6 kinderen zijn aangemeld;

  • Een studiedag zoals hier benoemd, betreft een hele studiedag (dus geen ochtend, middag, margedag, roostervrije dag, et cetera, volgens de site van school) en valt op een dag waarop het kind normaliter ook naar de buitenschoolse opvang gaat;

  • De extra opvang-uren op studiedagen zijn gratis voor kinderen die normaliter ook op die dag komen.
  • Voor alle andere soorten van opvang gelden de voorwaarden zoals gesteld bij incidentele opvang;

  • Buitenschoolse opvang tijdens een studiedag kan ook bij een andere locatie plaatsvinden;

  • Voor studiedagen kan geen ruiltegoed worden ingezet.

8+ groepen voor zelfstandige kinderen

Loslaten waar het kan en begeleiden waar het nodig is. De kinderen vinden dit erg prettig: “we zijn geen baby’s!” Bij diverse bso’s zijn een of meerdere groepen speciaal voor de oudere kinderen. Kinderen van acht jaar en ouder mogen, na toestemming van de ouders, meer zelfstandig ondernemen.

Dit kan inhouden dat kinderen zelfstandig lopend of op de fiets naar de bso komen of naar huis gaan. Ook komt het voor dat zij spelen op een aangrenzend terrein. Of dat ze gereedschap gebruiken of koken onder toezicht van een pedagogische medewerker. Wat de 8+-groep precies inhoudt, vertellen onze medewerkers je graag.

Meer weten?

Kom je liever eerst zelf kijken, dan ben je van harte welkom bij een locatie bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor rechtsreeks contact opnemen met de locatie van jouw keuze of je vult het formulier Rondleiding aanvragen in.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kun je terecht bij afdeling Klantrelaties. We zoeken graag samen met je naar dat wat het beste bij jullie past!