Peutergroepen

Als je peuter twee jaar* wordt, is hij of zij van harte welkom bij de peutergroep, voorheen bekend als peuterspeelzaal. Hier leert je kind de dingen die belangrijk zijn voor een goede start op de basisschool. Denk aan samen spelen, delen, wachten op je beurt en de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek. Je peuter is twee tot vier dagdelen per week welkom.

* startleeftijd afhankelijk van gemeentelijke afspraken

Kinderopvangtoeslag of peutertoeslag? 

Peutergroepen vallen onder de Wet kinderopvang. De belastingdienst of de gemeente betaalt met je mee. Maar bij welke instantie moet je zijn voor de toeslag? Dit hebben we op een rij gezet onder Tarieven.

Als er een wijziging is in het gezinsinkomen geef je dat door via een 'gezinsinkomen-formulier'. Kies je voor een automatische incasso, dan wordt de eigen bijdrage automatisch van je rekening afgeschreven. Je ontvangt wel altijd een volledige factuur van ons. 

Meer weten?

Op elke locatiepagina vind je informatie over de openingstijden, contactgegevens en een specifiek locatie-aanbod.

Kom je liever eerst zelf kijken, dan ben je van harte welkom bij een locatie bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor rechtsreeks contact opnemen met de locatie van jouw keuze of vul het formulier Rondleiding aanvragen in.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kun je terecht bij Klantrelaties. We kijken graag samen met je naar wat het beste bij jullie past!

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer