Voorschoolse Educatie (VE)

Bij locaties met een aanbod voor Voorschoolse Educatie (VE) stimuleren wij doelgericht en systematisch de ontwikkeling van peuters met behulp van een erkend methodisch programma zoals ‘Uk & Puk’ of ‘Piramide’. Dit doen wij natuurlijk op een speelse manier! Door middel van een thematisch aanbod, een uitnodigende en gezellig ingerichte ruimte en uitdagende activiteiten stimuleren we peuters om nieuwe woorden te leren, na te denken, te spelen met andere kinderen, hun motoriek te oefenen (beheersen van het bewegen), zich te concentreren en te luisteren. Onze pedagogisch medewerkers krijgen hierin extra scholing en begeleiding. Zo zorgen wij ervoor dat alle kinderen een zo goed mogelijke start maken op de basisschool.

Voor wie is VE?

Een aantal kinderdagverblijven en alle peutergroepen bieden Voorschoolse Educatie (VE). Er zijn landelijke afspraken gemaakt over welke kinderen in aanmerking komen voor een VE indicatie. Hierbij kijkt men onder andere naar de opleiding van de ouders en de taal die het gezin thuis spreekt. Het consultatiebureau schrijft de indicaties uit. 
De ouderbijdrage bij een VE indicatie is lager omdat de gemeente meebetaalt als (een van) de ouders niet werken/studeren. De gemeente bepaalt vanaf welke leeftijd een peuter kan starten met voorschoolse educatie en welke tegemoetkoming ouders ontvangen. Alle andere situaties vallen onder de Wet kinderopvang.

Kinderdagverblijven met VE

Nijmegen West: Kinderdagverblijf Aquamarijn 
Nijmegen - Grootstal: Kinderdagverblijf Grootstal
Nijmegen Noord: Kinderdagverblijf Ondersteboven
Nijmegen - Dukenburg: Kinderdagverblijf De Prins 

Meer weten?

Op elke locatiepagina vind je informatie over de openingstijden en de contactgegevens. Voor VE bij het kinderdagverblijf heeft KION een specifiek aanbod. De afdeling Klantrelaties legt dit graag aan je uit. 

Kom je liever eerst zelf kijken, dan ben je van harte welkom bij een locatie bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor rechtsreeks contact opnemen met de locatie van jouw keuze of je vult het formulier in Rondleiding aanvragen.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer