• Onder één dak met basisschool, kinderdagverblijf en peutergroep
  • Veel beweegmogelijkheden op schoolplein en in gymzaal
  • Breed activiteitenaanbod op 6 ontwikkelgebieden

Schrijf je in

Buitenschoolse opvang in Biezen

Buitenschoolse opvang Aquamarijn is onderdeel van Kindcentrum Aquamarijn in de Nijmeegse wijk Biezen. Deze buurt wordt het Waterkwartier genoemd en ligt dicht bij het stadscentrum van Nijmegen. In het gebouw zitten ook basisschool Aquamarijn, kinderdagverblijf Aquamarijn en peutergroep Aquamarijn. De kinderen van basisschool Aquamarijn komen bij deze bso. De oudere kinderen lopen zelfstandig naar het bso lokaal. Sommigen kinderen lopen ’s middags ook zelfstandig naar huis. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de locatie.

Over KION bso Aquamarijn

Bij bso Aquamarijn komen kinderen van 4-12 jaar. De groepsruimtes zitten op de bovenverdieping en worden in de ochtend gebruikt door peutergroep Aquamarijn. Voor veel kinderen is het daardoor al een vertrouwde plek. Activiteiten sluiten aan bij thema’s die ook de school gebruikt, zo is er herkenning voor je kind. De activiteiten die we aanbieden zijn vooral gericht op talentontwikkeling van je kind. Ieder kind heeft eigen interessegebieden en die stimuleren we om te groeien. Ook tijdens vakanties en studiedagen kan je kind terecht op de buitenschoolse opvang. Er is dan een speciaal vakantieprogramma met extra uitstapjes. 

Op dinsdag en donderdag gaan de 7+ kinderen naar bso Aquamarijn, Oscar Carréstraat.

Binnenkijken bij Aquamarijn

De groepsruimtes hebben grote ramen voor veel natuurlijke lichtinval. Er zijn verschillende hoeken ingericht die gekoppeld zijn aan de dagelijkse belevenissen. Je kind ontwikkelt zijn of haar talenten op 6 ontwikkelgebieden; koken, theater, sport en bewegen, natuur, techniek en creativiteit. We zijn veel in beweging met de kinderen, ook binnen in de gymzaal. Hier doen we veel aan sport en spel voor de motorische ontwikkeling van je kind.

Buitenspelen bij Aquamarijn

Bij bso Aquamarijn gaan we veel naar buiten omdat dit goed is voor de ontwikkeling, gezondheid en weerstand van kinderen. We maken gebruik van het speelterrein van de basisschool. Je kind speelt op zijn of haar eigen manier buiten in grote en kleine groepjes. Je kind kiest zelf wat hij of zij wilt doen en met wie. Waar nodig ondersteunen en stimuleren we je kind in samenspel of het ontdekken van de natuur. Sommige belevenissen als natuur en sport en spel doen we buiten met de kinderen. In de buurt ligt speeltuin Boerenlandje en het kleine Leeuwensteinpark met veel gras en grote bomen. In vakanties en bij sommige thema’s maken we een uitstapje naar deze plekken.

aquamarijn tuin 527

Een dag bij bso Aquamarijn

Bij binnenkomst eten we groente en fruit en drinken we water omdat we een gezonde leefstijl stimuleren. Daarna bieden we je kind activiteiten aan waarbij hij of zij zelf ekan kiezen waar hij of zij zin in heeft. Ideeën voor activiteiten kan je kind bij de pedagogisch medewerker kwijt. We luisteren hiernaar en nemen dit als het kan op in het programma. We vinden het belangrijk dat je kind zich gezien en gehoord voelt. De pedagogisch medewerkers stimuleren je kind om kennis te maken met talentontwikkeling tijdens de belevenissen. In vakanties bieden we een breder aanbod aan en wisselen we de actieve momenten zoals voetballen of dansen af met uitrusten op de bank en boekjes voorlezen. Een goede balans in het dagprogramma vinden wij belangrijk zodat je kind optimaal kan ontspannen.

Kindcentrum Aquamarijn

Buitenschoolse opvang Aquamarijn zit samen met het kinderdagverblijf, de peutergroep en de basisschool in kindcentrum Aquamarijn. Het voordeel van een kindcentrum is het bevorderen van de doorgaande lijn in de ontwikkeling van je kind. Hierdoor zijn kinderen goed in beeld bij pedagogische medewerkers en leerkrachten van de basisschool. Er is een goede samenwerking met de school op het gebied van kind- en talentontwikkeling en thema’s voor activiteiten. We creëren een vertrouwde en herkenbare plek voor je kind van 0-12 jaar. 

Wil je meer weten over bso Aquamarijn? Neem contact op met ons, we maken graag kennis met je.

Cindy

Mijn naam is Cindy Duffels en ik werk sinds maart 2021 bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om, als spin-in-het-web, de verbindende factor te zijn tussen medewerkers, ouders, kinderen en samenwerkingspartners. Ik vind het heerlijk om samen met onze partners een mooi aanbod voor kinderopvang en ontwikkeling neer te zetten. Hiermee krijgen kinderen de ruimte om hun eigen talenten en capaciteiten te ontwikkelen, in hun eigen tempo. De kinderen zullen dan samen met onze medewerkers in een mooie diversiteit verder groeien en bloeien.

Mijn motto is: We praten niet over problemen, maar over uitdagingen. Samen zijn we sterker!

Adres

bso Aquamarijn Biezendwarsstraat
Biezendwarsstraat 33
6541 ZE Nijmegen
LRK-nummer 279565215

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
ma:     07.30 - 08.30 uur
di:       07.30 - 08.30 uur
woe:   07.30 - 08.30 uur
do:      07.30 - 08.30 uur
vr:       07.30 - 08.30 uur

Na school
ma:     14.00 - 18.00 uur
di:       14.00 - 18.00 uur
woe:   14.00 - 18.00 uur
do:      14.00 - 18.00 uur
vr:       14.00 - 18.00 uur

Schoolvakanties
07.30 tot 18.00 uur 

 

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Fijn dat de locatie in de basisschool zit én ik ben erg blij met de KION app Ouderportaal met de foto's. Super!

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer