• Nauwe samenwerking met basisschool De Boomgaard
  • In de nieuwe wijk Woenderskamp in Lent
  • Breed activiteitenaanbod
  • Veel buitenspelen

Schrijf je in

Buitenschoolse opvang in Lent

Bso De Boomgaard zit in een nieuw, ruim gebouw in Woenderskamp in Lent. Samen met het kinderdagverblijf en de basisschool maken wij deel uit van kindercentrum De Boomgaard. We werken nauw met elkaar samen en delen de faciliteiten. Dit zorgt ervoor dat De Boomgaard een vertrouwde plek is voor je kind als het na het kinderdagverblijf ook naar de bso en de basisschool van De Boomgaard gaat.

Over KION bso De Boomgaard

Wij vinden het belangrijk dat jouw kind zich thuis voelt bij bso De Boomgaard. Onze betrokken en enthousiaste pedagogisch medewerkers geven jouw zoon of dochter alle ruimte om na school de activiteiten te kiezen waar hij of zij zich op dat moment prettig bij voelt. In de schoolvakanties maken we er een groot feest van met een uitdagend en fijn vakantieprogramma.

Binnenkijken bij de buitenschoolse opvang

Op de buitenschoolse opvang hebben we voor elk wat wils. Wanneer je binnenkomt in de ruime hal zie je op het bord de activiteiten die voor die dag gepland zijn. Wil je kind wat anders doen? Geen probleem, je kind mag op zijn of haar eigen manier bijkomen van een drukke dag, of juist alle energie eruit rennen. We hebben een bouwhoek met verschillend bouwmaterialen, een eigen keuken voor kookactiviteiten, een aula met podium voor theater, muziek en dans, een atelierruimte voor handenarbeid, een bibliotheek met constant wisselende collectie, gezelschapsspellen en alle ruimte om op een rustige plek een boekje te lezen of spelletje te doen. Onderaan deze pagina vind je een filmpje van basisschool De Boomgaard. 

Buitenspelen bij de bso

Buitenspelen is gezond. We gaan bij de buitenschoolse opvang dan ook zoveel mogelijk naar buiten. Hierbij maken we gebruik van het schoolplein waar je kind alle ruimte heeft om te rennen, klimmen en te spelen. 

Een dag bij bso De Boomgaard

Wanneer de schooldag erop zit, staan de pedagogisch medewerkers klaar voor je kind. Ze zorgen voor een rustige overgang van school naar de bso, door eerst met zijn allen wat te drinken en te eten. Na dit gezamenlijke moment, kan iedereen kiezen wat hij of zij wil doen. We bieden elke dag andere activiteiten aan, bijvoorbeeld samen bakken, een voetbaltoernooi, een schilderij maken etc. Wil je kind liever samen met een vriendje spelen, of zich terugtrekken met een boek? Dat is prima, daar is alle ruimte voor.

Kindercentrum De Boomgaard

Het kindercentrum is in 2020 geopend. Vanaf de start hebben de school en de kinderopvang nauw samengewerkt en zo een goed contact opgebouwd. Dit zorgt ervoor dat we samen korte lijntjes onderhouden. We delen de faciliteiten, zorgen voor een warme overdracht tussen leraren en pedagogisch medewerkers en organiseren samen verschillende activiteiten.

Wil je meer weten over bso De Boomgaard? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met ons, we maken graag kennis met je. 

Nienke

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Nienke Gerritsen en ik werk sinds januari 2022 bij KION.

Mijn voldoening en uitdaging is om iedere dag net dat stapje extra te zetten. Niets is mooier dan een glimlach van een kind.

Een fijn en betrokken team is nodig om dat te realiseren. Het is mijn taak om de pedagogisch medewerkers in hun kracht te zetten, te ontzorgen en te faciliteren!

Daarnaast is het voor mij belangrijk om een veilige en vertrouwde opvang te creëren waar medewerkers, ouders en vooral de kinderen zich ‘thuis’ voelen en zichzelf kunnen zijn.

Mijn motivatie is om te zorgen voor een fijne opvang vol activiteiten waar kinderen kunnen spelen en zichzelf op een vrije manier, in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Ieder kind is uniek en ieder heeft een eigen talent. En ik vind het een eer om samen met de teams, ouders en onze samenwerkingspartners hieraan een bijdrage te kunnen leveren.  

Adres

bso De Boomgaard
Titiaanstraat 100
6663 PN Lent
LRK-nummer 327764703

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
ma:
     07.30 - 08.30
di:       07.30 - 08.30
woe:   07.30 - 08.30
do:      07.30 - 08.30
vr:       gesloten*
*
Heb je hier behoefte aan, neem contact op met afdeling Klantrelaties.

Na school
ma:
    14.00 - 18.00 uur
di:      14.00 - 18.00 uur
woe:  14.00 - 18.00 uur
do:     14.00 - 18.00 uur
vr:      14.00 - 18.00 uur

Vakanties
08.00 tot 18.00 uur