• Onder één dak met kinderdagverblijf en peutergroep
  • Groot buitenterrein met natuurlijke speelplaats
  • Onderdeel van brede school De Geldershof

Schrijf je in

Buitenschoolse opvang in Lent

Buitenschoolse opvang De Geldershof ligt in Lent, net over de Waalbrug bij Nijmegen. De buitenschoolse opvang zit in één gebouw met brede school De Geldershof, het kinderdagverblijf, de peutergroep en tussenschoolse opvang Soos. Kinderen van brede school De Geldershof zijn welkom op deze bso. De kleuters worden in de klas opgehaald en de oudere kinderen komen zelfstandig naar de bso. Rondom het gebouw is ruime parkeergelegenheid en station Lent ligt om de hoek. De bso ligt in een rustige buurt met veel speeltuintjes en op loopafstand een sprokkelbos en het waalstrandje.

Over KION bso De Geldershof

Buitenschoolse opvang is voor alle kinderen van basisschoolleeftijd. Er zijn verschillende groepen, ingedeeld op leeftijd. De jongste kinderen van 4 en 5 jaar zitten bij elkaar. Kinderen van 6 tot 8 jaar hebben een eigen groep, net als de oudsten van 9 jaar en ouder. Zo is je kind altijd samen met leeftijds- en klasgenoten. Een vertrouwde omgeving om de middagen en vakanties door te brengen. Wij vinden het belangrijk dat je kind zelf zijn of haar vrije tijd kan indelen en keuzes maakt in sport en spel. Op die manier stimuleren we de autonomie van je kind. Daarbij staan plezier en vrijheid bij ons hoog in het vaandel. Ook tijdens studiedagen en in vakanties is je kind welkom bij bso De Geldershof. Het vakantieprogramma is altijd uitgebreid met extra uitstapjes en workshops om je kind een onvergetelijke vakantie te bieden.

Binnenkijken bij De Geldershof

Bij bso De Geldershof is er een aparte ruimte voor de jongste kinderen. Hier is rust en veiligheid belangrijk om je kind in een vertrouwde omgeving te laten ontspannen na een schooldag. Er zijn verschillende speelhoeken die passen bij de leeftijd van de jonge kinderen. De andere groepen zitten in het schoolgebouw en maken gebruik van de speelhal, de keuken, het technieklokaal en de leerpleinen. De activiteiten in deze ruimtes stemmen we af op de leeftijd en interesses van je kind. Zo is er voor iedereen voldoende uitdaging en afwisseling in activiteiten. Eén keer per week gaan we naar de grote gymzaal de SPIL, daar hebben we nog meer ruimte voor bewegingsspellen. Dagelijks kiest je kind twee activiteiten om te doen. Een kookactiviteit en iets anders zoals bijvoorbeeld een speurtocht, yoga of creatieve activiteit. Wij vinden het belangrijk dat je kind zelf kiest uit het aanbod. Waar nodig ondersteunen we je kind in het maken van een keuze.

Buitenspelen bij De Geldershof

Buitenschoolse opvang De Geldershof heeft een eigen buitenruimte met voetbalveld, zandbakken en waterspeeltoestellen. In de zomer wordt er veel met zand en water gespeeld, in de schuur kiest je kind zelf het speelgoed uit om te gebruiken. Naast vrij spelen bieden we ook buitenactiviteiten aan. Dagelijks wordt het voetbalveld goed gebruikt voor potjes voetbal in teams of houden we wedstrijden. Vaak is er een sport stagiair aanwezig die extra bewegingsactiviteiten doet met de kinderen. Wij vinden het belangrijk dat je kind grenzen verlegt en vaardigheden ontwikkelt terwijl hij of zij buiten speelt. In de buurt van de bso liggen speeltuintjes, een sprokkelbos en het waalstrandje. In de zomervakantie gaan we er vaak op uit in de omgeving om te picknicken of om een speurtocht te doen.

Geldershof Bso buiten spelen 166

Een dag bij bso De Geldershof

Na schooltijd komt je kind zelfstandig naar zijn of haar stamgroep op één van de leerpleinen in de school. Gezamenlijk eten we fruit en drinken we wat. Vervolgens kiest je kind zelf of hij of zij meedoet aan een activiteit of liever vrij gaat spelen. Om overzicht te houden plaatst je kind een naamkaartje op het groepsbord. Zo weten de pedagogisch medewerkers waar iedereen is, en kan je kind zien waar vriendjes of vriendinnetjes mee bezig zijn. In vakanties bieden we meerdere activiteiten per dag aan in een speciaal vakantieprogramma. Dit is altijd ingericht op een thema. Tijdens vakanties luncht je kind in de stamgroep en is er na de lunch een rustmoment om bij te komen. In de middag eten we nog een hapje dat vaak tijdens de kookactiviteit is gemaakt door kinderen. Zo leert je kind samen spelen, samen delen en wordt het een onvergetelijke vakantie.

KION kinderraad

Bij bso De Geldershof is er een KION kinderraad. Dit is een groep kinderen die regelmatig samen komt om nieuwe ideeën en activiteiten met elkaar te delen. De pedagogisch medewerkers luisteren aandachtig naar de kinderen om zo nieuwe activiteiten voor te bereiden voor de hele groep. Je kind kan zijn of haar mening laten horen en er is voldoende ruimte voor nieuwe ideeën. Je kind leert hier voor zichzelf op te komen en wordt betrokken bij het proces rondom activiteiten. De kinderen in de kinderraad wisselen af en toe zodat iedereen de kans krijgt om mee te denken. Een gevarieerde kinderraad zorgt voor activiteiten die voor iedereen uitdagend, spannend en leuk zijn.

 Wil je meer weten over bso De Geldershof? Neem contact op met ons, we maken graag kennis met je.

Kinderen van basisschool De Geldershof komen bij ons
Irene

Maak kennis met de clustermanagers 

Wij zijn Irene Boon en Manon Saris. Samen dragen we de verantwoordelijkheid voor de locaties De Geldershof en Klimop in Lent.

We werken al een aantal jaar bij KION en kinderen zijn in onze carrières vrijwel altijd de rode draad geweest. Werken met en voor kinderen brengt ons veel plezier en voldoening.

Onze motivatie is om te zorgen voor fijne en veilige opvang waar kinderen zichzelf mogen zijn en écht gezien worden. We creëren de voorwaarden die hiervoor nodig zijn. Daarmee ondersteunen we de pedagogisch medewerkers die dé gezichten van onze locaties zijn en dagelijks voor kinderen en ouders klaarstaan.

Daarnaast onderzoeken we nieuwe mogelijkheden, houden ontwikkelingen in de gaten en spreken met ouders en externe partners om de kwaliteit van de opvang te behouden en te optimaliseren.

Adres

bso De Geldershof
Laauwikstraat 9
6663 CD Lent
LRK-nummer 132248219

Clustermanager

Irene Boon & Manon Saris

Openingstijden

Voor school
ma:     07.30 - 08.45 uur
di:       07.30 - 08.45 uur
wo:     gesloten*
do:      07.30 - 08.45 uur
vr:       gesloten*
*Heb je hier behoefte aan, neem contact op met afdeling Klantrelaties

Na school
ma:     15.00 - 18.00 uur
di:       15.00 - 18.00 uur
woe:   12.30 - 18.00 uur 
do:      15.00 - 18.00 uur 
vr:       gesloten*
*Heb je hier behoefte aan, neem contact op met afdeling Klantrelaties

Schoolvakanties
8.00 tot 18.00 uur
Op aanvraag is opvang vanaf 07.30 uur mogelijk.

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • De activiteiten en het vakantieprogramma zijn echt top! Leuk dat er zoveel voor de kinderen georganiseerd wordt. Mijn zoon moest in het begin erg wennen maar mede door deze activiteiten (en het indianenfeest!) is hij nu heel enthousiast over de bso.

Altijd opvang. Altijd in de buurt.