• Breed en uitdagend activiteitenprogramma
  • Veel aandacht voor talentontwikkeling
  • Gezond voedselbeleid
  • Maaltijdservice BliXem Kookt
  • Nauwe samenwerking met basisschool De Lanteerne

Schrijf je in

Direct naar een van de locaties:

Pico biedt de kwaliteit en mogelijkheden van een grote buitenschoolse opvang, terwijl de locaties vertrouwd en huiselijk aanvoelen. De buitenschoolse opvang zit in de wijk Hees in Nijmegen Oud-West. Door de goede samenwerking met basisschool De Lanteerne is de overgang tussen school en bso niet groot. Op woensdag en vrijdag en in de vakanties komen alle kinderen bij elkaar op de hoofdlocatie op de Florence Nightingalestraat. Dit gebouw is een dependance van basisschool De Lanteerne en ligt er meteen naast.

Voor- en naschoolse opvang bij De Lanteerne

Er staat elke dag voor en na school een hecht team van ervaren pedagogisch medewerkers klaar om je kind te verwelkomen. De medewerkers kennen niet alleen je kind, maar ook zijn of haar docent. Ze weten in welk lokaal je kind zit, hoe de klas is, wat er binnen schoolt speelt en kunnen hierdoor goed inspelen op de behoefte van je kind. Basisschool De Lanteerne en bso Pico werken nauw samen en de medewerkers hebben een Jenaplan-basis. Door de gemoedelijke band met school en de ontspannen sfeer, voelt je kind zich sneller thuis en kan hij of zij rustig nog even iets uit de klas halen of wat aan de docent vragen.

Activiteiten en talentontwikkeling op de bso

Bij bso Pico bieden we een breed aanbod aan activiteiten. Daardoor kan je kind spelenderwijs erachter komen waar zijn of haar talenten en passies liggen. En of je nou van sporten, muziek maken of dansen houdt, bij Pico ben je op je plek. Beslissen wat we gaan doen, dat doen we met zijn allen. Samen met de pedagogisch medewerkers kijken kinderen wat het activiteitenprogramma van de komende weken gaat worden. Zo zorgen we ervoor dat je kind na school activiteiten doet die hij of zij leuk vindt, maar tegelijkertijd ook in aanraking komt met nieuwe dingen. Tijdens de schoolvakanties zijn we hele dagen open. We doen mee met het uitgebreide vakantieprogramma van KION. Zo maken we er een groot feest van. 

De locaties van Pico

De buitenschoolse opvang zit verdeeld over 4 locaties. Omdat we je kind activiteiten aanbieden die passen bij zijn of haar ontwikkeling en interesses, zijn de locaties ingedeeld op leeftijd. Bij locatie Henry Dunant hebben we een verticale groep voor kinderen van alle leeftijden.

Locatie Florence Nightingalestraat

Deze locatie zit in het gebouw Het Slingertouw samen met kinderdagverblijf De Lanteerne en de tweetalige unit van basisschool de Lanteerne. Dit is een verticale groep met alle leeftijden. Meer over Pico Florence Nightingalestraat

Locatie Henry Dunantstraat

In basisschool De Lanteerne hebben we 2 klaslokalen. Een is voor De Boomhut, een verticale groep voor alle leeftijden en de andere is een themalokaal. Meer over Pico Henry Dunantstraat

Locatie Kerkstraat

Deze kleinschalige locatie voelt rustig en geborgen. Hier is een horizontale groep. Meer over Pico Kerkstraat

Locatie Energieweg

Oudere kinderen hebben behoefte aan meer vrijheid en verantwoordelijkheid. Bij deze locatie komen kinderen vanaf 8 jaar in een horizontale groep. Meer over Pico Energieweg

Adres

bso Pico
Nijmegen
LRK-nummer verschilt per locatie

Openingstijden

Voor school
Dagelijks: 7.30 - 8.30 uur

Na school
ma:       14.15 - 18.00 uur
di:         14.15 - 18.00 uur
woe:     12.15 - 18.00 uur
do:        14.15 - 18.00 uur
vrij:       14.15 - 18.00 uur
Op aanvraag tot 18.30 uur

Vakanties (op hoofdlocatie)
Dagelijks: 8.00 - 18.00 uur
Op aanvraag vanaf 7.30 uur en tot 18.30

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer