• Kleinschalige & prikkelarme bso
  • Vaste dagstructuur, rust en natuurlijke materialen
  • Samenwerking KION en Stichting Liz

Schrijf je in

Kleinschalige bso in Lent
Komt jouw kind regelmatig moe en overprikkeld uit school of van de bso? Heeft jouw kind behoefte aan een rustigere omgeving? Vraag je jezelf wel eens af of een reguliere bso wel past bij jouw kind?

Veel ouders van jonge kinderen in de onderbouw van de basisschool (4 t/m 7 jaar) zullen zich herkennen in bovenstaande vragen. Onze kleinschalige en prikkelarme bso+ Klimop is in dat geval een goed alternatief.

Rust en regelmaat
Bso+ Klimop zit samen met kinderdagverblijf Klimop in een pas verbouwd pand. De buitenschoolse opvang biedt ruimte aan maximaal 16 kinderen; 10 kinderen van omliggende scholen en 6 kinderen van Stichting Liz. We werken met een vaste dagstructuur, natuurlijke materialen en passende activiteiten. Hierdoor ontstaat er een rustige omgeving, waarin de kinderen alle ruimte krijgen om tot rust te komen na een drukke schooldag.

Groepsruimte
Klimop heeft lichte en open groepsruimtes die door middel van grote ramen met elkaar in verbinding staan. De ruimtes stralen rust uit door het gebruik van rustige kleuren en het gebruik van natuurlijke materialen. We kiezen bewust voor duurzaam speelgoed dat de fantasie van je kind stimuleert. Buitenspelen doen we waar mogelijk bij de buitenruimte van de Klimop en anders op het schoolplein van basisschool De Geldershof.

Door de centrale ligging kunnen kinderen van 4 t/m 7 jaar van basisscholen De Geldershof, De Verbinding, De Verwondering, Het Talent en De Windroos bij ons terecht.

Samen met Stichting Liz
Bso+ Klimop zet in op rust, regelmaat en extra aandacht. Daarom is er ook ruimte voor kinderen die in het (speciaal) basisonderwijs extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of een ontwikkelingsachterstand. We werken hiervoor samen met Stichting Liz (Leren interactie zorg). Ruben Krijnsen, regiodirecteur KION: "De kinderen van Stichting Liz spelen al regelmatig samen met de kinderen van kinderdagverblijf Klimop. We zijn trots dat we deze samenwerking verder gaan uitbreiden met deze bso+ locatie. Bij KION weten we als geen ander dat elk kind uniek is en zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt. We kijken uit naar de opening van de groep waar alle kinderen samen kunnen spelen en van elkaar kunnen leren".

De samenwerking tussen KION en Stichting Liz op de BSO+ locatie blijft volop in ontwikkeling. Tot op heden werkt er één pedagogisch medewerker van KION op de locatie met 9 kinderen. Stichting Liz is hierbij ondersteunend. Ook worden de groepen wekelijks samengevoegd om de kinderen van KION en de kinderen van Stichting Liz samen te laten spelen en activiteiten te doen. In vakanties worden er veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd. In de loop van 2024 verwachten we de groep volledig bezet te hebben met 10 kinderen van KION en 6 van Stichting Liz.

Vaste gezichten
We vinden het belangrijk dat bso+ Klimop een vertrouwde plek is voor je kind, zodat hij/zij zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich in eigen tempo kan ontwikkelen. Daarom is er altijd één vast gezicht aanwezig en is er ook een vaste inval beschikbaar. In de toekomst, met volledige bezetting, zijn er altijd twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig; een vanuit KION en een vanuit Stichting Liz. Zij leren je kind kennen en zorgen ervoor dat het zich veilig en prettig voelt. De medewerkers worden speciaal voor bso+ Klimop aangesteld en waar nodig aanvullend opgeleid.

Meer informatie over bso+ Klimop
Je kunt je kind hier inschrijven. Na inschrijving neemt een medewerker van de locatie contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Heb je vragen over bso+ Klimop? Of wil je graag op de locatie komen kijken? Neem dan gerust contact op met clustermanager Marloes Buurman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Marloes

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Marloes Buurman en ik werk sinds 2022 bij KION.

Mijn grootste uitdaging en genoegdoening is ervoor te zorgen dat pedagogisch medewerkers ervaren dat ze de leukste baan hebben. Als zij zich op hun best voelen, kunnen ze de beste zorg bieden.
Ik vind het belangrijk met medewerkers in verbinding te staan en weet hoe zij tegen onderwerpen aankijken waardoor ik hen goed kan vertegenwoordigen.

Samen zorgen we voor een veilige ontwikkelomgeving voor kinderen die bij onze locaties komen.

Adres

bso plus Klimop
Laauwikstraat 2
6663 CJ Lent
LRK-nummer 317741561

Clustermanager

Openingstijden

Na school
ma:
    gesloten
di:      14.00 - 18.00 uur
woe:  gesloten
do:     14.00 - 18.00 uur
vrij:    gesloten

Schoolvakanties
ma:   
gesloten
di:      
08.00 - 18.00 uur
woe: 
gesloten
do:     
08.00 - 18.00 uur
vrij:   
gesloten