• Veel persoonlijke aandacht door kleinere groepen
  • Onder één dak met bso en basisschool
  • Kleinschalig en huiselijk kinderdagverblijf

Schrijf je in

Kinderopvang in Brakkenstein

Kinderdagverblijf Brakkenstein ligt vlak bij de Radboud Universiteit Nijmegen en het Radboud UMC. De kinderopvang in Brakkenstein is goed bereikbaar vanuit Malden en de Nijmeegse wijken Groenewoud en Grootstal. De kleinschalige kinderopvang zit samen met basisschool Brakkenstein in één gebouw. Parkeren kan om de hoek in de Pater Eijmardweg of Lentiusstraat. Bij kinderdagverblijf Brakkenstein werken we met kleinere groepen. Er zitten in plaats van 16 kinderen maximaal 12 kinderen in de groep. Hierdoor is er meer persoonlijke aandacht voor je kind.

Over KION kinderdagverblijf Brakkenstein

Je kind voelt zich snel thuis bij dit kleinschalige, huiselijke kinderdagverblijf.  De pedagogisch medewerkers helpen je kind op zijn of haar eigen tempo talenten de ontdekken door natuurlijke speelmaterialen aan te bieden die passen bij de ontwikkelingsfase van je kind. Baby’s ontwikkelen hun beweging in de grondbox waar ze genoeg ruimte hebben om ongestoord te ontdekken. In de groepsruimte staan er verschillende wagentjes en ligt er speelgoed voor actief spel zodat we lekker veel kunnen bewegen. 

De groepsruimtes op het kinderdagverblijf

Bij kinderdagverblijf Brakkenstein zijn er twee grote groepsruimtes die gescheiden zijn door een glazen schuifdeur. Als we samen willen spelen, schuiven we deze open. Dat is gezellig! Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen en lichte kleuren. Je merkt meteen de rust en openheid die in de ruimtes hangt als je binnenkomt. Een heerlijke open, maar ook veilige ruimte voor je kind om te spelen en te ontspannen.

Brakkenstein kinderdagverblijf groepsruimte 660

Buitenspelen bij Brakkenstein

Elke dag spelen we eventjes buiten, weer of geen weer. Zo kan je kind even lekker bewegen en genieten van de buitenlucht. Voor de grotere kinderen is er veel ruimte voor ontdek- en spelactiviteiten tijdens het vrij spelen. Je kind vermaakt zich met (loop)fietsen, poppenwagens, stoepkrijt of andere materialen. Taartjes bakken in de zandbak of klimmen in het speelhuis stimuleert de beweging van je kind. Direct aan de buitenruimte van het kinderdagverblijf grenst de buitenruimte van de buitenschoolse opvang met een stukje bos met geheime paadjes. Hier gaan we regelmatig op avontuur. Ook de allerkleinsten gaan mee naar buiten. Zij krijgen bij koud of nat weer een waterdicht kruippakje aan. De pedagogisch medewerkers houden de baby’s natuurlijk goed in de gaten. Je baby kan buiten op het speelterrein of in de grondbox met zacht kunstgras rondkruipen om de natuur te ontdekken. Binnen knutselen we vaak met natuurlijke materialen van buiten zoals klei, zand, bladeren en gras.

Brakkenstein kinderdagverblijf zandbak 663

Kindercentrum Brakkenstein

Kinderdagverblijf Brakkenstein zit samen met basisschool Brakkenstein in één gebouw. Dit is voor je kind een vertrouwde omgeving om op te groeien. Het speelterrein van de basisschool en het kinderdagverblijf grenzen aan elkaar, zo kan je kind de basisschoolleerlingen buiten al ontmoeten. Als je kind bijna 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, is er een overdrachts met de pedagogisch medewerker, de leerkracht van school en de ouders. Via de methode Alle Kinderen In Beeld zorgen we er samen voor dat je kind zich snel op zijn gemak voelt op de basisschool en bso. Daarnaast mag je kind twee dagdelen wennen in de nieuwe klas om zo kennis te maken met de andere kinderen en de leerkracht. Het gebouw is dan al bekend terrein voor je kind. We lopen regelmatig de school in om koekjes te bakken in de oven, of om de gymzaal te gebruiken die grenst aan onze groepsruimtes. Je peuter kijkt ook mee met de gymlessen van de kleuters van de school. In de gymzaal worden ook andere activiteiten georganiseerd zoals een poppenkast of de Sinterklaasviering.

Vaste gezichten op het kinderdagverblijf

Bij kinderdagverblijf Brakkenstein heeft je kind een eigen mentor. Deze mentor is een pedagogisch medewerker op de groep. De mentor volgt de ontwikkeling en het welbevinden van je kind en is het aanspreekpunt voor jou als ouder met betrekking tot gesprekken, eventuele zorgen en grotere vragen. Onze pedagogisch medewerkers werken vaste dagen en we werken met vaste invalkrachten. Dat is fijn, want zo is het voor je kind duidelijk wie er wanneer is en ziet hij of zij zo min mogelijk verschillende gezichten.

De groepsindeling

Bij kinderdagverblijf Brakkenstein hebben we extra kleine groepen waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor je kind. In één groep zitten maximaal 12 kinderen in plaats van 16 kinderen met evenveel pedagogisch medewerkers. Er zijn twee groepen met kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen zitten bij elkaar in de verticale stamgroepen. Dit betekent dat je kind vanaf de start tot aan de basisschool in dezelfde groep zit. Eerst als jongste, op het eind als oudste. Zo leren de jongsten van de oudere kinderen en kunnen de oudere kinderen meehelpen met wat ze al kunnen. Je kind zal zich snel thuis voelen in deze nagebootste gezinssituatie.

Een dag bij kinderdagverblijf Brakkenstein

Ritme en structuur is belangrijk op een kinderdagverblijf, daarom verloopt elke dag altijd grotendeels hetzelfde. Onze (groeps)rituelen zoals het samen eten en samen liedjes zingen dragen hieraan bij. Gezamenlijke eetmomenten wisselen we met rustmomenten, dutjes en actieve momenten. We bieden je kind regelmatig een activiteit aan, maar er is ook genoeg ruimte voor vrij spel binnen of buiten. De activiteiten hangen vaak aan een speciaal thema zoals feestdagen, seizoenen of thema’s als ‘kleuren’ en ‘fruit’. Het dagritme van je baby of dreumes is anders dan dat van je peuter. We ‘fietsen’ met deze jonge kinderen tussen het programma door en kijken welk ritme het beste bij je kind past.    

Brakkenstein kinderdagverblijf leeshoek 662

BliXem Kookt

We maken het je graag makkelijk om na een drukke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Met BliXem Kookt kun je wanneer je je kind ophaalt meteen ook een verse maaltijd meenemen. Thuis hoef je het eten alleen nog op te warmen in de oven of magnetron. Het eten wordt dagelijks vers gemaakt door BliXem. Ook vanaf de bso-locaties Brakkenstein kun je een maaltijd ophalen in de hal van het kinderdagverblijf. Kijk op www.blixemkookt.nl voor het menu.

Wil je meer informatie over kinderdagverblijf Brakkenstein? Neem gerust contact met ons op, we maken graag kennis met je.

Melanie

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Melanie Boschman en ik werk sinds januari 2022 bij KION.

Mijn grootste en belangrijkste taak is om de pedagogisch medewerkers bij de verschillende locaties zo goed mogelijk te ondersteunen en faciliteren zodat zij hun vak kunnen uitoefenen. Dagelijks vangen wij met veel plezier kinderen van 0 tot 13 jaar op, stimuleren wij de ontwikkeling van deze kinderen, ondersteunen we jonge gezinnen en maken we vooral plezier.

Ik zie het als mijn missie om een mooie bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de kinderen die onze locaties bezoeken.

Adres

kdv Brakkenstein
Heyendaalseweg 235
6525 SG Nijmegen
LRK-nummer 222908221

Clustermanager

Openingstijden

ma:    08.00 - 18.00 uur
di:      08.00 - 18.00 uur
woe:  08.00 - 18.00 uur
do:     08.00 - 18.00 uur
vrij:    08.00 - 18.00 uur
Op aanvraag is opvang vanaf 7.30 mogelijk