• Nieuwe locatie in Neerbosch Oost
  • Afgeschermde buitenruimte voor baby's en peuters
  • Een kinderdagverblijfgroep, twee peutergroepen met VE-aanbod
  • Nauwe samenwerking met onderwijs en welzijnswerk

Schrijf je in

Kinderopvang in Neerbosch-Oost

Kinderdagverblijf Toon ligt in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost, naast de wijken Hees en Heseveld. Het kleinschalige kinderdagverblijf vormt samen met peutergroep Toonbuitenschoolse opvang Toon, basisschool Toon en Bindkracht10, het kindcentrum TOON. Je kind maakt kennis met andere kinderen uit de buurt, zo ontstaan er al vroeg vriendschappen met buurtgenoten.

Over KION kinderdagverblijf Toon

Je kind mag bij kinderdagverblijf Toon zijn wie hij of zij is. We bieden activiteiten aan die passen bij de behoefte van je kind. De thema’s van activiteiten voor de oudere kinderen sluiten vaak aan bij die van peutergroep Toon en de basisschool. Op het Ouderportaal staan regelmatig foto’s van je kind tijdens het spelen of bij activiteiten. Als je kind jonger dan 1 jaar is, krijg je elke dag een verslag van de dag in het Ouderportaal. We stimuleren je kind om zich te ontwikkelen op het gebied van taal, samenspelen en gevarieerd spelen.

De groepsruimtes op het kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Toon heeft een volledig nieuwe inrichting met meubels van natuurlijke materialen. De kleuren hebben een kalme uitstraling op je kind. Er hangt een rustige sfeer in de groepsruimte. Je kind wordt in verschillende hoeken uitgedaagd om zich te verdiepen in zijn of haar spel. We hebben een bouwhoek, huishoek en poppenhoek. Voor de baby’s hebben we een grondbox en alle medewerkers hebben de baby-training gedaan.

Buitenspelen bij Toon

De groepsruimte van het kinderdagverblijf grenst direct aan de buitenruimte. De tuin van kinderdagverblijf Toon is overzichtelijk voor de pedagogisch medewerker en je kind. Omdat de ruimte alleen voor de peutergroep en het kinderdagverblijf is, kan je kind in alle veiligheid op ontdekkingstocht. Tijdens het buitenspelen stimuleren we de grove motoriek van je kind, zo kan hij of zij spelen op boomstammen en daar balans oefenen. Je kind kan buiten ook fietsen en steppen of glijden van de glijbaan. Er zijn plantjes en groen om beestjes in te zoeken. Je kind heeft ook contact met de basisschoolkinderen via het hek dat de speelpleinen scheidt. We delen de buitenruimte met de peutergroep en spelen regelmatig samen buiten.

Kindcentrum Toon

Er is veel samenwerking met basisschool Toon, de peutergroep en de buitenschoolse opvang. Het kinderdagverblijf maakt gebruik van de ruimtes in de school zoals de ‘Bieb Op School’. Zo is de school al een vertrouwde omgeving voor je kind als hij of zij de overstap maakt. Toch blijft de veiligheid en geborgenheid die het kinderdagverblijf heeft. Ouderbetrokkenheid vinden wij erg belangrijk. De kinderopvang, de basisschool en welzijnsorganisatie Bindkracht 10 organiseren regelmatig bijeenkomsten voor ouders waar je van harte welkom bent. Er wordt gesproken over de verschillende ontwikkelingsgebieden van je kind. Ook kun je met je kind terecht bij de logopedist in het kindcentrum.

Vaste gezichten op het kinderdagverblijf

Bij kinderdagverblijf Toon heeft je kind een eigen mentor. Deze mentor is een pedagogisch medewerker van de groep. De mentor volgt de ontwikkeling en het welbevinden van je kind en is het aanspreekpunt voor jou als ouder met betrekking tot gesprekken, eventuele zorgen en grotere vragen. We bieden je extra ondersteuning als je hulp nodig hebt bij het invullen van formulieren of het lezen van het ouderportaal. Sommige brieven bieden we in verschillende talen aan. Onze pedagogisch medewerkers werken vaste dagen en we werken met vaste invalkrachten. Dat is fijn, want zo is het voor je kind duidelijk wie er wanneer is en ziet hij of zij zo min mogelijk verschillende gezichten.

De groepsindeling

Kinderdagverblijf Toon heeft één verticale groep met maximaal 16 kinderen van nul tot vier jaar. Zo leren de jongsten van de oudere kinderen en helpen de oudere kinderen mee met wat ze al kunnen. Je kind voelt zich snel thuis in deze gezinssituatie. Er is veel aandacht voor je kind, zowel in groepsverband als individueel. Je kind heeft iedere dag wel een 1 op 1 moment of doet activiteiten in een kleine groep met leeftijdsgenoten.

Een dag bij kinderdagverblijf Toon

Een vast dagritme geeft je kind houvast en herkenning. Je kind kan op de pictogrammen in de groepsruimte meekijken wat het dagprogramma is. Er zijn vaste tijdstippen voor vrij spelen, een fruitmoment, een slaapmoment en een activiteit. Je kind herkent dit ritme vaak snel. Om balans te brengen in het dagritme van de groep wisselen we actieve momenten af met rust- en eetmomenten. Wekelijks komt een vrijwilliger je kind voorlezen en kan hij of zij een boekje uitzoeken in de Bieb Op School. De oudere kinderen nemen dit mee naar huis voor een week. We hebben ook regelmatig een activiteit van de Lindenberg waar je kind aan meedoet. Dit zijn bijvoorbeeld dans-, kunst- of muziek op schoot-activiteiten.           

Voorschoolse Educatie van peuters

Speciaal voor de peuters (2 tot 4 jaar) bieden wij Voorschoolse Educatie (VE). Op speelse wijze stimuleren wij doelgericht en systematisch de brede ontwikkeling van peuters. Hiervoor gebruiken we een erkend methodisch programma van ‘Uk & Puk’. We werken met thema’s en allerlei avonturen die Puk beleeft. De pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn of haar eigen manier, in zijn of haar eigen tempo te begeleiden bij de ontwikkeling. Deze vorm van extra educatie bieden wij aan zodat alle peuters zo goed mogelijk zijn voorbereid op de start van de basisschool. 

Wil je meer informatie over kinderdagverblijf Toon? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op, we maken graag kennis met je.

Laura

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Laura de Wit-Koolen en ik werk sinds maart 2022 bij KION.

Ik vind het heerlijk om er te zijn voor kinderen, ouders en medewerkers en haal veel energie uit het verbinden van deze verschillende groepen. Als de medewerkers het naar hun zin hebben, stralen zij dit uit naar de kinderen en zo kunnen ouders hun kinderen vol vertrouwen achterlaten. Mijn grootste uitdaging is om er voor iedereen op het juiste moment te zijn en ze de aandacht te geven die nodig is.

In mijn cluster brengt iedere medewerker op haar/zijn eigen manier positieve energie mee naar het werk. Ze doen hun werk met veel liefde en plezier en dat is voor iedereen zichtbaar.

Adres

kdv Toon
Symfoniestraat 210
6544 TN Nijmegen
LRK-nummer 469575426

Clustermanager

Openingstijden

ma:    08.00 - 18.00 uur
di:      08.00 - 18.00 uur
woe:  08.00 - 18.00 uur
do:     08.00 - 18.00 uur
vrij:    08.00 - 18.00 uur
Op aanvraag is opvang vanaf 7.30 uur mogelijk 

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer