• Kleinschalig en huiselijk kinderdagverblijf
  • Mooie beschutte binnentuin
  • Materialen die de ontwikkeling van je kind stimuleren

Schrijf je in

Kinderopvang in Lent

Kinderdagverblijf Klimop zit op een centrale locatie in Lent. Zowel de Waalbrug als de Oversteek en de A325 zijn goed bereikbaar en we hebben voldoende parkeermogelijkheden. Het gebouw was eerder een supermarkt. Door een grootschalige verbouwing is dit nu een moderne kinderdagverblijf dat aan alle wensen van een kinderopvang van nu voldoet. In hetzelfde gebouw start binnenkort bso+ Klimop. Dit is een prikkelarme bso waarbij KION samenwerkt met Stichting Liz.

Over KION kinderdagverblijf Klimop

Achter de statige oranje poort vind je de ingang van kinderdagverblijf Klimop. Bij Klimop zorgen vaste en vertrouwde gezichten ervoor dat je kind zich veilig voelt, zich vrijuit op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen en met plezier de dag doorbrengt met andere kinderen. Jonge kinderen kunnen al heel jong veel zelf. Zelf brood smeren, zelf een oplossing bedenken, kiezen wat je wil doen, wij stimuleren je kind hierin en nemen er bewust veel tijd voor.

De groepsruimtes op het kinderdagverblijf

De groepsruimtes zijn licht en open. Ze staan door grote ramen met elkaar in verbinding. Voor de inrichting maken we gebruik van natuurlijk materialen en rustige kleuren. Zo kan je kind vanuit zijn of haar eigen beleving de wereld leren ontdekken. We bieden veel ‘open einde’-speelmaterialen aan. Dit is speelgoed gemaakt van duurzame materialen die de fantasie van je kind prikkelt in elke levensfase.

Buitenspelen bij Klimop

Vanuit de groepsruimtes loop je direct de binnentuin in. Buitenspelen is gezond. We zijn dan ook veel buiten. Een beschutte, fijne plek waar jouw zoon of dochter wordt uitgedaagd om te spelen en te ontdekken. Voor de allerjongsten is er een omheind stuk tuin dat niet toegankelijk is voor de grotere kinderen. Zo kunnen baby’s onder toeziend oog van een pedagogisch medewerker veilig de buitenwereld ontdekken.

Gezonde kinderopvang

We besteden veel aandacht aan bewegen, buiten zijn en gezonde voeding. Als het weer het niet toelaat om naar buiten te gaan, hebben we een grote speelhal om lekker te kunnen ravotten. We zorgen voor gezond beleg voor op brood en bieden je kind water, melk, thee, groente en fruit aan. Eten doen we samen aan tafel. Tot slot vormt ook rust een onderdeel van het programma. We zorgen voor veel rustmomenten en een omgeving waarin kinderen niet overladen worden met prikkels.

Vast gezicht op het kinderdagverblijf

Bij Klimop heeft je kind een eigen mentor. Deze mentor is een pedagogisch medewerker op de groep. De mentor volgt de ontwikkeling en het welbevinden van je kind en is het aanspreekpunt voor jou als ouder met betrekking tot gesprekken, eventuele zorgen en grotere vragen. Onze pedagogisch medewerkers werken op vaste dagen en we werken met vaste invalkrachten. Dat is fijn, want zo is het voor je kind duidelijk wie er wanneer is en ziet hij of zij zo min mogelijk verschillende gezichten.

De groepsindeling

Bij kinderdagverblijf Klimop werken we met verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. We houden bij de groepsindeling rekening met de groepsgrootte, jouw wensen en wat het beste bij je kind past.

Stichting Liz

In Nederland ontmoeten kinderen met en zonder beperking elkaar niet snel doordat ze gescheiden onderwijs en opvang krijgen. Stichting Liz (Leren Interactie Zorg) zet zich in om kinderen met en zonder beperking met elkaar in contact te brengen en ze te laten ervaren hoe leuk het kan zijn om samen te leren en te spelen. De stichting heeft een behandelgroep van 0-7 jaar in hetzelfde gebouw als kinderdagverblijf Klimop. De kinderen ontmoeten elkaar regelmatig bij het binnen- en buitenspelen.

Wil je meer informatie over het kinderdagverblijf? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op, we maken graag kennis met je.

Marloes

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Marloes Buurman en ik werk sinds 2022 bij KION.

Mijn grootste uitdaging en genoegdoening is ervoor te zorgen dat pedagogisch medewerkers ervaren dat ze de leukste baan hebben. Als zij zich op hun best voelen, kunnen ze de beste zorg bieden.
Ik vind het belangrijk met medewerkers in verbinding te staan en weet hoe zij tegen onderwerpen aankijken waardoor ik hen goed kan vertegenwoordigen.

Samen zorgen we voor een veilige ontwikkelomgeving voor kinderen die bij onze locaties komen.

Adres

kdv Klimop
Laauwikstraat 2
6663 CJ Lent
LRK-nummer 182778034

Clustermanager

Openingstijden

ma:    07.30 - 18.00 uur
di:      07.30 - 18.00 uur
woe:  07.30 - 18.00 uur
do:     07.30 - 18.00 uur
vrij:    07.30 - 18.00 uur
Op aanvraag is vervroegde opvang mogelijk