• Onder één dak met basisschool De Lanteerne
  • Eén groep met maximaal zestien kinderen
  • Een goede voorbereiding voor de basisschool

Schrijf je in

Peutergroep in Nijmegen-West

De kleinschalige peutergroep Bloem zit samen met basisschool De Lanteerne onder één dak,  in de Nijmeegse wijk Hees, naast de wijken Heseveld en Neerbosch-Oost. Omdat we samen in één gebouw zitten is er regelmatig gezellig contact met de leerlingen en leerkrachten van de basisschool. Zo is een doorgaande lijn met basisschool de Lanteerne ontstaan, dit maakt de overstap voor je kind makkelijker. Het gedeelte van het gebouw waar we inzitten heet ‘Unit de Moestuin’. Je kind leert in de peutergroep vaardigheden die nodig zijn om vol zelfvertrouwen naar de basisschool te gaan. Soms komen basisschoolleerlingen langs om je kind te voor te lezen of om samen te spelen.

Over KION peutergroep Bloem

Bij peutergroep Bloem werken we, net als de basisschool, vanuit het Jenaplan principe. We gaan uit van de interesses van je kind. We stimuleren peuters om eigen talenten te ontwikkelen. Je kind krijgt veel variatie in activiteiten omdat we iedere 6 weken wisselen van thema. Bij peutergroep Bloem is er één groep van maximaal 16 kinderen van 2 tot 4 jaar. Je kind voelt zich snel veilig en thuis.

Binnenkijken bij Bloem

Bij peutergroep Bloem zijn veel grote ramen. Zo valt er veel natuurlijk licht naar binnen. Er is een grote schuifdeur naar buiten. Van daaruit stap je meteen in onze eigen tuin. Je kind kan binnen spelen met uitdagend speelgoed in de bouwhoek of de huishoek. In het creatief atelier mag je kind zelf materialen uit de kast pakken. Zo ontwikkelt je kind zijn of haar eigen talenten. Je kind kan ook even ontspannen op de grote bank in het speelhuis. In de groepsruimte kan je kind kruipen door tunnels, rollen over matten en zijn of haar evenwicht oefenen op een zelfgemaakt parcours. Overal in de groepsruimte hangen afbeeldingen en letters om spelenderwijs de taalontwikkeling van je kind te stimuleren. Je kind leert ook spelenderwijs wat Engelse woorden. Hiervoor doen we aparte activiteiten met de kinderen die daar aan toe zijn.   

Buitenspelen bij Bloem

De groepsruimte van peutergroep Bloem grenst direct aan de tuin. Bij mooi weer zetten we de schuifdeur open en doen we een deel van het dagprogramma buiten. Er zijn struiken, bomen en plantjes waar je kind op zoek gaat naar kleine beestjes. Je kind kan veilig buitenspelen en op ontdekking in de natuurtuin. Op de verschillende paden en trappetjes klimt en klautert je kind. Ook speelt je kind met water en zand om zo de grove motoriek te ontwikkelen. Basisschool de Lanteerne heeft veel uitdagende speelplaatsen waar wij ook gebruik van maken. Hier lopen we dan samen naartoe. Je kind kan er voetballen op het omheinde grasveld, of samen met leeftijdsgenoten spelen in het doolhof van struiken. Er is buiten heel veel ruimte voor je kind om lekker te bewegen.

Een dag bij peutergroep Bloem

Bij peutergroep Bloem staan plezier, veiligheid en positieve onderlinge contacten voorop. Je kind ontwikkelt zich op verschillende gebieden tijdens het dagprogramma. Naast de spel- en knutselactiviteiten wordt er veel gezongen, gedanst en gelachen. Je kind gaat ook dagelijks buiten op ontdekkingstocht in de tuin. Een duidelijke structuur in de dag is fijn voor je kind, zo weet hij of zij wat er gaat gebeuren. We bieden je kind een afwisselend dagprogramma aan dat past bij zijn of haar leeftijd en niveau. Je kind zwaait ‘s morgens nog even en neemt dan plaats in de kring. Daar praten we over het weer en over elkaars verhalen. Zo leert je kind de andere kinderen kennen. Activiteiten doen we in kleine groepjes waarbij je kind anderen helpt, of zelf geholpen wordt. Zo stimuleren we de zelfstandigheid van je kind. We laten je kind zoveel mogelijk zelf doen en ondersteunen waar nodig. Taal en communicatie staan centraal bij ons. Ook de eerste Engelse woorden leert je kind bij peutergroep Bloem. Soms komen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool bij ons voorlezen. Er zijn korte lijntjes omdat onze lokalen tegen elkaar aan zitten in het gebouw.

Voorschoolse Educatie (VE)

Met een VE-aanbod stimuleren we verschillende ontwikkelingsgebieden van je kind. We gebruiken een erkend methodisch programma van ‘Uk & Puk’. We werken met thema’s en allerlei avonturen die pop Puk beleeft. De pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn of haar eigen manier, in zijn of haar eigen tempo te begeleiden bij de ontwikkeling. De overstap naar de basisschool is hierdoor voor je kind makkelijker.

We houden je graag op de hoogte over de ontwikkeling van je kind. Ieder (half) jaar is er een gesprek om de voortgang van je kind te bespreken. Bijna dagelijks plaatsen we berichten en foto’s op het Ouderportaal zodat je kunt zien wat je kind op de peutergroep doet. We houden van open communicatie zodat jij als ouder jezelf vrij voelt om alles met ons te bespreken. We staan altijd klaar voor vragen, tips en advies.

Wil je meer informatie over peutergroep Bloem? Neem gerust contact met ons op, we maken graag kennis met je.

Laura

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Laura de Wit-Koolen en ik werk sinds maart 2022 bij KION.

Ik vind het heerlijk om er te zijn voor kinderen, ouders en medewerkers en haal veel energie uit het verbinden van deze verschillende groepen. Als de medewerkers het naar hun zin hebben, stralen zij dit uit naar de kinderen en zo kunnen ouders hun kinderen vol vertrouwen achterlaten. Mijn grootste uitdaging is om er voor iedereen op het juiste moment te zijn en ze de aandacht te geven die nodig is.

In mijn cluster brengt iedere medewerker op haar/zijn eigen manier positieve energie mee naar het werk. Ze doen hun werk met veel liefde en plezier en dat is voor iedereen zichtbaar.

Adres

pgr Bloem
Henry Dunantstraat 8
6543 KR Nijmegen
LRK-nummer 405774047

Clustermanager

Openingstijden

ma:     08.30 - 12.30 uur
di:       gesloten
woe:   08.30 - 12.30 uur
do:      08.30 - 12.30 uur
vr:       08.30 - 12.30 uur 

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Leuke en creatieve activiteiten. Jullie zijn top!