• Onderdeel van Kindcentrum De Reuzepas
  • Kleinschalige peutergroep
  • Met plezier nieuwe dingen leren
  • Samenwerking met basisschool
  • In MFA 't Hart

Schrijf je in

Peutergroep De Reuzepas, voorheen Calimero, zit samen met het kinderdagverblijf en de bso in MFA 't Hart in Ewijk. Bij peutergroep De Reuzepas leert je kind vaardigheden te ontwikkelen zodat hij of zij een goede start kan maken op de basisschool.

Kleinschalige peutergroep

Samen spelen, taalontwikkeling, onderdeel uitmaken van een groep en de omgeving verkennen, de overgang naar de basisschool wordt een stuk kleiner doordat je kind al vertrouwd raakt met de mensen en de omgeving waar hij of zij straks naar school gaat. Per dagdeel zitten er maximaal 16 kinderen in een groep.

Voorschoolse Educatie (VE)

Bij de peutergroep besteden we aandacht aan de taalontwikkeling en de sociale ontwikkeling van je kind. We bieden Voorschoolse Educatie (VE). Hierdoor zorgen we ervoor dat peuters een zo goed mogelijke start maken op de basisschool. Het team kiest thema's en organiseert daar bijpassende activiteiten bij. We werken hiervoor met het programma startblokken en met het activiteitenprogramma Uk & Puk. Aan de hand van thema’s bieden we activiteiten aan op verschillende vlakken van de ontwikkeling. Hierdoor ontwikkelt je kind zich spelenderwijs en kan hij of zij met 4 jaar de overstap naar de basisschool goed aan.

MFA 't Hart 

MFA 't Hart is een multitunctioneel centrum in Ewijk. We delen het gebouw met verschillende organisaties. Dit geeft ons de mogelijkheid om gezamenlijk activiteiten te organiseren en gebruik te maken van verschillende faciliteiten zoals de sporthal, het schoolplein, handenarbeidlokaal, bibliotheek en de peuterspeelruimte. 

Activiteiten bij de peutergroep

Kinderen ontwikkelen zich het beste wanneer ze plezier hebben. We stimuleren je kind spelenderwijs met verschillende activiteiten. Als het even kan, doen we dit buiten. Onze buitenspeelplaats met een klimrek, glijbaan en zandbak biedt voldoende mogelijkheden om met elkaar te spelen in de buitenlucht. Daarnaast organiseren we gezamenlijke activiteiten met het kinderdagverblijf zoals bijvoorbeeld een kerstmarkt, zomerfeest of voorleesontbijt.

Bewegen is gezond 

Kinderen bewegen van nature graag en dit stimuleren we bewust. Daarom hebben we bij peutergroep De Reuzepas de beweegvloer van Springlab. De vloer is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf. De beweegvloer combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring voor jonge kinderen. Alle kinderen vinden het geweldig en gaan iedere dag weer vol enthousiasme aan de slag op de beweegvloer.

 

Wil je een bezoekje brengen? Loop gerust even binnen of maak een afspraak. Wij maken graag kennis met je.

Katarina

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Katarina Bloemers en sinds februari 2021 ben ik clustermanager bij KION.

Ooit kwam deze zin op mijn pad: 'De toekomst is wat kinderen ervan maken'.
Het werk met kinderen is ongelofelijk mooi en waardevol. Samen met mijn gepassioneerde collega’s op de groepen zorgen we ervoor dat elk kind zich uniek en bijzonder voelt. Dit doe ik door mijn collega’s te ontzorgen, door goede relaties op te bouwen met ouders/verzorgers en ook met scholen en andere partijen die betrokken zijn bij de opvoeding. Want het opvoeden doen we samen!

Samen werken we aan de mooie toekomst waar de kinderen een stralend middelpunt zijn.

Adres

pgr De Reuzepas
Den Elt 17e
6644 EA Ewijk
LRK-nummer 763483783

Clustermanager

Openingstijden

ma:    08.15 - 12.15 uur
di:      08.15 - 12.15 uur
woe:  08.15 - 12.15 uur
do:     08.15 - 12.15 uur
vrij:    08.15 - 12.15 uur