• Onderdeel van Kindcentrum De Reuzepas
  • Kleinschalige peutergroep
  • Met plezier nieuwe dingen leren
  • Samenwerking met basisschool
  • In MFA 't Hart

Schrijf je in

Peutergroep De Reuzepas, voorheen Calimero, zit samen met het kinderdagverblijf en de bso in MFA 't Hart in Ewijk. We werken samen met basisschool De Reuzepas en de Driestroom. Bij peutergroep De Reuzepas leert je kind vaardigheden te ontwikkelen zodat hij of zij een goede start kan maken op de basisschool.

Kleinschalige peutergroep

Samen spelen, taalontwikkeling, onderdeel uitmaken van een groep en de omgeving verkennen, de overgang naar de basisschool wordt een stuk kleiner doordat je kind al vertrouwd raakt met de mensen en de omgeving waar hij of zij straks naar school gaat. Per dagdeel zitten er maximaal 16 kinderen in een groep. Op maandagmiddag is er een speciale 3+ groep. 

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Bij de peutergroep besteden we aandacht aan de taalontwikkeling en de sociale ontwikkeling van je kind. We bieden Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Hierdoor zorgen we ervoor dat peuters een zo goed mogelijke start maken op de basisschool. Het team kiest thema's en organiseert daar bijpassende activiteiten bij. We werken hiervoor met het programma Startblokken. 

MFA 't Hart 

MFA 't Hart is een multitunctioneel centrum in Ewijk. We delen het gebouw met verschillende organisaties. Dit geeft ons de mogelijkheid om gezamenlijk activiteiten te organiseren en gebruik te maken van verschillende faciliteiten zoals de sporthal, het schoolplein, handenarbeidlokaal, bibliotheek en de peuterspeelruimte. De laatste ruimte grenst aan onze groep en is ingericht om te rennen, beweegactiviteiten te doen of juist een rustig plekje te zoeken met een kleiner groepje.

Activiteiten bij de peutergroep

Kinderen ontwikkelen zich het beste wanneer ze plezier hebben. We stimuleren je kind spelenderwijs met verschillende activiteiten. Als het even kan, doen we dit buiten. Onze buitentuin biedt voldoende mogelijkheden om met elkaar te spelen in de buitenlucht. We maken ook gebruik van de grote speelplaats aan de achterkant van het gebouw, waar een speeltoestel en zandbak is. Daarnaast organiseren we gezamenlijke activiteiten met het kinderdagverblijf zoals bijvoorbeeld een kerstmarkt, zomerfeest of voorleesontbijt. 

Wil je een bezoekje brengen? Loop gerust even binnen of maak een afspraak. Wij maken graag kennis met je.

Erica

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Erica Adolfs en ik werk sinds 1989 bij KION.

Ik geniet als ik kinderen enthousiast de wereld zie ontdekken. Dat ze met fijne herinneringen naar huis gaan. Het is voor mij een uitdaging om de pedagogisch medewerkers voldoende tools te kunnen geven om dit waar te kunnen maken. Maar ook dat zij hun pedagogische vaardigheden optimaal kunnen inzetten om de ontwikkeling van ieder kind te kunnen volgen en stimuleren.

De uitgebreide rondleidingen en kennismakingsgesprekken zorgen ervoor dat je als ouder goed op de hoogte bent wanneer je kind start. We nemen de tijd voor je tijdens breng- en haalmomenten.
We hebben mooie ruime en lichte speelruimtes en werken vanuit ‘gezonde start’: gezonde voeding, veel (buiten) bewegen en rustmomenten inbouwen.

Adres

pgr De Reuzepas - voorheen Calimero
Den Elt 17e
6644 EA Ewijk
LRK-nummer 763483783

Clustermanager

Openingstijden

ma:    08.30 - 12.00 uur
          13.00 - 15.30 uur*
di:      08.30 - 12.00 uur
woe:  08.30 - 12.00 uur
do:    08.30 - 12.00 uur
vrij:   08.30 - 12.00 uur

* 3+ groep

Altijd opvang. Altijd in de buurt.