Peutergroep Drakesteyn is een groene peuterspeelzaal. Dit betekent dat gezondheid, de natuur en natuurlijke materialen hoog bij ons op de agenda staan. Zo hebben wij houten materialen in plaats van plastic speelgoed, spelen wij iedere dag buiten met eventueel aangepaste kleding zoals laarzen en een poncho en zijn activiteiten vrij voor kinderen om zelf te ontdekken in plaats van kant en klaar omlijnde activiteiten. Zo leren kinderen zelf meer creëren en hun creativiteit te laten stromen. Ook bedenken wij thema’s en activiteiten die aansluiten bij de natuur en seizoenen. Wij knutselen veel met kosteloos materiaal of met materialen die wij na een wandeling gevonden hebben. Daarnaast drinken kinderen bij ons water of water met fruit en eten wij groente en fruit met de kinderen op de groep. We vragen ouders om gezonde traktaties te maken wanneer kinderen jarig zijn.

Bij deze locatie komen maximaal zestien kinderen tegelijkertijd in de leeftijd van twee tot vier jaar. Alle kinderen zitten in een stamgroep. Er is plaats voor een stamgroep.

We schenken veel aandacht aan de taalontwikkeling en de sociale ontwikkelingen van de peuters. We bieden Voor‐ en Vroegschoolse Educatie (VVE). Hierdoor zorgen we ervoor dat peuters een zo goed mogelijke start maken op de basisschool.

Betsie

Voordat ik begin 2017 bij KION kwam werken, als educatief ondersteuner, was ik groepsleerkracht bij basisschool de Vuurvogel in Malden en zorgcoördinator in Beuningen.

Mijn grootste uitdaging is om kinderen, binnen de veilige omgeving van de kinderopvang, met een uitdagend aanbod van activiteiten te laten spelen met plezier. Dat ze zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontwikkelen. Het geeft mij voldoening om kinderen te zien groeien in hun ontwikkeling.

De locaties zijn kleine en dorpse locaties. Omdat het kleinschalig is, kent iedereen elkaar en is de doorstroom voor de kinderen vertrouwd.

Bij onze locaties voelt het als thuiskomen. 

Adres

pgr Drakesteyn
De Schoren 10
6581 DM Malden
LRK-nummer 120678329

Clustermanager

Openingstijden

ma:     08.30 - 12.00 uur
di:       08.30 - 12.00 uur
do:      08.30 - 12.00 uur

Ook op dit adres

Altijd opvang. Altijd in de buurt.