• Onder één dak samen met school
  • Al meer dan 25 jaar een begrip in Molenhoek!
  • Aanbod gericht op peuters
  • Mooi nieuw gebouw

Schrijf je in

Peutergroep Dribbel vormt samen met het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en bassischool De Grote Lier een Brede School in Molenhoek. In het frisse, moderne gebouw is gebruik gemaakt van veel rustige en natuurlijke tinten, de ruimtes zijn ruim en hebben een mooie lichtinval.

Peutergroep in Molenhoek

Peuters komen 4 uur per dag naar de peutergroep. De ochtend is ingericht met een speciaal programma voor peuters passend bij hun leeftijd. Daarbij werkt Dribbel ook nauw samen met basisschool De Grote Lier. Peuters nemen hierdoor al snel een kijkje op school. Zij leren kinderen en leraren kennen, waardoor dit een bekende omgeving is. In de groepsruimtes zijn verschillende hoeken ingericht zodat ieder kind zijn plekje vindt. Denk aan een bouwhoek of leeshoek. Dit geeft kinderen een huiselijk gevoel.

Voorschoolse Educatie

We schenken veel aandacht aan de taalontwikkeling en de sociale ontwikkelingen van de peuters. We bieden Voorschoolse Educatie (VE). Hierdoor zorgen we ervoor dat peuters een zo goed mogelijke start maken op de basisschool.

Bewegen is gezond 

Kinderen bewegen van nature graag en dit stimuleren we bewust. Daarom hebben we bij peutergroep Dribbel de beweegvloer van Springlab. De vloer is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf. De beweegvloer combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring voor jonge kinderen. Alle kinderen vinden het geweldig en gaan iedere dag weer vol enthousiasme aan de slag op de beweegvloer!

Quotes van ouders:

"Er is een breed aanbod van spelletjes en activiteiten. Mijn kind leert veel!"

"Door de samenwerking van Dribbel met basisschool De Grote Lier is de overstap naar school kleiner. Hugo is al een paar keer gaan kijken in zijn toekomstige klas!"

"De kinderen worden betrokken bij de dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld meehelpen afwassen! Dat vindt mijn zoon erg leuk."

 

Annegien

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Annegien van de Merwe en ik werk sinds februari 2021 bij KION.

De grootste genoegdoening voor mij is wanneer er sprake is van een hoog welbevinden en betrokkenheid bij zowel de kinderen als de medewerkers. Vanuit een veilige, open en transparante sfeer is er ruimte voor groei en ontwikkeling. Verbinden en draagvlak creëren staan bij mij hoog in het vaandel. Zo kunnen we ons sámen inzetten voor een plek waar kinderen en medewerkers zich prettig voelen.

Naast het team zijn hierin ook samenwerkingspartners en ouders essentieel. Bruggen bouwen tussen de verschillende partijen zoals gemeente, GGD, wijkteam en school geeft mij plezier en voldoening. Met elkaar zorgen we voor een doorgaande lijn. Want wat is er nou mooier dan een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling en het geluk van kinderen en hun gezinnen?! 

Adres

pgr Dribbel
Koningslaan 7
6584 BZ Molenhoek
LRK-nummer 456581741

Clustermanager

Openingstijden

ma:     gesloten
di:
       08.30 - 12.30 uur
woe:   08.30 - 12.30 uur
do:      08.30 - 12.30 uur
vr:       08.30 - 12.30 uur

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Er zijn altijd leuke activiteiten en lekker veel naar buiten. De kinderen worden redelijk vrij gelaten maar er zijn consequenties bij niet acceptabel gedrag. Het aanbod aan speelgoed is groot, evenals de betrokkenheid van de medewerkers.