• Onderdeel van kindercentrum Jump in Nijmegen-Noord
  • Nauwe samenwerking met basisschool De Oversteek
  • Twee basisgroepen

Schrijf je in

De groepsruimtes van de peutergroepen van Jump, Teigetjes en Springbokken, zijn op de eerste verdieping van kindercentrum Jump. De lokalen zijn gezellig ingericht en hebben verschillende hoeken en spelmaterialen, waarmee we peuters uitdagen op alle gebieden van hun ontwikkeling. De dagdelen verlopen volgens een vast ritme. Op het pictogrammenbord kunnen de kinderen zelf volgen welk moment van de dag is aangebroken en wat er allemaal nog gaat gebeuren. Zo weten de kinderen wanneer ze opgehaald worden om naar huis te gaan. Dit geeft hen een veilig gevoel. We spelen elke dag buiten in onze uitdagende tuin met een glijbaan en veel verstopplekken. Alleen als het heel slecht weer is, kiezen we ervoor om binnen te blijven.

We bieden Voorschoolse Educatie (VE) aan. Dit betekent dat we peuters voorbereiden op de basisschool. Om kinderen zo goed mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling, bieden we activiteiten aan in groepjes van ongeveer 3 à 4 kinderen. We kijken naar de behoeftes en het niveau van deze kinderen en sluiten met onze activiteit hierop aan. Kinderen leren het makkelijkst als ze het leuk en interessant vinden. We dagen hen uit nét iets moeilijkers te doen dan zij al kunnen. We willen elk individueel kind goed in beeld houden en bieden wat het nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.

Onze samenwerking met het consultatiebureau is zeer waardevol. Eens in de maand is de verpleegkundige van het consultatiebureau tijdens de ouderinloop aanwezig in de peutergroep. Ouders kunnen dan terecht met alle opvoedvragen.

Ben je op zoek naar een peutergroep, waar jouw kind zich op een speelse manier en samen met vriendjes kan voorbereiden op de basisschool? Kom dan eens kijken bij peutergroep Jump of meld je via de website aan voor een rondleiding.

Lieke

Maak kennis met de clustermanagers 

Wij zijn Lieke van Aldenhoven en Yvette van Oort. Wij dragen samen de verantwoordelijkheid voor kindercentrum Jump, kindercentrum Ondersteboven en bso De Sprong

Wij vinden ons werk boeiend, leuk en uitdagend en vinden het belangrijk dat kinderen, ouders en medewerkers zich prettig voelen bij onze locaties. Dit realiseren we door te kijken, luisteren en te bespreken. We dragen zorg voor een ontspannen sfeer waarin ieder zijn/haar rol en verantwoordelijkheid heeft en neemt.

We genieten van de momenten met de kinderen! Kinderen kunnen ontwapenend zijn, ontroerend soms. Ze laten ons lachen en nadenken over hoe we het voor hen nóg leuker kunnen maken. Met de pedagogisch medewerkers hebben we regelmatig overleg. We zorgen ervoor dat zij zich gezien en gehoord voelen, zodat zij vanuit hun eigen ervaring de kinderen en ouders horen en zien.

De verschillende locaties hebben hun eigen sfeer en energie. We werken waar mogelijk samen. Zo bundelen we de krachten en inspireren we elkaar. Wat voor ons het allerbelangrijkste is, is dat de kinderen met plezier naar onze locaties komen. Dat ze de ruimte voelen om zichzelf te zijn, zich te ontwikkelen in hun eigen tempo en op hun eigen manier. Als ouder/verzorger kun je je kind met een gerust hart bij ons achterlaten.

Adres

pgr Jump
Griftdijk 91
6515 AE Nijmegen
LRK-nummer 554363859

Openingstijden

ma:      08.30 - 12.30 uur
           
13.00 - 17.00 uur 
di:        
08.30 - 12.30 uur
woe:   
08.30 - 12.30 uur
do:       
08.30 - 12.30 uur
           
13.00 - 17.00 uur
vr:       
08.30 - 12.30 uur

Ook op dit adres