• Bij ons leren kinderen het zelf doen!
  • Uitdagende binnen en buitenruimte
  • Kleinschalig
  • Samen met de basisschool en bso onder één dak

Schrijf je in

We werken volgens het gedachtengoed van Maria Montessori. De grondgedachte van Maria Montessori is dat de peuter zichzelf alles wil leren, zelf wil ontdekken, dit is een natuurlijke drang. Ieder kind doet dit op zijn eigen tempo zowel emotioneel, lichamelijk, sociaal als creatief. De mate en het tempo waarin het kind zich kan ontwikkelen zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van de omgeving waarin het opgroeit. Bij deze visie op ontwikkeling hoort een aangepaste begeleiding: de peuter de kans geven zelf te laten ontdekken in een uitnodigende omgeving met begeleiding op de achtergrond.

We hebben een eigen lokaal in basisschool Montessori en organiseren af en toe gezamenlijke activiteiten met de kleuters van school. Zo wordt de basisschool vanzelf een bekende en vertrouwde omgeving. Peuters spelen buiten in onze mooie afgeschermde tuin vol uitdagingen. Zo kunnen ze veilig hun omgeving ontdekken en zelf kiezen wat zij willen gaan doen.

We schenken veel aandacht aan de taalontwikkeling en de sociale ontwikkelingen van de peuters. We bieden Voorschoolse Educatie (VE). Hierdoor zorgen we ervoor dat peuters een zo goed mogelijke start maken op de basisschool.

Ook benieuwd naar de Montessori peutergroep? Bel voor een rondleiding en we laten je graag alles zien!

Jacqueline

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Jacqueline Bosch en ik werk sinds 2000 bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om pedagogisch medewerkers in de gelegenheid te stellen alle kinderen een leuke dag te laten beleven en om ervoor te zorgen dat ouders hun kinderen vol vertrouwen bij ons achterlaten. De samenwerking met scholen en andere betrokkenen vind ik belangrijk en leuk. Het helpt om elk kind goed te zien en te begeleiden van baby tot het einde van de basisschoolperiode.

In ons cluster in Nijmegen Oost bieden we alle soorten opvang; kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang. Hiermee bieden we alle kinderen de mogelijkheid gebruik te maken van passende opvang in de buurt. In onze teams werken medewerkers met veel ervaring en passie voor kinderen en dat merk je!

Adres

pgr Montessori Nijmegen Oost
Heyendaalseweg 6
6524 SL Nijmegen
LRK-nummer 199524130

Clustermanager

Openingstijden

ma:     08.30 - 12.30 uur
di:       08.30 - 12.30 uur
woe:   08.30 - 12.30 uur 
do:      08.30 - 12.30 uur
vr:       08.30 - 12.30 uur 

Ook op dit adres