We vinden het erg belangrijk dat ouders meedenken en -praten over de kwaliteit van locatie waar hun kind naar toe gaat. Alle locaties hebben in principe een oudercommissie. Zij zijn het klankbord van de ouders en nauw betrokken bij het opstellen en evalueren van bijvoorbeeld de veiligheid- en gezondheidsplannen van de locatie en ze bespreken jaarlijks het pedagogisch handelen. Daarnaast organiseert de oudercommissie in samenwerking met het team themabijeenkomsten voor alle ouders en helpen ze met de voorbereiding en uitvoering van allerlei activiteiten. De oudercommissie wordt in de oudercommissievergadering geïnformeerd over actuele onderwerpen, betrokken bij ontwikkelingen en kunnen zij gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen.

Daarnaast is er de Overkoepelende Ouderraad (OOR). De OOR gaat zo'n vijf keer per jaar in gesprek met de Raad van Bestuur; als klankbord en om de wensen en belangen van ouders te laten horen. Iedere oudercommissie wordt elke vier jaar gevraagd een volmacht te tekenen om de OOR deze medezeggenschap te verlenen. De OOR werkt volgens het vastgestelde reglement van de Wet kinderopvang.

De OOR bestaat op dit moment uit onderstaande leden:

  • Arjan Barink
  • Bjorn Teeuwen
  • Nanouska Hell
  • Tim Bosman
  • Patrick Derks
  • Jennie ter Horst-Frerichs

Heb je vragen, neem dan contact op met de oudercommissie via de clustermanager van de locatie van je kind, met Nanouska Hell (voorzitter OOR) of met Jet de Lange (bestuurssecretaris KION) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..