Als het aantal afgenomen uren afwijkt van het aantal uren waarvoor je kinderopvangtoeslag hebt aangevraagd, kan dat gevolgen hebben voor je kinderopvangtoeslag. Je leest hier hoe je deze wijziging doorgeeft op www.mijntoeslagen.nl.

  1. Log in met je DigiD gegevens.
  2. Ga naar ‘Actuele berekening’ en kies voor ‘Kinderopvangtoeslag’.
  3. Kies uit de wijziging opties ‘Er verandert iets in de kinderopvang’.
  4. Vul bij de vraag ‘Vanaf wanneer de wijziging ingaat’ de datum van de sluiting van jouw locatie in. Er volgt een overzicht van de huidige opvanggegevens. Klik onderaan de pagina op ‘volgende’.
  5. Kies voor ‘de gegevens van de huidige kinderopvang wijzigen’ en zorg ervoor dat bij het juiste kind het vakje ‘ja’ aangevinkt staat.
  6. Per kind wijzig je het aantal uren. Je kunt het juiste aantal uren terugvinden op de maandfactuur van KION. Je wijzigt de uren door op ‘wijzigen’ te klikken achter het huidige urenaantal. Daarna klik je op ‘Volgende’ en vink je ‘ja’ aan bij de vraag of je een einddatum door wil geven. Voer hier de laatste datum van de maand in als einddatum. Op deze manier staan de opvanguren de eerstvolgende maand weer correct als in de oude situatie.
  7. Deze stappen herhaal je per kind en na afloop rond je de wijzigingen af met ‘Akkoord’ en ‘Verzenden’.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer