Goed nieuws: vanaf maandag 19 april mogen onze bso’s eindelijk weer open voor álle kinderen.
 
We hebben ze ruim vier maanden moeten missen, dus we zorgen voor een vrolijk welkom terug met leuke activiteiten, zodat de kinderen snel weer een fijne en ontspannen tijd op de bso hebben.
 
Ouders hebben hierover bericht ontvangen in het Ouderportaal. Meer informatie over coronamaatregelen op onze locaties vind je op de pagina Coronamaatregelen.

Nou…daar ben ik weer. Terug van een hele tijd weggeweest. Langzaam kom ik weer een beetje boven water en ga ik verder met het schrijven van mijn blogs als moeder van drie. Jeetje, wat klinkt dat stoer en bizar tegelijk. Ik als enig kind, nu de moeder van drie kinderen.

Maar waar begin ik na maanden niets geschreven te hebben… Mijn laatste blog eindigde met de zin: “Ik ben benieuwd hoe ik erbij zit wanneer ik weer terug ben met nieuwe blogs.” Nou, met een lijf dat al een heel eind op weg is in herstel van flinke bekkenklachten, hormonen die langzaam weer wat tot rust komen (ik hoor mijn vriend lachen als ik dit schrijf) en een draai die we hebben gevonden met drie kinderen. In hoeverre noem je iets een draai als het leven niet normaal draait? Laten we zeggen dat we onze draai in deze versie van het leven hebben gevonden. Mocht het normale leven zich plots weer aandienen, dan is er een kans op complete chaos.

Afgelopen jaar was bizar, pittig en prachtig! Verhuizen en het krijgen van een derde kind was op zich ook wel voldoende geweest. Dat we het samen met onze grote vriendin Corrie (een vriendin vond dit gezelliger klinken, mee eens) mochten doen gaf aan alles een extra draai. Zo verhuisden we midden in de eerste lockdown met kinderen en zonder oppas, werkten we thuis, gaven we thuisonderwijs tussen de verhuisrommel en klusjes door, bestond mijn verlof uit gezellig 24/7 samen zijn met iedereen in dit huishouden en miste ik het om te paraderen met mijn mooie en laatste babybuik.

Corrie heeft ook mooie dingen met zich meegebracht. Zo had ik tijdens mijn strenge bekken-herstelregime minimaal last van FOMO (Fear Of Missing Out). Als niemand iets doet, kun je ook niets missen. En is ons meisje geboren in een nestje met iedereen erin die daarin hoort. In alle rust en met alle tijd van de wereld.
Ook ben ik door nu meer dan een jaar thuiswerken, mijn huis meer gaan waarderen. Gek eigenlijk, want je zou denken dat ik dat huis nu spuugzat zou zijn. Maar toch, het is echt ons nest geworden, waar we het fijn hebben met elkaar. Waar onze creativiteit zorgt voor een kantoor in het trapgat en een grote hut in de woonkamer. Waar we huilen, lachen en mopperen. Waar we het soms super spuugzat zijn en dan weer goede moed vinden om door te gaan. Waar ik dagelijks mijn kinderen zie ontwikkelen en ze soms te lang filmpjes liet kijken, omdat ik gewoon wilde dat het even stil was. Waar mijn vriend en ik erachter kwamen dat we elkaar wel echt nog heel erg aardig vinden en het best gezellig vinden om zo op elkaars lip te zitten.

Kortom, ook al is de rek er een beetje uit na een jaar, verlang ik naar werken OP mijn werk (want laten we eerlijk zijn, dit schiet soms echt niet op), wil ik niet meer vrezen voor elk bericht van school of de kinderopvang (ze mogen toch wel gaan he morgen) en moeten mijn kinderen ineens ten alle tijden buiten een jas en schoenen aan, omdat ik bang ben voor snotneuzen, ik heb wel alle tijd gehad om het leven weer op een andere manier te gaan waarderen.
Samen met mijn liefjes…wat heerlijk!

Suus Sas woont samen met haar vriend, dochter (7), zoon (3) en baby in Nijmegen. Ze is stafmedewerker pedagogiek en blogger bij KION en schrijft elke week over haar belevenissen met (vooral haar eigen) kinderen.

Pasen Kruidenei

Pasen staat weer voor de deur. Een lang weekend om leuke activiteiten te doen met de kinderen. Samen ontbijten en paaseieren zoeken komen jaarlijks terug. Op paasbezoek bij opa en oma is dit jaar wat lastiger. Daarom hebben wij de leukste coronaproof paasactiviteiten voor kinderen voor je op een rijtje gezet. Leuke dingen om te knutselen en activiteiten die je binnen of buiten kunt doen.

 

1. Knutselen met peuters

Teken of print een groot ei op een blad papier. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je verschillende knutseltechnieken gebruiken. Laat je kind het ei versieren om zo een prachtige paasknutsel te creëren. Andere vormen zoals een kuiken, tulp of paashaas knutselen kan natuurlijk ook. Onze versiertips:

 • Mozaïek met gekleurd papier
 • Gebruik papieren rietjes met een printje
 • Geen rietjes bij de hand? Rol een blaadje uit een (oud) tijdschrift heel strak op
 • Gebruik papieren stroken in alle kleuren, bijvoorbeeld door te plakken of te vlechten.

Snijd voor het vlechten het ei verticaal een aantal keren in, en weven maar.

2. Knutselen 8 tot 12 jaar

Is je kind al wat ouder, dan is papieren paaseieren versieren wat makkelijk misschien. Een leuke knutsel activiteit voor oudere kinderen is paaseieren verven met de tie dye techniek. Tie dye werd vroeger gebruikt om vrolijk gekleurde T-shirts te maken. Op deze manier kun je ook eieren verven, én ze blijven eetbaar voor bij het paasontbijt!

 1. Neem een wit hardgekookt ei
 2. Vouw deze in een keukenpapiertje en bind met een elastiekje dicht
 3. Laat druppels eetbare kleurstof op het papiertje vallen
 4. Spuit voorzichtig wat water erop zodat de verf uitloopt (veel water = lichtere kleur)
 5. Knijp het papiertje zachtjes om het ei heen
 6. Laat het ei volledig opdrogen in het papiertje
 7. Verwijder het elastiek en het keukenpapiertje, en je ei is geverfd!

Tip: Draag handschoenen tijdens het verven en laat je eieren drogen op een ondergrond die vies mag worden, bijvoorbeeld een bakpapiertje.

3. Paasversiering om op te eten

Genoeg eieren gegeten tijdens het paasontbijt? Gebruik de lege eierschalen als kruidenmandjes. Kweek zelf tuinkers of andere makkelijke kruiden in een leeg ei. Unieke paasversiering om op te eten. Lekker op brood of toast. Eventueel kun je het ei een gezichtje geven met stiften en wiebeloogjes. Zo kun je knutselen en tuinkers kweken tegelijk.

 1. Neem een gekookt ei
 2. Tik het ei aan de bovenkant kapot, maar haal niet teveel er vanaf
 3. Eet het eitje leeg
 4. Doe een nat watje in het lege ei
 5. Strooi er wat tuinkers zaadjes op
 6. Iedere dag een beetje water geven en hop een nieuw kapsel voor je eitje!

Tip: Plaats je lege ei terug in het eierdoosje, dan staat hij mooi stevig.

4. Binnenactiviteit voor kinderen

Heb je alle paasknutsels gehad en ben je op zoek naar een andere binnen activiteit voor je kind? Probeer dan een paasexperiment uit. Leuke voor jongere kinderen om naar te kijken en leuk voor oudere kinderen om mee te denken wat er gebeurt. Laat je kind eerst zelf eens bedenken hoe hij of zij een ei in een fles krijgt. Laat daarna het proefje zien, gegarandeerd dat jij als ouder een applausje krijgt voor dit paasexperiment!

Wat heb je nodig?

 • Hardgekookt (gepeld) ei
 • Fles met een opening waar het ei net niet doorheen kan
 • Lucifers

Wat ga je doen?

 1. Zet de fles op tafel en laat zien dat het gepelde ei niet door de opening kan
 2. Haal het ei er weer vanaf
 3. Let op: Strijk zelf 2 lucifers af en doe ze in de fles
 4. Plaats snel het ei er weer op
 5. Het ei zakt vervolgens in de fles!

Hoe kan dit nou?
Lucifers hebben zuurstof nodig om te branden. Wanneer de zuurstof in de fles op is, gaan de lucifers uit. De lucht in de fles koelt af zonder het vuur. Door het afkoelen krimpt de lucht in de fles en drukt het minder hard tegen de onderkant van het ei. De lucht buiten de fles drukt nog even hard tegen de bovenkant van het ei. Hierdoor wordt het ei in de fles geduwd.

5. Buitenactiviteit voor kinderen

Lekker naar buiten om te bewegen, daar houden we van! Een eierloop gaat nooit vervelen. Bedenk leuke hindernissen zoals klimmen over een stoel, kruipen onder een touw, draaien rond een pion of hink-stap-sprongen maken in hoepels of stoepkrijtcirkels. Je kunt ook je kind vragen mee te denken en te helpen met opzetten, vooral leuke met jongere broertjes en zusjes.

Wat ga je doen?

 1. Maak een parcours met kleine hindernissen (of laat oudere kinderen dit zelf maken)
 2. Geef elk kind een rauw ei (op een lepel om het moeilijker te maken)
 3. Laat ze om de beurt het parcours afleggen zonder dat het ei breekt
 4. Om er een wedstrijdje van te maken, kun je de tijd meten met een stopwatch

Veel plezier tijdens de paasdagen!

Lekker spelen. Je goed ontwikkelen. Ontspannen werken. Dat lukt het beste in een prettige omgeving. Het afgelopen jaar ontwikkelden we een nieuw inrichtingsconcept: ‘Voel je thuis bij KION’. KION wil immers elke dag bijdragen aan het geluk van kinderen en jonge gezinnen. De nieuwe inrichting van onze locaties sluit daarop aan en ondersteunt en stimuleert de ontwikkeling van kinderen.

Samen met een aantal leveranciers hebben we een KION-assortiment samengesteld dat voldoet aan onze pedagogische uitgangspunten. De nieuwe stijl betreft niet alleen andere kleuren op de muren, vloeren, meubels, maar gaat ook over rijke activiteitenhoeken en spelmaterialen. We hebben bewust voor een huiselijke sfeer gekozen met natuurlijke materialen, zachte stoffen, warme kleden en echte planten. Zo creëren we een gevoel van geborgenheid. Een fijne plek waar kinderen graag zijn, pedagogisch medewerkers lekker kunnen werken en ouders bewust voor kiezen.

We hebben drie stijlen die aansluiten op de belevingswereld van kinderen in verschillende leeftijden. Want baby’s en peuters hebben net iets anders nodig dan bijvoorbeeld oudere bso-kinderen. Ondertussen ‘blenden’ de drie stijlen perfect met elkaar. Zo ontstaat er toch eenheid.

De drie stijlen zijn:
Stijl 1 ‘Snoezelzacht en eigenwijs’ voor het kinderdagverblijf en de peutergroepen;
Stijl 2 ‘Fris en speels’ voor de bso voor kinderen tot 7 jaar jaar;
Stijl 3 ‘Stoer en natuurlijk’ voor de bso met kinderen van 7 jaar en ouder.

De eerste locaties zijn al in een nieuw jasje gestoken. De komende jaren rollen we het inrichtingsconcept verder uit. Ben je benieuwd naar (een van) onze locaties? Neem gerust contact met ons op voor een (digitale) rondleiding en kom de sfeer proeven.