Het nieuwe jaar is weer begonnen en hier horen goede voornemens bij! Jij hebt ze vast zelf ook, maar wist je dat kinderen ook goede voornemens hebben? Ook zij willen hun gedrag verbeteren in het nieuwe jaar. Hier zie je de top 5 op een rij.

1: Meer bewegen

Dus de jas aan en naar buiten! Probeer in het weekend nog lekker een rondje te lopen met het hele gezin of naar een speeltuin of het bos te gaan. Bij de bso spelen de kinderen elke dag buiten, dus bij KION komt dat bewegen wel goed!

2: Beter luisteren / liever zijn

Kinderen willen graag liever zijn voor hun vrienden en familie. Ook op school willen ze graag beter opletten in de klas. Zal er dan ook minder ruzie zijn met broertjes en zusjes? Wij hopen van wel!

3: Gezonder eten

Tegenwoordig zijn kinderen zich beter bewust van gezond eten. Ook al vinden ze een snoepje op zijn tijd nog erg lekker, vaak willen ze ook gezonder gaan eten. De kinderopvang draagt hieraan bij door onder andere het dagelijkse fruitmoment bij de kinderdagverblijven en bso’s.

4: Beter huiswerk maken

Kinderen zijn zich al goed bewust van hun gedrag op school. Misschien gaat het niet zo goed als ze eerst dachten, of hebben ze voor de vakantie een wat minder goed cijfer gekregen. Daarom vinden kinderen het belangrijk om goed hun huiswerk te maken en het niet af te raffelen. En wie beter dan jij om ze hierbij te helpen?

5: Geld sparen

In plaats van het geld direct uit te geven aan snoep (zie #4), willen kinderen gaan sparen. Hebben ze al een spaarpot, of nog niet? Misschien kan je er samen een gaan kopen. Zo worden de kinderen positief door jou gestimuleerd. En als ze dan hun zakgeld krijgen, kan je altijd voorstellen om het direct in de (nieuwe) spaarpot te doen!

Deze website maakt gebruik van cookies.

> Meer informatie

Deze melding sluiten