Pak jij als P&O adviseur als vanzelfsprekend de ruimte en jouw eigen rol in het team en de organisatie? Ben je nieuwsgierig, zoek je de samenwerking, bouw je aan goede werkrelaties en onderhoud je die?

Jouw voelsprieten in de organisatie zijn van groot belang. KION groeit en de kinderopvang (en bijbehorende veranderende wetgeving) vraagt veel innovatiekracht en slagvaardigheid van de afdeling P&O. Je adviseert clustermanagers vanuit een integrale visie en levert als adviseur van alle leidinggevenden een bijdrage aan het succes van KION. Daarnaast werk je aan projecten om de P&O-strategie aan te sluiten op de visie van KION en de afdeling verder te professionaliseren. Je werkt aan een toekomst waarin meer diensten worden ontwikkeld en medewerkers zich blijven ontwikkelen. E-HRM biedt daarvoor een nog stevigere basis. Deze rol is op operationeel/tactisch niveau en past bij een P&O adviseur die ambitie en potentie heeft om door te groeien naar een rol op tactisch/strategisch niveau.

Dit ben jij

 • Je hebt een relevante HBO opleiding afgerond;
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare adviesfunctie;
 • Je bent een zelfstandig werkende P&O-adviseur met een proactieve instelling; je bent pragmatisch en beschikt over een hands-on mentaliteit;
 • Je werkt goed samen, je bespreekt, overlegt en zorgt dat zaken geborgd worden in het team;
 • Je bent in staat om heldere probleemanalyses te maken en op een open en tactvolle wijze te communiceren;
 • Begrippen als laagdrempelig, resultaatgericht en dienstverlenend typeren jouw werkwijze.

Waar ga je werken

KION is een ambitieuze organisatie die verschillende vormen van kinderopvang en peuterwerk in Nijmegen en omgeving biedt. Met een stevig fundament, een plezierige werksfeer en in een hoog werktempo werken er op de ruim 140 locaties ruim 900 medewerkers en 115 gastouders. KION is de kindkenner van de regio en werkt nauw samen met scholen en andere partners uit het netwerk.

Bij KION draait het om mensen. KION geeft kinderen een plek waar zij kunnen groeien en ontwikkelen, medewerkers worden uitgedaagd hun talenten optimaal te benutten. Tegelijk wordt stevig ingezet op een financieel gezonde bedrijfsvoering. Bij KION staat centraal: klantgerichtheid, eigenaarschap en vernieuwing. Dit zie je terug in alle onderdelen van KION.

Wat ga je doen

 • Je adviseert clustermanagers en leidinggevenden van het Servicebureau bij de uitvoering van het personeelsbeleid;
 • Je volgt ontwikkelingen op het terrein van P&O (maatschappelijke ontwikkelingen, ontwikkelingen binnen de politiek en/ of binnen de sector) en adviseert de leidinggevenden omtrent het te voeren beleid op deze terreinen;
 • Je ontwikkelt P&O beleid op onderscheiden deelterreinen en ontwikkelt en rapporteert relevante P&O data;
 • Je vertaalt doelstellingen naar concrete activiteiten; je ontwikkelt, implementeert en evalueert activiteiten hiervoor;
 • Je signaleert knelpunten voor P&O thema’s en neemt initiatieven die leiden tot verbeteringen en/ of aanpassingen. 

Personeel & Organisatie is onderdeel van het Servicebureau en de afdeling Beleid & Advies. De afdeling is professioneel en servicegericht en heeft ambitie om verder te innoveren. Thema’s die op de agenda staan zijn: verdere uitrol E-HRM in combinatie met HR analyse, bijdragen aan een wendbare organisatie en innovatie van producten en diensten, duurzame inzetbaarheid, opleiding & ontwikkeling en vinden, binden en boeien van medewerkers. Dit naast de P&O thema ’s uit de Wet IKK 2018/2019 en de Harmonisatie.

Het P&O team bestaat uit vier P&O adviseurs, een tijdelijke medewerker HRD ten behoeve van opleidingen en een recruiter/arbeidsmarktcommunicatiemedewerker. De P&O adviseur rapporteert aan de manager Beleid & Advies.

Ons aanbod

De functie van P&O adviseur in ingedeeld in schaal 10 van de cao Kinderopvang. Het salaris bedraagt maximaal € 3.945,- op basis van 36 uur en er zijn secundaire arbeidsvoorwaarden aanwezig. Het betreft een functie voor 24 tot 32 uur per week. Bij indiensttreding wordt in eerste instantie een contract voor één jaar aangeboden met de intentie dit om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Reageren op deze functie

Deze vacature is exclusief bij P&O Partner uitgezet. Voor vragen rondom de functie en om te solliciteren kun je contact opnemen met P&O Partners via http://popartner.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.

> Meer informatie

Deze melding sluiten