5x knutselen met de herfst

5x knutselen met de herfst

De herfst is nu echt aangebroken, het wordt steeds vroeger donker en de bladeren van de bomen veranderen van kleur. Een perfect moment om een middag lekker te gaan knutselen met het thema herfst. Wij hebben de leukste knutselwerken voor je op een rij gezet!

Crêpepapier boom

Pak een leeg vel papier en laat jouw kind de stam van een boom tekenen en eventueel al inkleuren. De stam kan je ook tekenen en uitknippen op gekleurd papier. Zo lijkt de boom nog ‘echter’. Met crêpepapier in drie of vier verschillende herfstkleuren (bijvoorbeeld geel, oranje, rood of bruin) maak je de boom compleet. Scheur kleine stukjes af en draai hier bolletjes van. Die plak je dan vast boven de stam en klaar is jouw herfstboom!

Herfstbladeren stempelen

Zoek buiten in de straat, de tuin of in het bos de mooiste herfstbladeren. Het liefst in verschillende vormen en formaten. Thuis pak je een groot vel papier en verschillende kleuren verf. Kies de mooiste bladeren uit en beschilder deze met een kleur naar keuze. Stempel vervolgens met dit blad op het vel papier. Doe dit ook met de andere bladen. Het resultaat: een prachte collage.

Bosslinger

Ga lekker wandelen in het bos en verzamel een tas vol met dingen die je in het bos kan vinden, zoals blaadjes en kastanjes. Als je weer thuis bent kan je aan de slag met de bosslinger. Pak een dikke naald en een lange draad en rijg alle bladeren en noten om en om aan elkaar. Knoop de uiteindes vast en jouw bosslinger is klaar!

Boom met verf en oude afwasborstel

Bij dit knutselwerk maak je ook een boom, maar dan anders. Hier kan je jouw kind(eren) weer eerst een stam laten tekenen of uitknippen uit gekleurd papier. Doe vervolgens drie kleuren verf op een schaaltje of bakje en pak een oude afwasborstel. Doop de borstel in de verf en drukken maar. Door de kleuren goed te verspreiden boven de stam van de boom krijg je een hele mooie herfstboom!

Voetafdruk kalkoen

Maak samen met je kind een voetafdruk van verf op een stuk papier, zorg dat de afdruk in het midden van het blad komt te staan. Waar de tenen zitten teken je pootjes naar beneden, bij de hak maak je oogjes en een snavel. Vervolgens knip je in zelfgekozen kleuren ‘veren’ uit die je om de hak gaat plaatsen, en klaar is je kalkoen!

 

 

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer