Esther Lamers gestart als voorzitter Raad van Bestuur

Esther Lamers gestart als voorzitter Raad van Bestuur

Op 1 januari 2023 is de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur, Esther Lamers, gestart bij KION. Hiervoor was Esther bestuurder van woningcorporatie Woonwaarts. Haar nieuwsgierigheid naar een nieuwe sector waar zij betekenisvol werk kan verrichten, bracht haar bij de kinderopvang en bij KION.

In haar eerste werkweek bracht Esther kennismakingsbezoeken aan diverse locaties, samen met de regiodirecteuren en clustermanagers. Esther: “Ik heb veel geluisterd en gezien deze week. Ik ben erg onder de indruk. Ondanks het saaie weer buiten, scheen binnen een beetje de zon.”

De komende tijd zal Esther nader kennismaken met KION als organisatie. Ze kijkt ernaar uit om zich verder te verdiepen in alle facetten van de organisatie; van pedagogische uitgangspunten tot personeelsbeleid en facilitaire ondersteuning. “Dit zal ik vertalen naar een langere termijnplan, waarin ik graag de input van medewerkers, kinderen, ouders en andere stakeholders van KION wil meenemen. Zo wil ik vorm geven aan de visie van spelenderwijs leren en talentontwikkeling van kinderen en samenwerken aan de best mogelijke kinderopvang in Nijmegen en omstreken,” aldus Esther.

Bijdrage leveren aan betekenisvol werk
Esthers overstap naar de kinderopvang voelt als een logische stap, gezien haar affiniteit met de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Zo is ze lid van de Raad van Toezicht van een onderwijsgroep voor speciaal onderwijs, iets dat ze eerder ook was voor een koepelorganisatie voor primair onderwijs. Mooi en betekenisvol werk dat ze bij KION kan voortzetten.

 

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer