KION stopt vanaf 1 juli 2022 met het aanbieden van gastouderopvang. Gastouderopvang is een van de opvangvormen die KION aanbiedt, naast kinderdagopvang, peutergroepen en buitenschoolse opvang. Om te zorgen dat de opvang van de kinderen gewoon door kan gaan, is KION de samenwerking aangegaan met Gastouderbureau ViaViela.

Focus op kinderopvang op locatie
KION startte in 2009 met het aanbieden van gastouderopvang en bemiddelt op dit moment voor circa 75 gastouders in de regio Nijmegen. Gastouderschap is een goed gewaardeerde, kleinschalige en flexibele vorm van opvang die specialistische ondersteuning vraagt. Vanwege haar bescheiden rol als bemiddelingsbureau ziet KION onvoldoende mogelijkheden om het gastouderschap op dezelfde wijze te ontwikkelen en te ondersteunen als de opvang op de ‘eigen’ locaties. KION stopt daarom met het bemiddelen in gastouderopvang en richt haar aandacht volledig op het verder versterken van de kinderopvang op locatie.

Overdracht gastouderopvang aan ViaViela
Om de continuïteit van de gastouderopvang te borgen, is KION de samenwerking aangegaan met Gastouderbureau ViaViela; een bureau dat zich volledig toelegt op gastouderopvang. Als gastouders en vraagouders dat willen, zorgen KION en ViaViela ervoor dat de overgang soepel en goed geregeld wordt. Alle gastouders en vraagouders ontvangen hierover vandaag bericht.

Gastouderbureau ViaViela
ViaViela startte in 2005 als familiebedrijf en groeide uit tot het grootste gastouderbureau van Nederland. De organisatie heeft nauwe contacten met het ministerie en branchepartijen en maakt zich sterk voor de positie van gastouderopvang. ViaViela ondersteunt 3.500 gastouders, vanuit 55 vestigingen.

Wij hebben er alle vertrouwen dat ViaViela het gastouderschap op professionele en bevlogen wijze voort gaat zetten.