KION gestart met BBL-traject

KION gestart met BBL-traject

Op 9 januari is KION gestart met een BBL-traject; een Beroeps Begeleidende Leerweg. Het is een van de maatregelen die KION neemt om het personeelstekort tegen te gaan. Een groep van twintig zij-instromers gaat aan het werk bij KION en wordt tegelijkertijd intern opgeleid tot pedagogisch medewerker.

Het BBL-traject bij KION duurt twee jaar en biedt zij-instromers de mogelijkheid om, al werkende, te worden opgeleid tot pedagogisch medewerker. De BBL’ers gaan één dag per week naar school en aan het werk op diverse KION-locaties. HR-adviseur Alissa Puts-van den Bosch: “We zijn erg blij met de start van de BBL’ers. Ze krijgen een mooi opleidingstraject in samenwerking met ROC Nijmegen, met als bijkomend voordeel dat meteen het beleid van KION daarin verwerkt is.”

Op dit moment is dit het enige BBL-traject dat KION aanbiedt. Later zal worden bekeken of er in de toekomst meer BBL-trajecten worden opgestart. Als dit het geval is, wordt dit gecommuniceerd via de Werken bij KION-website.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer