Suus blogt: 4 avonden haast

Suus blogt: 4 avonden haast

Sommige van ons hebben het al achter de rug, anderen moeten nog beginnen en weer anderen beginnen er niet eens aan. De avond4daagse of, zo las ik het op het web, hoe-maak-je-ouders-knettergek-in-4-dagen.

Als kind hebben mijn vriend en ik heerlijke herinneringen aan de avond4daagse. Samen met je vrienden en vriendinnen 4 avonden wandelen, kletsen, snoepen en rusten met je billen in het gras met een pakje drinken in je hand.

Nu staan we als ouders aan de andere kant en kan ik me alleen maar bedenken hoe mijn moeder gestrest moet hebben in combinatie met haar baan als verpleegkundige.
Want wat er aan de voorkant super leuk en gezellig uit ziet, met muziek, lachende kinderen, roze woensdag, bekertjes fruit en dat vreselijke gesnoep, is aan de achterkant รฉรฉn grote logistieke operatie van ouders met klotsende oksels.

Dit jaar was voor ons de tweede keer en we begonnen voorbereid aan de wedstrijd. Grote pan spaghettisaus, accessoires voor de verschillende themadagen lagen klaar en logistieke afspraken waren gemaakt. Gelukkig liep dit jaar alleen mijn dochter mee. En ik ben dankbaar dat al haar vriendinnen de 5km liepen en zij daardoor het idee om de 10km te gaan lopen aan de kant heeft kunnen zetten.

Het was ondanks het plannen, haasten en mijn verhoogde cortisol gehalte een ontzettend gezellige week. Nou moet ik eerlijk toegeven dat mijn vriend de meeste avonden thuisbleef om de twee jongste kinderen in bed te leggen. Ik genoot van mijn dochter en de gezelligheid, om vervolgens thuis te komen in een stil en opgeruimd huis.
Hmm misschien heb ik nu geen recht meer van sprekenโ€ฆ.

Ook mijn dochter heeft ontzettend genoten van haar vriendinnen, het wandelen, het vullen van haar heuptasje met lekkers en de gezelligheid. Ze vond de wandelingen alleen wel veeeeels te kort. (Meid, ik vind 2 uur doen over 5km echt lang genoeg)

De laatste avond liepen mijn vriend, broer en zus ook mee. Wat een feest. Eenmaal thuis viel mijn dochter als een blok in slaap. Het was een vermoeiende week. Wandelen, gezelligheid, laat naar bed, vroeg op en dan ook nog de nodige toetsen op school. Dat is niet niks.

Ook ik moest dit weekend wel even bijkomen. Want 4 dagen 5km slenteren met 1 dag met bepakking (de jongste in de draagzak) is toch best vermoeiend.

Is het je eerste keer? De clubvanrelaxtemoeders (vaders) heeft een aantal weetjes voor je eerste avond 4daagse (als ouder) op een rijtje. 9 handige weetjes voor je eerste avondvierdaagse (als ouder) - Club van relaxte moeders

๐˜š๐˜ถ๐˜ถ๐˜ด ๐˜š๐˜ข๐˜ด ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ด๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ท๐˜ณ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ, ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด (9 ๐˜ฆ๐˜ฏ 2) ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฏ (5) ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜•๐˜ช๐˜ซ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜ก๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ง๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜จ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ ๐˜’๐˜๐˜–๐˜• ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜ง๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฌ ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ด๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต (๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ข๐˜ญ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ) ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou รฉn we zijn in de buurt.

kindwijzer