Suus blogt: Blue Monday en een Gelukkig Nieuwjaar

Suus blogt: Blue Monday en een Gelukkig Nieuwjaar

Vanochtend vertelde de nieuwslezer me dat het vandaag Blue Monday is. De meest deprimerende dag van het jaar. Ik keek uit het raam en zag dat het weer hier in ieder geval vrolijk aan mee doet. Hè gezellig, al die natte samengeknepen gezichten bij het kinderdagverblijf en op het schoolplein. De nieuwlezer vertelde me ook dat Blue Monday o.a. te maken heeft met het feit dat mensen er nu achter komen dat de goede voornemens die ze maakte voor 2023 alweer zijn mislukt…

Ik vind dit vrij snel. We zijn immers pas twee weken begonnen aan het nieuwe jaar!! Dus voor alle mensen die zich vandaag sip voelen omdat ze denken dat de goede voornemens die ze maakte nu al zijn mislukt… Was je al begonnen dan? Zit je niet nog gewoon in de opstartfase? Geef jezelf de tijd. Je kunt elke dag opnieuw de keuze maken om aan je goede voornemen te beginnen, ze bij te stellen, er weer opnieuw mee te beginnen, ze even op pauze te zetten of ze helemaal overboord te gooien. Misschien moeten we ons collectief voornemen dat we niet meer zo streng zijn voor onszelf als dat we graag zouden willen zijn (of vinden dat we moeten zijn).

Zacht en liefdevol zijn voor onze kinderen gaat ons vaak een stuk makkelijker af. Ze een dagje thuis laten van school als ze moe zijn. Ze knuffelen als ze het zwaar hebben. Planning en keuzes bijstellen als het nodig is.

Ben je deze week niet gaan sporten, maar was het wel je goede voornemen om in 2023 echt fit te worden? Vraag jezelf dan af waarom je niet bent gegaan? Was je misschien te moe? Had je het nodig om (dat andere dat je i.p.v. sporten hebt gedaan) te doen? En misschien kom je tot de conclusie dat je eigenlijk toch wel echt had willen gaan. Dan maak je gewoon opnieuw de keuze. Morgen is er namelijk weer een dag. Vraag je af wat je nodig hebt om je voornemen te laten lukken. En of het voornemen überhaupt wel bij je past? Misschien wil je super fit worden en mega uitgeslapen. Maar als je echt gaat kijken word je veel gelukkiger van andere dingen (oké dat mega uitgeslapen was een slecht voorbeeld, want dat willen we allemaal).

Voor wie nu denkt dat ik zo ontzettend wijs ben. Vergis je niet, ik schrijf deze woorden ook voor mezelf. Persoonlijk begin ik niet aan het maken van voornemens… oké ja, dat roep ik nu wel heel stoer. Maar stiekem zijn er toch ook allerlei dingen die ik zou willen.

Misschien moet ik nu het voornemen nemen om zacht en liefdevol te zijn naar mezelf. Beter te luisteren naar mijn lijf en mijn hoofd. Niet zo streng te zijn en mezelf te omarmen zoals ik ben. Haha wow, dit klinkt echt als een mega voornemen. Ach ja, misschien is dit wat ik mezelf en iedereen het meeste gun. En welk voorbeeld ik wil geven aan mijn kinderen.

In mijn laatste werkweek van 2022 werd me gevraagd een wens voor mijn collega’s op te schrijven. Zonder na te denken wenste ik iedereen een mooi nieuw jaar met heel veel lucht, frisse lucht. Mijn vriend moest er ontzettend om lachen. Een beetje een gekke wens voor het nieuwe jaar… of toch niet?!?!

Dus bij deze wens ik iedereen een mooi nieuw jaar met heel veel lucht! Frisse lucht!!

𝘚𝘶𝘶𝘴 𝘚𝘢𝘴 𝘸𝘰𝘰𝘯𝘵 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘩𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥, 𝘥𝘰𝘤𝘩𝘵𝘦𝘳𝘴 (8 𝘦𝘯 2) 𝘦𝘯 𝘻𝘰𝘰𝘯 (4) 𝘪𝘯 𝘕𝘪𝘫𝘮𝘦𝘨𝘦𝘯. 𝘡𝘦 𝘪𝘴 𝘴𝘵𝘢𝘧𝘮𝘦𝘥𝘦𝘸𝘦𝘳𝘬𝘦𝘳 𝘱𝘦𝘥𝘢𝘨𝘰𝘨𝘪𝘦𝘬 𝘦𝘯 𝘣𝘭𝘰𝘨𝘨𝘦𝘳 𝘣𝘪𝘫 𝘒𝘐𝘖𝘕 𝘦𝘯 𝘴𝘤𝘩𝘳𝘪𝘫𝘧𝘵 𝘰𝘮 𝘥𝘦 𝘸𝘦𝘦𝘬 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘩𝘢𝘢𝘳 𝘣𝘦𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 (𝘷𝘰𝘰𝘳𝘢𝘭 𝘩𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯) 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer