De dag van de pedagogisch medewerker. Traditiegetrouw schrijf ik ook dit jaar weer een stukje op deze dag. Omdat we in de drukte van onze gezinnen, ons werk, de ochtend spits, de avondspit met extra honger en gewoon het alledaagse soms vergeten stil te staan.

Dus bij deze een moment om even stil te staan bij de jongens en meiden, de mannen en vrouwen die met liefde zorgen dat onze kinderen happy zijn.

Deze pedagogisch medewerkers zijn dagelijks aan het zorgen voor het kostbaarste wat wij ons als ouders kunnen voorstellen. Zij weten van al deze kinderen wat ze nodig hebben. Ze denken na hoe ze het de kinderen nog aangenamer kunnen maken. Ze overleggen dit met ons als ouder. Geven ons tips, adviezen, ze denken met ons mee. Staan op voor een kind als ze zich zorgen maken. Proberen zelf steeds weer bij te leren, zodat zij het werk als pedagogisch medewerker steeds beter af kunnen stemmen op de behoefte van de kinderen. En dat dus voor al die kinderen die ’s ochtends met een brede glimlach, of een dikke traan worden gebracht. En dan te bedenken dat ik hier thuis met 3 kinderen zelf wel eens een schone luier vergeet…

De werkdruk is hoog, er zijn dagen dat ze de benen onder hun lijf uit lopen om te zorgen dat alle kinderen gelukkig zijn. Dat ze niet alleen goed verzorgd en gevoed zijn, maar ook nog heerlijk hebben kunnen spelen en uitdagende activiteiten hebben kunnen ondernemen. Ze worden gelukkig van gelukkige kinderen. Soms balen ze, omdat ze door de drukte op sommige dagen het gevoel hebben te kort te schieten. Dat gevoel kennen we als ouders geloof ik maar al te goed en dat is niet fijn.

Wat ben ik blij met de grote rol die ze spelen in het leven van mijn kinderen. De liedjes die mijn dochter voor haar popje zingt. De verbazing op haar gezicht wanneer ze erachter komt dat ik deze liedjes ook ken. Het enthousiasme dat ontstaat wanneer we voorbij het kinderdagverblijf rijden. Ook bij de kleuter die al een tijdje naar school gaat, zijn de fijne herinneringen aan deze plek groot. En nu leert hij nieuwe dingen proeven… de held, dat doet hij thuis niet hoor… ’Mama, wist je dat ik die witte kaas ook lekker vind!’ En gaat hij met zijn schoolvriendjes op boeven pad op de bso. Zo waardevol!

Vandaag is het dus de jaarlijkse dag van de pedagogisch medewerker. Helaas kunnen we ze geen ontbijtje op bed brengen, geen dagje vrij geven. We kunnen ze wel laten merken dat we zien hoe hard ze werken, ze laten voelen hoe blij wij en onze kinderen met ze zijn.

Dus, bedank jij de pedagogisch medewerkers vandaag ook nog even extra?!

𝘚𝘶𝘶𝘴 𝘚𝘢𝘴 𝘸𝘰𝘰𝘯𝘵 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘩𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥, 𝘥𝘰𝘤𝘩𝘵𝘦𝘳𝘴 (8 𝘦𝘯 2) 𝘦𝘯 𝘻𝘰𝘰𝘯 (4) 𝘪𝘯 𝘕𝘪𝘫𝘮𝘦𝘨𝘦𝘯. 𝘡𝘦 𝘪𝘴 𝘴𝘵𝘢𝘧𝘮𝘦𝘥𝘦𝘸𝘦𝘳𝘬𝘦𝘳 𝘱𝘦𝘥𝘢𝘨𝘰𝘨𝘪𝘦𝘬 𝘦𝘯 𝘣𝘭𝘰𝘨𝘨𝘦𝘳 𝘣𝘪𝘫 𝘒𝘐𝘖𝘕 𝘦𝘯 𝘴𝘤𝘩𝘳𝘪𝘫𝘧𝘵 𝘰𝘮 𝘥𝘦 𝘸𝘦𝘦𝘬 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘩𝘢𝘢𝘳 𝘣𝘦𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 (𝘷𝘰𝘰𝘳𝘢𝘭 𝘩𝘢𝘢𝘳 𝘦𝘪𝘨𝘦𝘯) 𝘬𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯.