Toen het een aantal weken geleden ineens zo’n heerlijk weer was voelde ik plots heel bewust wat het met me deed. De kinderen speelde in de tuin, ik zat erbij met de zon op mijn gezicht. Dit voelde zo ontspannend. Alles was hetzelfde als de weken daarvoor alleen voelde het zo anders. Die zon op mijn gezicht, de vogeltjes die ik hoorde fluiten… wat heb ik dat gemist!

Zo genietend van het ontspannende gevoel dat het prachtige lente-weer me gaf, betekende ook extra hard balen toen dat ineens weer weg was. Ik ging in een week van lente kriebels naar herfstdip. Zeg luister, voor mij is de lente nu gewoon begonnen ja! Daar hoort dit weer niet bij!!! Ik kan ook niet zeggen dat ik het vreselijk vind om door de regen te fietsen, wind vind ik ook niet vervelend, kou is niet fijn maar hej ik heb een heerlijke winterjas. Maar oh wat voelde ik van binnen hoe groot de behoefte is aan zon op mijn gezicht. Daar heb ik dan ook met een dikke trui en een warme deken op zitten wachten!

En nu, terwijl ik dit schrijf zit ik buiten in het zonnetje. En ja, het is nog fris, maar daar heb ik geen last van. Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten, er vliegt een vlindertje voorbij en ik hoor de blaadjes zachtjes ritselen. Dit heb ik echt nodig!

We weten eigenlijk al heel erg lang dat buiten zijn ontzettend gezond voor je is. Niet alleen voor je lichaam voor ook voor je geest. Met al dat thuiswerken van de afgelopen jaren en het weer van de afgelopen maanden, merk ik dat ik soms toch te weinig buiten kom. En dat er van het voornemen  tussen de middag een wandeling te maken toch ook vaak niets terecht komt.

Uit onderzoek blijkt dat ook kinderen zich vrolijker voelen wanneer ze een dag veel buiten zijn geweest. Bij mijn kinderen zie ik dat ook. Wanneer ze een dag veel buiten zijn geweest zijn ze vaak vrolijker, hongeriger, meer tevreden en dus is er minder strijd. Ik weet nog dat ik als kind bijna altijd buiten te vinden was. Heerlijke herinneringen van vriendjes en vriendinnetjes, stoepkrijten, boomklimmen, moddersoep maken, rolschaatsen.


Dit weekend vieren we Pasen op de camping, we kunnen niet wachten. Het zonnetje schijnt en we zijn lekker buiten. Dat betekend een blije papa en mama en heerlijk spelende blije kinderen!

Voor nu wens ik jullie allemaal fijne Paasdagen! Dat de zon maar veel in je gezicht mag schijnen.

Dan ga ik aftellend naar een heerlijk weekend mijn best doen om te zien wat er op het beeldscherm van mijn laptop staat. Want werken in het zonnetje is niet per se praktisch, maar dat heb ik er dik vet voor over!

Suus Sas woont samen met haar vriend, dochters (8 en 1) en zoon (4) in Nijmegen. Ze is stafmedewerker pedagogiek en blogger bij KION en schrijft om de week over haar belevenissen met (vooral haar eigen) kinderen.