De gemeenten en de Dar gaan samen met ons voor minder restafval. Hoe beter wij de luiers gaan scheiden, hoe minder restafval we overhouden. Van de vieze luiers worden nieuwe producten gemaakt. Bijvoorbeeld autobumpers en plastic straatmeubels.

Vanaf 1 juli worden in de gemeenten Beuningen en Berg en Dal luiers gescheiden opgehaald. De Dabbertjes, De Leigraaf, Op Weg en Ollikido starten met het apart inzamelen van luiers. Ook komen er op diverse plaatsen in deze gemeenten luiercontainers te staan waar ouders luiers, in speciale luierzakken, kunnen achterlaten.

Bij sommige opvanglocaties in deze gemeentes is de afvalverwerking geregeld via de basisschool; zij gaan, ondanks dat er wel een luiercontainer in de buurt van de opvanglocatie komt te staan, de luiers (nog) niet apart inzamelen. Echter hebben diverse locaties wel rollen met luierzakken ontvangen. Deze locaties zijn een uitgifteplek voor de luierzakken. Ouders kunnen deze rollen met zakken meepakken zodat zij thuis de luiers apart kunnen inzamelen.

Lees meer over de inzameling van luiers op Dar.nl.