Hoeveel kost de peutergroep?

De kosten van de peutergroep, voormalig peuterspeelzaal, zijn afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Als een van de ouders niet werkt of studeert, kun je in aanmerking komen voor een bijdrage van de gemeente. Deze gemeentelijke bijdrage is inkomensafhankelijk. Je betaalt altijd een ouderbijdrage.

Bekijk de hoogte van de ouderbijdrage voor de peutergroepen in jouw gemeente:

Gemeenten bepalen zelf het peuteropvang beleid en geven soms een extra subsidie voor jouw kind aan KION wanneer je aan de eisen voldoet. Als je kind een peutergroep bezoekt terwijl je niet aan de subsidie-eisen van je gemeente voldoet, omdat je bijvoorbeeld in een andere gemeente woont, betaal je de kosten die normaal door de gemeente worden betaald zelf bovenop de uurprijs. Dit beleid en de uurprijs exclusief subsidie verschilt dus per gemeente. Als je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag kan je voor deze uren wel een aanvraag indienen bij de belastingdienst.

Wijzigingen doorgeven

Verandert je inkomen? Dan verandert mogelijk ook de ouderbijdrage. Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Je kunt hiervoor het formulier ‘Gezinsinkomen’ gebruiken. Print het formulier uit, vul het in, scan het in en mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Recht op kinderopvangtoeslag?

Als beide ouders werken en/of studeren, kom  je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag (KOT). Deze kun je aanvragen bij de Belastingdienst. De  bruto uurprijs voor de peutergroep vind je bij Tarieven. Wil je weten wat jouw netto kosten voor de peutergroep zijn en hoeveel toeslag je krijgt, raadpleeg dan de Rekenhulp.

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.