Peutergroepen in gemeente Berg en Dal

Kinderen die in de gemeente Berg en Dal wonen, mogen hier naar de peutergroep, voormalig peuterspeelzaal. Zij zijn welkom vanaf 2 jaar. Een dagdeel is altijd 4 uur.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage?

Gaat jouw kind naar een peutergroep in de gemeente Berg en Dal en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage. Hiervoor moet je kind ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Berg en Dal. De hoogte van de bijdrage hangt af van jullie inkomen en werksituatie. Voor iedereen geldt een eigen ouderbijdrage, de hoogte hiervan vind je in de tabel hieronder:

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage bij een VE-indicatie?

Krijgt je kind een VE-indicatie van het consultatiebureau? Dan stuurt het consultatiebureau deze digitaal door aan onze afdeling Klantrelaties. Zij nemen contact met je op over de plaatsing van jouw kind op de peutergroep. Om de financiële drempel weg te halen, vraagt de gemeente Berg en Dal voor het derde en vierde VE-dagdeel slechts een eigen bijdrage van € 0,35 per uur (tarief 2022). Voor het eerste en tweede dagdeel betaal je de ouderbijdrage volgens bovenstaande tabel.

Hoe regel ik de gemeentelijke bijdrage?

Kies je voor een peutergroep van KION, dan regelen wij de gemeentelijke bijdrage voor jou. Je betaalt aan KION alleen de ouderbijdrage.

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..