Peutergroepen in de gemeente Druten

Bij de peutergroepen, voormalig peuterspeelzaal, in de gemeente Druten zijn peuters welkom vanaf 2 jaar. Doorgaans komen zij 2 dagdelen van 4 uur. Bij sommige locaties kunnen peuters meer dagdelen komen. Als je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan aan bij de inschrijving. Kinderen die gebruik maken van Voorschoolse Educatie (VE) met indicatie komen 4 dagdelen van 4 uur. De gemeente Druten telt 5 peutergroepen waarvan 3 met Voorschoolse Educatie (VE) aanbod. Peutergroep De Octopus en peutergroep Afferden bieden geen Voorschoolse Educatie. Alle peutergroepen hebben dagdelen van 4 uur.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage?

Gaat jouw kind naar een peutergroep, voormalig peuterspeelzaal, in de gemeente Druten en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage. Hiervoor moet je kind ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Druten. De hoogte van de bijdrage hangt af van jullie inkomen en werksituatie. Voor iedereen geldt een eigen bijdrage, de hoogte hiervan vind je in de tabel hieronder:

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage bij een VE-indicatie?

Krijgt je kind een VE-indicatie van het consultatiebureau? Dan stuurt het consultatiebureau deze digitaal door aan onze afdeling Klantrelaties. Zij nemen contact met je op over de plaatsing van jouw kind op de peutergroep. Om de financiële drempel weg te halen, betaalt de gemeente Druten het 3de en 4de VE-dagdeel. Voor het eerste en tweede dagdeel betaal je de ouderbijdrage volgens bovenstaande tabel. Niet alle locaties bieden voorschoolse educatie. Wil je dat je kind naar een peutergroep met VE-aanbod gaat, geef dit dan aan bij de afdeling Klantrelaties.

Hoe regel ik de gemeentelijke bijdrage?

Kies je voor een peutergroep van KION, dan regelen wij de gemeentelijke bijdrage voor jou. Je betaalt aan KION alleen de ouderbijdrage.

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..