Peutergroepen in gemeente Heumen

De gemeente Heumen telt 3 peutergroepen, voormalig peuterspeelzaal, waarvan 2 met Voorschoolse Educatie (VE) aanbod. Peutergroep De Zilverberg biedt geen Voorschoolse Educatie. Bij alle peutergroepen mag je kind starten vanaf 2 jaar. Hij of zij komt dan doorgaans 2 dagdelen van 3,5 uur bij peutergroep De Zilverberg en 2 dagdelen van 4 uur bij peutergroep Drakenfort of peutergroep De Regenboog Malden.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage?

Gaat jouw kind naar een peutergroep in de gemeente Heumen en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage. Hiervoor moet je kind ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Heumen. De hoogte van de bijdrage hangt af van jullie inkomen en werksituatie. Voor iedereen geldt een eigen ouderbijdrage, de hoogte hiervan vind je in de tabel hieronder:

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage bij een VE-indicatie?

Krijgt je kind een VE-indicatie van het consultatiebureau? Dan stuurt het consultatiebureau deze digitaal door aan onze afdeling Klantrelaties. Zij nemen contact met je op over de plaatsing van jouw kind bij de peutergroep. Om de financiële drempel weg te halen, betaalt de gemeente Heumen het 3e en 4e VE-dagdeel als je hiervoor geen Kinderopvangtoeslag ontvangt. Voor het 1e en 2e dagdeel betaal je de ouderbijdrage volgens bovenstaande tabel. Hiervoor dien je wel een verklaring in te leveren bij de afdeling Klantrelaties.

Hoe regel ik de gemeentelijke bijdrage?

Kies je voor een peutergroep van KION, dan regelen wij de gemeentelijke bijdrage voor jou. Je betaalt aan KION alleen de ouderbijdrage. Bij de overeenkomst ontvang je de ‘Ouderverklaring geen recht op kinderopvang Heumen/Mook en Middelaar’. Deze stuur je ingevuld retour aan afdeling Klantrelaties, met de ondertekende overeenkomst en de bijbehorende stukken.

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..