Peutergroepen in de gemeente Nijmegen

Bij de peutergroepen, voormalig peuterspeelzalen, in de gemeente Nijmegen zijn peuters welkom vanaf 2,5 jaar. Doorgaans komen zij 2 dagdelen van 4 uur. Op sommige locaties kunnen peuters eerder starten en meer dagdelen komen. Als je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan aan bij de inschrijving. Kinderen die gebruik maken van Voorschoolse Educatie (VE) met indicatie starten vanaf 2 jaar en komen 4 dagdelen van 4 uur. In de gemeente Nijmegen bieden wij bij alle locaties Voorschoolse Educatie.

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage?

Gaat jouw kind naar een peutergroep in de gemeente Nijmegen en heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kan je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage. Hiervoor moet je kind ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente Nijmegen. De hoogte van de bijdrage hangt af van jullie inkomen en werksituatie. Voor iedereen geldt een eigen ouderbijdrage, de hoogte hiervan vind je in de tabel hieronder:

Hoe hoog is mijn ouderbijdrage bij een VE-indicatie?

Krijgt je kind een VE-indicatie van het consultatiebureau? Dan stuurt het consultatiebureau deze digitaal door aan onze afdeling Klantrelaties. Zij nemen contact met je op over de plaatsing van jouw kind op de peutergroep. Om de financiële drempel weg te halen, betaalt de gemeente Nijmegen het 3e en 4e VE-dagdeel. Voor het 1e en 2e dagdeel betaal je de ouderbijdrage volgens bovenstaande tabel.

Hoe regel ik de gemeentelijke bijdrage?

Kies je voor een peutergroep van KION, dan regelen wij de gemeentelijke bijdrage voor jou. Je betaalt aan KION alleen de ouderbijdrage. Bij de overeenkomst ontvang je de ‘Ouderverklaring geen recht op kinderopvang’. Deze stuur je retour aan afdeling Klantrelaties, met de ondertekende overeenkomst en de bijbehorende stukken. 

Meer informatie nodig?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn bij de verschillende peutergroepen, dan informeren de medewerkers van Klantrelaties je graag. Zij zijn bereikbaar via 024 382 26 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..