Werken in de kinderopvang is leuk! We vinden een professioneel en plezierig werkklimaat belangrijk en willen de beste opvang voor kinderen. Bij onze kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, peutergroepen en tussenschoolse opvang werken ruim duizend enthousiaste en betrokken medewerkers. Daarnaast hebben we een gastouderbureau met 150 gastouders in gemeenten in Oost-Nederland.

Wie zoeken wij?

Je bent enthousiast, positief, hebt een groot hart voor kinderen, veel gevoel voor samenwerken in teamverband en een dienstverlenende houding naar ouders. Je wilt jezelf ontwikkelen, hebt oog voor de ontwikkeling van kinderen en je bent hier bewust en actief mee bezig. Veel opleidingen zijn geschikt voor het werken in de kinderopvang. Wil je werken als pedagogisch medewerker? Zorg dan dat je naast een gekwalificeerd diploma, ook in het bezit bent van een geldig diploma kinder EHBO.. Mocht je hierover nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de afdeling Personeel & Organisatie, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beroepspraktijk stage

Door het beschikbaar stellen van plaatsen voor beroepspraktijkvorming bieden we stagiaires van de beroepsopleiding Pedagogisch Werk de mogelijkheid de nodige praktijkervaring op te doen. Over de beroepspraktijkvorming zijn afspraken gemaakt met ROC Nijmegen. Op deze manier waarborgen we de instroom van gekwalificeerde medewerkers en zorgen we voor goed opgeleid personeel voor de kinderopvangsector.

Van stagiaires verwachten we in alle gevallen dat ze zich gedragen als 'goede werknemer'. Dit betekent dat ze zich houden aan onze regels, zoals regels ten aanzien van werktijden en roosters, kledingcode, beroepscode, enzovoort. We verwachten bovendien dat zij gemotiveerd en leergierig zijn. Een stagiaire werkt altijd boventallig en kan nooit eindverantwoording dragen. Wij zorgen voor goede begeleiding van de stagiaires.

Voor informatie over stages kan je contact opnemen met de praktijkopleiders, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stages voor middelbare scholen

Elk jaar maken we in april en oktober ruimte voor stages voor leerlingen van middelbare scholen. Zij kunnen dan terecht bij verschillende locaties van KION voor hun stage. Middelbare scholen werken hiervoor samen met mas-xpress. Via de website van mas-xpress kunnen leerlingen bekijken op welke locaties er stageplaatsen beschikbaar zijn en welke stage-opdrachten daarbij horen. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld het maken van raamschilderingen, knutselen met de kinderen, inrichten van locaties op basis van een thema, voorlezen of tuinonderhoud.

Voor leerlingen die een stage bij ons volgen, gelden de volgende afspraken: zij mogen nooit alleen zijn met de kinderen en zij mogen geen verzorgende taken op zich nemen. Een andere afspraak is dat leerlingen geen foto's en/of filmopnamen maken tijdens hun stage. Dit in verband met de privacy van de kinderen. Tot slot houden zij zich natuurlijk, net als al onze medewerkers, aan de gedrags- en kledingcode.

Werken als gastouder

Wil je gastouder worden? Als je als gastouder werkt, heb je geen dienstverband met ons. Je werkt dan middels een 'overeenkomst van opdracht' met de ouders. Met het gastouderbureau sluit je een bemiddelingsovereenkomst af. Het gastouderbureau bemiddelt en begeleidt de opvang. Je bepaalt zelf (binnen de wettelijke regels) hoeveel kinderen je graag wilt opvangen, op welke dagen en tijden je dat doet en waar; in je eigen huis of bij de kinderen thuis.

Wij vinden het belangrijk dat je graag met kinderen werkt en ook kunt vertellen waarom. We verwachten van jou dat je de vaardigheden hebt om kinderen een veilige en vertrouwde omgeving te bieden waarbij je ze de ruimte geeft om te groeien. Wij hebben een makkelijk leesbaar pedagogisch werkplan dat je daarbij kan ondersteunen. Heb je belangstelling of vragen, stuur dan een mail naar het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werken als oproepkracht

Werken als oproepkracht is prettig als je vaak of juist minder vaak wilt werken. Wij kunnen de werkzaamheden goed afstemmen op jouw wensen. Je leert verschillende locaties kennen en doet veel ervaring op. Je kunt via het werk als oproepkracht jezelf laten zien aan je collega's en je op die manier presenteren voor toekomstige vacatures.

De clustermanager zorgt voor de persoonlijke begeleiding. Centraal zorgen we voor opleiding en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen. Je hebt dezelfde rechten en plichten als een vaste medewerker.

Deze website maakt gebruik van cookies.

> Meer informatie

Deze melding sluiten