• Onderdeel van brede school Michiel de Ruyter
  • Onder één dak met multifunctioneel wijkcentrum Titus Brandsma
  • Directe verbinding met gemeente speeltuin ‘t Boerenlandje

Schrijf je in

Buitenschoolse opvang in Nijmegen-West

In de Nijmeegse wijk Biezen, tegen de Wolfskuil aan vind je buitenschoolse opvang Michiel aan de Tweede Oude Heselaan. Bij deze bso komen kinderen van basisschool Michiel de Ruyter. De basisschool staat in directe verbinding met multifunctioneel wijkcentrum Titus Brandsma waar de bso en peutergroep De Wigwam in zitten. We werken veel samen met zorg- en welzijnsorganisatie Bindkracht 10 en maken gebruik van het activiteitplein van deze organisatie. Alle kinderen op de bso kennen elkaar, dit zorgt voor een vertrouwde plek voor je kind. Achter de bso ligt de gemeentespeeltuin ’t Boerenlandje. Hier gaan we vaak naartoe met de kinderen. Station Nijmegen ligt op loopafstand en de bso is goed bereikbaar via grote wegen in Nijmegen.

Over KION bso Michiel

Bij bso Michiel werken zeven pedagogisch medewerkers en soms stagiaires. Bso Michiel heeft vier bso groepen met een horizontale indeling. Er is een groep voor kinderen van 4 en 5 jaar (groep Matroos), een voor kinderen van 5 en 6 jaar (groep Kapitein), een voor kinderen van 7 jaar (groep Admiraal) en een voor kinderen van 8 jaar en ouder (groep Generaal). De groepsruimtes van de Matroos en Kapitein zitten in het wijkcentrum Titus Brandsma, de groepsruimtes van de Admiraal en Generaal zitten in de barak naast de school. De kinderen maken gebruik van verschillende ruimtes; behalve de eigen groepsruimte, hebben we ook toegang tot de sportzaal in het wijkcentrum en de ruimtes van het activiteitenplein.

We bieden je kind dagelijks diverse activiteiten aan vanuit verschillende belevenissen. Iedere groep heeft zijn eigen uitdagende programma op het gebied van sport, koken, creativiteit, techniek, theater en natuur. Wij vinden het belangrijk dat je kind zich prettig voelt bij bso Michiel. Onze betrokken pedagogisch medewerkers zetten zich hier dagelijks voor in. In schoolvakanties maken we er een extra groot feest van met een uitdagend vakantieprogramma afgestemd op de leeftijd van je kind.   

Binnenkijken bij bso Michiel

De groepsruimtes zijn eigentijds ingericht met verschillende hoeken waar je kind wordt uitgedaagd tot verschillende soorten spel. Je kind bouwt met constructiematerialen, knutselt in het atelier en chillen en lezen kan in de grote loungehoek. In de verkleedhoek zijn verkleedkleren en is er ruimte voor fantasie en rollenspel. Vanuit de verkleed en beautyhoek stapt je kind zo het podium op voor een voorstelling of optreden. De oudere kinderen dagen we uit tot grotere bouwprojecten in de atelierhoek met hamers, zagen en hout. Voor hen is er een grote loungehoek om te chillen na een schooldag. Voor sport en beweegspellen gaan we regelmatig naar de sporthal in het wijkcentrum. Je kind ontwikkelt elke dag zijn of haar eigen talenten, wij bieden ondersteuning waar nodig.

Buitenspelen bij bso Michiel

Bij bso Michiel zijn we vaak buiten. De groepsruimtes van de jongste groepen grenzen direct aan de buitenruimte. In de tuin is veel ruimte om hutten te bouwen en de natuur te verkennen. De oudste groepen maken gebruik van het schoolplein om te rennen en te sporten. Vanuit de poort op het terrein is er een direct verbinding met speeltuin ’t Boerenlandje. We maken hier vaak gebruik van. Hier kan je kind vrij klimmen, klauteren of bijvoorbeeld voetballen. 

Een dag bij bso Michiel

Na schooltijd haalt een pedagogisch medewerker je kind op. Zij zorgt voor een rustige overgang van school naar buitenschoolse opvang. In de mentorgroepeten de kinderen wat fruit en kletsen we over de schooldag. Na het gezamenlijke moment gaan de tussendeuren open en kan je kind doen wat hij of zij wilt. We bieden je kind de gelegenheid om zelf zijn of haar vrije tijd in te delen. Elke dag is er een andere belevenis om te ontdekken. Ook terugtrekken om te chillen is een mogelijkheid. We stimuleren de zelfstandigheid van je kind door hem of haar zelf keuzes te laten maken hierin. Zolang het weer het toelaat, is er zowel binnen als buiten iets te beleven. In de vakanties bieden we meerdere activiteiten per dag aan. Zo wordt het bij bso Michiel een vakantie om nooit te vergeten.

Wil je meer weten over bso Michiel? Neem contact op met ons, we maken graag kennis met je.

Kinderen van bs Michiel de Ruyter komen bij ons.
Cindy

Mijn naam is Cindy Duffels en ik werk sinds maart 2021 bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om, als spin-in-het-web, de verbindende factor te zijn tussen medewerkers, ouders, kinderen en samenwerkingspartners. Ik vind het heerlijk om samen met onze partners een mooi aanbod voor kinderopvang en ontwikkeling neer te zetten. Hiermee krijgen kinderen de ruimte om hun eigen talenten en capaciteiten te ontwikkelen, in hun eigen tempo. De kinderen zullen dan samen met onze medewerkers in een mooie diversiteit verder groeien en bloeien.

Mijn motto is: We praten niet over problemen, maar over uitdagingen. Samen zijn we sterker!

Adres

bso Michiel
Tweede Oude Heselaan 386
6542 VJ Nijmegen
LRK-nummer 442757037

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
ma:     07.30 - 08.30 uur
di:       07.30 - 08.30 uur
woe:   07.30 - 08.30 uur
do:      07.30 - 08.30 uur
vr:       07.30 - 08.30 uur

Na school
ma:     14.00 - 18.00 uur
di:       14.00 - 18.00 uur
woe:   14.00 - 18.00 uur
do:      14.00 - 18.00 uur
vr:       14.00 - 18.00 uur 

Schoolvakanties
08.00 - 18.00 uur

Ook op dit adres