• Op vertrouwde plek in basisschool De Lanteerne
  • Veel buitenspeelmogelijkheden
  • Avontuurlijk en divers activiteitenprogramma
  • Medewerkers met Jenaplan-basis
  • Voor kinderen van 4-9 jaar

Schrijf je in

Bso Pico is een veelzijde buitenschoose opvang in Nijmegen-West, verdeeld over meerdere locaties. Deze locatie van Pico op de Henry Dunantstraat is al snel bekend terrein voor kinderen, want we delen het gebouw met basisschool De Lanteerne. De bso volgt de Jenaplan-grondslag, net zoals de basisschool, en biedt je kind alle ruimte om op zijn of haar eigen manier bij te komen van de schooldag.

De locatie Henry Dunantstraat

Deze buitenschoolse opvang zit in hetzelfde gebouw als basisschool De Lanteerne in Nijmegen-West. De bso gebruikt zowel eigen lokalen als klaslokalen en het leerplein van de basisschool. We werken hier met een verticale groep. Past je kind beter op een horizontale groep, laat het ons weten. Er zijn bij Pico naast deze verticale groep ook groepen in de leeftijd van 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar.

Persoonlijk en vertrouwd

Bij bso Pico staat er elke dag voor en na school een hecht team van ervaren pedagogisch medewerkers klaar om je kind te verwelkomen. De medewerkers kennen niet alleen je kind, maar ook zijn of haar docent. Ze weten in welk lokaal je kind zit, hoe de klas is, wat er binnen schoolt speelt enzovoorts. Basisschool De Lanteerne en bso Pico werken nauw samen en de medewerkers hebben allemaal een Jenaplan-basis. Door de gemoedelijke band met school en de ontspannen sfeer, voelt je kind zich sneller thuis en kan hij of zij rustig nog even iets uit de klas halen of wat aan de docent vragen.

Activiteitenprogramma

We vinden het belangrijk dat kinderen veel buiten zijn en bewegen. Daarom maken we veel gebruik van de grote buitenruimte. Hier kan je kind al zijn of haar energie kwijt. We zorgen daarnaast ook voor een veelzijdig activiteitenprogramma, zodat er voor elk kind iets passends te doen is. Een keer per week leven we ons uit in een sporthal in de buurt, we koken in de keuken van het leerplein en zorgen voor veel creatieve uitdagingen. Het programma maken we samen met de KION kinderraad. Elke bso heeft een eigen democratisch gekozen raad. Een goede oefening voor kinderen met politieke aspiraties!

Vakanties op de bso

Tijdens vakanties gaan alle kinderen van Pico naar de locatie aan de Florence Nightingalestraat. De vakantiedagen zijn een groot feest doordat we meedoen met activiteiten die KION-breed worden georganiseerd. Lasergamen, een voetbaltoernooi, bubbelballen, superhelden-workshop, naar Bounz, op avontuur in de natuur, vakanties zijn geweldig! En kinderen mogen gerust een keer extra komen om mee te doen aan onze gave activiteiten.

Kinderen van De Lanteerne en De Zonnewende komen bij ons
Guus

Maak kennis met de clustermanager

 

Mijn naam is Guus van Kan en ben in januari 2019 gestart bij KION.

Ik kijk ernaar uit om voor kinderen, ouders en medewerkers het aanspreekpunt te zijn. Om medewerkers op de juiste manier te faciliteren zodat we gezamenlijk tot een mooi resultaat komen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen de kans krijgen spelenderwijs hun talenten leren ontdekken.

Kinderopvang kan hierin een belangrijke rol spelen door middel van het aanbieden van een breed scala aan activiteiten op het gebied van kunst, sport, cultuur en natuur.

Adres

bso Pico Henry Dunantstraat
Henry Dunantstraat 8
6543 KR Nijmegen
LRK-nummer 231136699

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
Dagelijks: 7.30 - 8.30 uur

Na school 
ma:      14.15 - 18.00 uur
di:        14.15 - 18.00 uur
woe:    12.15 - 18.00 uur
do:       14.15 - 18.00 uur
vrij:      14.15 - 18.00 uur
Op aanvraag tot 18.30 uur

Vakanties
Dagelijks: 8.00 - 18.00 uur
Op aanvraag vanaf 7.30 uur en tot 18.30

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Jullie zorgen ervoor dat ik met een gerust hart kan werken, dat ik weet dat er voor mijn kind wordt gezorgd, dat hij zich vermaakt en zich veilig voelt en dat er zelfs een beetje van hem wordt gehouden. De nieuwe speelhut is prachtig! Pico Boomhut,

Altijd opvang. Altijd in de buurt.