• Kleinschalige, huiselijke locatie
  • Voor kinderen van 4-6 jaar
  • Veel buitenactiviteiten in de kloostertuin
  • Vertrouwd en vast team
  • Nauwe samenwerking met basisschool De Lanteerne

Schrijf je in

Bso Pico is een veelzijdige buitenschoolse opvang in Nijmegen-West, verdeeld over meerdere locaties. Bij bso Pico Kerkstraat zorgen de kleinschaligheid en huiselijke sfeer dat jonge basisschoolkinderen zich geborgen voelen. De pedagogisch medewerkers werken vanuit een Jenaplan-basis en sluiten daarmee goed aan op de visie van basisschool De Lanteerne

Kleinschalige en vertrouwde bso

Pico Kerkstraat zit in het koetshuis van het klooster in de Kerkstraat. De buitenschoolse opvang deelt het gebouw met peutergroep De Vlindertuin. Pico Kerkstraat ligt op loopafstand van basisschool De Lanteerne en hoofdlocatie Pico Florence Nightingalestraat. Hierdoor zitten de kinderen in hun vertrouwde omgeving, maar biedt de locatie meer geborgenheid en rust. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we samen welke locatie van Pico het beste bij je kind past.

Activiteiten op de bso

We gaan elke dag op avontuur in de grote kloostertuin. In deze prachtige tuin hebben kinderen alle ruimte te fietsen, in het huisje te spelen of spelletjes te doen met klasgenoten. Wanneer het weer het toelaat, picknicken we buiten in de groene tuin. Binnen hebben we twee groepsruimtes die zijn ingedeeld met verschillende speelhoeken. Op de gang staat een timmertafel voor de klussers in spe. Binnen doen we veel creatieve activiteiten en duiken regelmatig met zijn allen de keuken in om te koken. We vinden het belangrijk dat een kind op zijn of haar eigen manier kan bijkomen na de schooldag, dus je kind kiest zelf of hij of zij ergens aan mee wil doen met een activiteit, of liever wat anders doet.

Vakantie op de buitenschoolse opvang

Vakantie op de bso is bij KION een groot feest. We zorgen voor een super gaaf vakantieprogramma, zodat je kind ook als jij moet werken een vakantie om nooit te vergeten krijgt. Tijdens de vakanties gaan alle kinderen van Pico naar de hoofdlocatie op de Florence Nightingalestraat.

 

Kinderen van De Lanteerne komen bij ons
Guus

Maak kennis met de clustermanager

 

Mijn naam is Guus van Kan en ben in januari 2019 gestart bij KION.

Ik kijk ernaar uit om voor kinderen, ouders en medewerkers het aanspreekpunt te zijn. Om medewerkers op de juiste manier te faciliteren zodat we gezamenlijk tot een mooi resultaat komen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen de kans krijgen spelenderwijs hun talenten leren ontdekken.

Kinderopvang kan hierin een belangrijke rol spelen door middel van het aanbieden van een breed scala aan activiteiten op het gebied van kunst, sport, cultuur en natuur.

Adres

bso Pico Kerkstraat
Kerkstraat 69
6543 KG Nijmegen
LRK-nummer 130232701

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
Dagelijks: 7.30 - 8.30 uur

Na school 
ma:      14.15 - 18.00 uur
di:        14.15 - 18.00 uur
woe:    12.15 - 18.00 uur
do:       14.15 - 18.00 uur
vrij:      14.15 - 18.00 uur
Op aanvraag tot 18.30 uur op de hoofdlocatie

Vakanties op hoofdlocatie 
Dagelijks: 8.00 - 18.00 uur
Op aanvraag vanaf 7.30 uur en tot 18.30

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Kleinschalige bso met betrouwbare, betrokken pedagogisch medewerkers (vaste gezichten); dat is wat we erg belangrijk vinden.

Altijd opvang. Altijd in de buurt.