• Korte lijntjes met basisschool de Lanteerne
  • Breed aanbod met activiteiten
  • Eigen buitenspeelplaats met kloostertuin

Schrijf je in

Buitenschoolse opvang in Nijmegen-West

Buitenschoolse opvang Pico locatie Kerkstraat ligt in de Nijmeegse wijk Hees, naast de wijken Heseveld en Neerbosch-Oost. Kinderen van deze bso locatie gaan vaak naar basisschool de Lanteerne of basisschool Toon. Deze locatie ligt op loopafstand van basisschool de Lanteerne. De kleinschaligheid zorgt voor geborgenheid onder jonge basisschoolkinderen van 4 tot en met 6 jaar.

Op woensdag en vrijdag en in de schoolvakanties gaat je kind naar bso Pico  aan de Florence Nightingalestraat.

Over KION bso Pico, Kerkstraat

Bij bso Pico werken we vanuit het Jenaplan principe. Je kind ontwikkelt en ervaart zoveel mogelijk vanuit eigen interesses. De pedagogisch medewerkers ondersteunen je kind hierbij. Met het Jenaplan principe sluit de bso goed aan op de visie van basisschool de Lanteerne. Je kind komt bij de bso in een groep met leeftijdsgenoten terecht. Je kind kan vrij binnen en buiten spelen, maar er is ook een breed activiteiten aanbod. Dagelijks ontdekt je kind het veelzijdige schoolplein en wordt er uitgebreid gesport. We hechten veel waarde aan de combinatie tussen natuur, sport en het ontwikkelen van talenten. In de schoolvakanties gaan de kinderen naar bso Pico aan de Florence Nightingalestraat. 

Binnenkijken bij Pico Kerkstraat

Binnen is er voldoende ruimte voor je kind om alleen of met andere kinderen te spelen. Je kind laat zijn of haar fantasie de vrije loop met bouw- en timmermateriaal of creatief knutselmateriaal in de speelhoeken. Voor de kleuters is er een speelgang met matten en obstakels om te klimmen. Zo beweegt je kind ook binnen als het minder mooi weer is. We maken gebruik van de keuken, speelhal en aula van basisschool de Lanteerne. In de keuken maakt je kind lekkere en gezonde hapjes. Even terugtrekken gebeurt op de speel- en leesverdieping. Daar komt je kind tot rust na een schooldag. We bieden je kind muziek-, dans-, knutsel- en kookactiviteiten aan, maar er is ook ruimte voor vrij spel. Twee keer per week gebruiken we de gymzaal voor sport en spel.

Buitenspelen bij Pico Kerkstraat

Bso locatie Pico heeft een bijzonder schoolplein waar je kind elke dag opnieuw veel ontdekt en beleeft. Je kind ontwikkelt zijn of haar grove motoriek met schommelen, springen, voetballen en klimmen. De natuur ontdekken doet je kind door te struinen en hutten te bouwen. Aan de buitenspeelplaats grenst de kloostertuin. Hier picknicken we graag met de kinderen om te genieten van onze zelfgemaakte hapjes. Dagelijks gaan we naar buiten, ook als het minder mooi weer is. Met laarzen en een regenjas aan stampt je kind in de plassen en danst hij of zij vrolijk in de regen. Buiten speuren we ook graag naar kleine beestjes die leven onder takken en stenen. In de vakanties vinden we het leuk om zelf kruiden als tuinkers te kweken. Je kind maakt en verzorgt dan een eigen bakje totdat de kruiden zo ver zijn om opgegeten te worden. 

Een dag bij bso Pico Kerkstraat

Voor jongere kinderen is structuur in de middag fijn na een lange schooldag. We beginnen altijd met een fruitmoment om even bij te kletsen. Heeft je kind veel energie over dan gaan we daarna snel naar buiten om te rennen en te bewegen. Je kind geeft zelf aan of hij of zij mee wilt doen met activiteiten of liever iets voor zichzelf gaat doen. Activiteiten die we vaak samen doen zijn koken en buiten picknicken. Je kind kan buiten vrij spelen met fietsen of in het speelhuisje. Binnen knutselt je kind of doen we samen spelletjes. Tijdens de vakanties is het één groot feest bij bso Pico. Alle kinderen komen dan samen op de hoofdlocatie op de Florence Nightingalestraat. Het vakantieprogramma is altijd uniek om een onvergetelijke tijd te bieden aan je kind.

Bso Pico heeft meerdere locaties. Jongere kinderen van 4 tot 6 jaar komen samen bij bso Pico aan de Kerkstraat. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan naar bso Pico aan de Florence Nightingalestraat. Kinderen van 8/9 jaar en ouder gaan naar bso Pico aan de Energieweg. Bij de locatie Henry Dunantstraat is een verticale groep voor kinderen van 4 tot 13 jaar. 

Wil je meer weten over bso Pico? Neem contact op met ons, we maken graag kennis met je.

Kinderen van De Lanteerne komen bij ons
Laura

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Laura de Wit-Koolen en ik werk sinds maart 2022 bij KION.

Ik vind het heerlijk om er te zijn voor kinderen, ouders en medewerkers en haal veel energie uit het verbinden van deze verschillende groepen. Als de medewerkers het naar hun zin hebben, stralen zij dit uit naar de kinderen en zo kunnen ouders hun kinderen vol vertrouwen achterlaten. Mijn grootste uitdaging is om er voor iedereen op het juiste moment te zijn en ze de aandacht te geven die nodig is.

In mijn cluster brengt iedere medewerker op haar/zijn eigen manier positieve energie mee naar het werk. Ze doen hun werk met veel liefde en plezier en dat is voor iedereen zichtbaar.

Adres

bso Pico Kerkstraat
Kerkstraat 69
6543 KG Nijmegen
LRK-nummer 130232701

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
Dagelijks: 7.30 - 8.30 uur
bij hoofdlocatie Florence Nightingalestraat

Na school 
ma:      14.15 - 18.00 uur
di:        14.15 - 18.00 uur
woe:    gesloten
do:       14.15 - 18.00 uur
vrij:      gesloten

Vakanties
Dagelijks: 8.00 - 18.00 uur
bij hoofdlocatie Florence Nightingalestraat

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Kleinschalige bso met betrouwbare, betrokken pedagogisch medewerkers (vaste gezichten); dat is wat we erg belangrijk vinden.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer