• In één gebouw met basisschool, peutergroep en kinderdagverblijf
  • Vertrouwde omgeving voor je kind in kindcentrum Toon
  • Breed activiteiten aanbod, ook in schoolvakanties
  • Aangrenzende buitenspeelplaats/tuin

Schrijf je in


Buitenschoolse opvang in Neerbosch-Oost

Buitenschoolse opvang Toon zit in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost vlak bij het Maas-Waalkanaal. Bso Toon zit samen met kinderdagverblijf Toon, peutergroep Toon, basisschool Toon en Bindkracht10 in één gebouw. Dit vormt samen kindcentrum Toon. Je kind komt lopend naar het bso lokaal. Door intensief met de andere partners samen te werken creëren we de optimale ontwikkel- en leeromgeving voor je kind. In de omgeving zijn veel parken, bossen en speeltuinen. De bso is goed te bereiken en voor de deur ligt een grote parkeerplaats.

Over KION bso Toon

Bij buitenschoolse opvang Toon is één groep voor kinderen van 4 tot 13 jaar. De bso is alle doordeweekse schooldagen na school geopend. Tijdens de schoolvakanties is de bso de hele dag open. Omdat de bso in hetzelfde gebouw zit als de basisschool, is het voor je kind een vertrouwde omgeving om zich te ontwikkelen. Met het brede aanbod van activiteiten ontdekt je kind spelenderwijs waar zijn of haar talenten en passies liggen. Het activiteitenprogramma maken we samen met de kinderen. Zo is er voor iedereen iets leuks te doen op het gebied van sporten, dans of muziek maken. Tegelijkertijd komt je kind ook in aanraking met nieuwe activiteiten.

Binnenkijken bij Toon

Bso Toon zit in de aula van de basisschool, dit is een grote open ruimte met heel veel mogelijkheden. Het is huiselijk ingericht met een grote bank, een ‘chill plek’ en een ingebouwde keuken. Er zijn verschillende speelhoeken die aansluiten bij de beleving en leeftijd van je kind. Werken met constructiemateriaal kan in de bouwhoek en een boek lezen kan op de chill plek. De verschillende leerpleinen in de school gebruiken we voor activiteiten zoals koken, knutselen of theaterspel. Wekelijks maken we gebruik van de sportzaal en beweegt je kind volop tijdens bijvoorbeeld sportwedstrijden of dansoefeningen. Een balans van actieve momenten en rustmomenten voor je kind vinden we erg belangrijk. Dit geeft ruimte en rust voor de ontwikkeling van je kind.

Buitenspelen bij Toon

De natuurspeeltuin grenst direct aan de bso ruimte. De speelplaats delen we met de basisschool. Er zijn verschillende toestellen om op te klauteren en te klimmen. Zo stimuleren we de motorische ontwikkeling van je kind. We maken graag uitstapjes naar de speeltuin in de buurt of naar het bos. Daar picknicken we regelmatig en dagen we je kind uit om op een andere manier te spelen dan op het schoolplein. Ravotten of speuren in het bos of nieuwe uitdagende spellen in de speeltuin bieden afwisseling in het buitenspel van je kind. In vakanties doen we vaak een speurtocht in de buurt of houden we een sportdag met verschillende oefeningen en opdrachten. Soms gaan we erop uit naar de supermarkt om bak- en kookspullen te halen om vervolgens in de keuken aan de slag te gaan. 

Een dag bij bso Toon

Na schooltijd kan je kind eerst zijn energie kwijt op de speelplaats voordat we met het programma beginnen. Aan het begin van het programma bespreken we de dag door en eten we fruit. Vervolgens doen we een activiteit die past bij één van de belevenissen natuur, techniek, theater, creatief, koken of sport en bewegen. De thema’s en activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de school. Daarna is het tijd voor een tussendoortje en krijgt je kind de tijd en ruimte om zelf dingen te ondernemen. Dit kan fantasiespel zijn, creatief met verf, een boek lezen of buiten ravotten met vriendjes. In de vakanties zijn de activiteiten groter en uitgebreider omdat er meer tijd is. De lunch is een extraatje tijdens de vakanties en daar maken we dan ook een feestje van. In vakanties maken we bijvoorbeeld zelf smoothies of beginnen we een bso-restaurant. We bieden je kind ook creatieve activiteiten zoals het knutselen van luchtballonnen of zonnebrillen, zelf happy socks maken en een schminkmiddag. Je kind kiest zelf aan welke activiteit hij of zij meedoet. Het aanbod is afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Zo is er voor iedereen iets op een vertrouwd of juist uitdagend niveau te doen.

Kindercentrum Toon

De bso zit samen met de basisschool, de peutergroep en het kinderdagverblijf in één gebouw. Ook welzijnsorganisatie Bindkracht 10 is hier gevestigd. De bso heft goed contact met de basisschool en maakt gebruik van verschillende ruimtes. Er is altijd een kleine overdracht met de leerkrachten zodat we weten hoe het met je kind is en wat er in de klas en op school speelt. Het voordeel van een kindcentrum is dat we je kind hier van 0 tot 13 jaar kunnen begeleiden en laten ontwikkelen in een vertrouwde omgeving met bekende gezichten. 

Wil je meer weten over bso Toon? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met ons, we maken graag kennis met je.

Laura

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Laura de Wit-Koolen en ik werk sinds maart 2022 bij KION.

Ik vind het heerlijk om er te zijn voor kinderen, ouders en medewerkers en haal veel energie uit het verbinden van deze verschillende groepen. Als de medewerkers het naar hun zin hebben, stralen zij dit uit naar de kinderen en zo kunnen ouders hun kinderen vol vertrouwen achterlaten. Mijn grootste uitdaging is om er voor iedereen op het juiste moment te zijn en ze de aandacht te geven die nodig is.

In mijn cluster brengt iedere medewerker op haar/zijn eigen manier positieve energie mee naar het werk. Ze doen hun werk met veel liefde en plezier en dat is voor iedereen zichtbaar.

Adres

bso Toon
Symfoniestraat 210
6544 TN Nijmegen
LRK-nummer 150790193

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
ma:   7.30 - 8.30 uur
di:     7.30 - 8.30 uur
woe: 7.30 - 8.30 uur
do:    7.30 - 8.30 uur
vr:     7.30 - 8.30 uur

Na school
ma:    14.00 - 18.00 uur
di:      14.00 - 18.00 uur
woe:  14.00 - 18.00 uur
do:     14.00 - 18.00 uur
vr:      14.00 - 18.00 uur

In de vakanties dagelijks van 8.00 - 18.00

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer