• Onder één dak met basisschool De Lindenhoeve
  • Uitdagende buitenruimte met veel natuurlijk materiaal
  • Verticale groep voor kinderen van 4 tot 13 jaar

Schrijf je in

Buitenschoolse opvang in Lindenholt

Buitenschoolse opvang Twinkel zit in de Nijmeegse wijk ’t Acker en ontvangt kinderen uit de aangrenzende wijken ’t Broek en De Kamp in Lindenholt. De meeste kinderen komen van basisschool De Lindenhoeve. De bso zit samen met de basisschool in één gebouw, je kind kan zelfstandig naar het bso-lokaal lopen. Ook kinderen van basisschool De Bloemberg komen naar de bso, deze kinderen halen we na schooltijd op. Bso Twinkel ligt vlak bij bedrijventerrein Kerkenbos. Voor de deur is een grote parkeerplaats om je kind veilig op te halen.

Over KION bso Twinkel

Bij bso Twinkel hebben we één verticale groep voor maximaal 22 kinderen van 4 t/m 12 jaar. Na schooltijd en in de vakanties is je kind van harte welkom om samen met andere kinderen een leuke (mid)dag te beleven. We bieden je kind een activiteitenprogramma aan waarbij de inbreng van je kind belangrijk is. Daarvoor hebben we een KION Kinderraad bij bso Twinkel. Zo laat je kind zijn ideeën en stem horen voor de dagelijkse activiteiten.

In de schoolvakanties gaan de kinderen naar bso Kompas in basisschool De Luithorst. Kinderen gaan soms naar het activiteitenplein van Bindkracht 10. Het aanbod bij het activiteitenplein wordt via school aangeboden. De activiteiten vallen buiten onze verantwoordelijkheid; ouders dienen zelf te zorgen voor aan- of afmelding. Het activiteitenplein is niet in ons gebouw, maar kinderen zullen in overleg door ons gebracht en gehaald worden.

Binnenkijken bij bso Twinkel

Bso Twinkel heeft een fijne groepsruimte in de zijvleugel van basisschool De Lindenhoeve. De ruimte is met een flexibele wand in tweeën gedeeld. We gebruiken de ruimtes goed en zorgen ervoor dat je kind ook in kleinere groepjes zijn of haar middag doorbrengt. We zitten in een klaslokaal naast groep 1 en de gymzaal. De ruimte heeft een opfrisbeurt gehad en is opnieuw ingericht. In de zomer is het heerlijk binnen door de airco die er hangt. Er zijn overzichtelijke speelhoeken waar je kind terecht kan. Bouwen in de bouwhoek, tekenen op het schoolbord, uitrusten op de banken, spelen met poppen en lego of creatief bezig zijn in de kralenhoek of knutselhoek. Samen koken we soms in de keuken op de kookplaten en in de oven. Soms ravotten we in de speelzaal met allerlei bewegingspelletjes en speelmaterialen. Lekker bewegen is goed voor de ontwikkeling van je kind en om de energie van de schooldag eruit te laten. De bso-ruimte heeft een eigen ingang die grenst aan het buitenspeelterrein.  

3. bso Twinkel groepsruimte 907

Buitenspelen bij bso Twinkel

Bso Twinkel gebruikt het schoolplein waar klimkastelen, een grote schommel en allerlei verstopplekken zijn. Buiten doen we spellen als tikkertje en soms gaan we naar het Cruyffcourt aan de andere kant van het fietspad. Daar kun je goed voetballen met z’n allen. Er is ook een basketbalveld en in de zomer gaan we naar de waterspeeltuin of kinderboerderij in de buurt. Alle verschillende spelvormen rondom de bso-locatie dagen je kind uit om meer te bewegen. Zowel alleen als in teamverband. Als uitstapje gaan we soms naar de supermarkt om boodschappen te doen voor het koken, of om een ijsje te halen.   

Een dag bij bso Twinkel

Je kind komt zelfstandig naar de bso of we halen hem of haar op bij de basisschool. Als iedereen binnen is, eten en drinken we gezamenlijk iets. Er is ruimte voor je kind om zijn of haar verhaal te vertellen over de gebeurtenissen op school. Na dit rustmoment kiest je kind er zelf voor om binnen of buiten aan de slag te gaan. We bieden je kind uitdaging in de speelzaal en op het buitenterrein. We zijn een kleinschalige bso en hebben veel ruimte om te luisteren naar je kind. Regelmatig plannen we een vergadering van de KION Kinderraad waarbij elk kind aangeeft wat hij of zij wilt doen. Je kind krijgt de ruimte om ideeën aan te dragen en om zijn of haar mening te geven. Een activiteit die uit de KION Kinderraad komt is het koken met z’n allen. Samen met de kinderen hebben we een lijst gemaakt met leuke en lekkere recepten en hier kiezen we er regelmatig eentje uit. Activiteiten die we doen hangen samen met de feestdagen. Zo vieren we Pasen, Kerst en Oud en Nieuw met de kinderen. Iedere week zijn er ook activiteiten die met de kinderen bedacht zijn. In de vakanties hebben we een speciaal vakantieprogramma samen met bso Kompas. Tijdens de verjaardag van je kind vieren we feest en helpt je kind mee met uitdelen van fruit en drinken. Zo is het elke dag bij bso Twinkel een feest voor je kind.

Wil je meer weten over bso Twinkel? Neem contact op met ons, we maken graag kennis met je.

Yvonne

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Yvonne van der Rest en ik werk al vanaf de start bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat pedagogisch medewerkers kinderen een leuke dag kunnen laten beleven en ouders hun kinderen vol vertrouwen bij ons achter laten. Samenwerken met scholen en andere betrokkenen staat hoog in mijn vaandel omdat een doorgaande lijn voor kinderen het beste is.

Lindenholt is een uitdagende wijk waar veel verschillende kinderen wonen en omdat wij alle soorten kinderopvang (kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang) bieden kunnen we met zorg en aandacht veel kinderen van (werkende) ouders goede opvang bieden. Onze teams werken met een groot hart voor kinderen en dat merk je!

Adres

bso Twinkel
Zellersacker 11-04
6546 HC Nijmegen
LRK-nummer 289610345

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
ma:     gesloten
di:       07.30 - 08.45 uur
woe:   gesloten
do:      07.30 - 08.45 uur
vr:       07.30 - 08.45 uur 

Na school
ma:     14.30 - 18.00 uur
di:       14.30 - 18.00 uur
woe:   bij bso Kompas
do:      14.30 - 18.00 uur
vr:       12.15 - 18.00 uur
Voor De Lindenhoeve tot 18.00 uur
Voor De Bloemberg tot 18.00 uur

Schoolvakanties
Bij bso Kompas

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Leuk activiteitenaanbod voor de kinderen.