• Aandacht voor de Engelse taal
  • Onderdeel van Jenaplan Kindcentrum De Lanteerne
  • Kleinschalig en huiselijke sfeer
  • Sluit aan op de behoefte van je kind
  • Veel buitenspelen in de frisse lucht

Schrijf je in

Kinderdagverblijf De Lanteerne in Nijmegen-West is een kleinschalig kinderdagverblijf waar de behoeftes van je kind centraal staan. We laten je kind spelenderwijs kennismaken met de Engelse taal, brengen veel tijd in de tuin door en vormen een vertrouwde basis door het vaste en hechte team van pedagogisch medewerkers.

Persoonlijk contact

De vaste pedagogisch medewerkers kennen je kind en stimuleren hem of haar om op avontuur te gaan op zijn of haar eigen tempo. Door de kleinschaligheid en de bekende gezichten voelt je kind zich veilig en geborgen en kan het zich vrijuit ontwikkelen.

Leren van elkaar

Bij kinderdagverblijf De Lanteerne zitten alle kinderen samen in een groep. Dat betekent dat je kind vanaf het moment dat hij of zij voor het eerst komt tot de vierde verjaardag naar dezelfde groep met dezelfde medewerkers gaat. Kinderen leren van elkaar en ieder kind in de groep krijgt volop de ruimte voor de ontwikkeling waar hij of zij in zit. Zo hebben we een grondbox voor baby’s en krijgen de kinderen die niet kunnen lopen een buitenspeelpak aan. Want weer of geen weer, we gaan elke dag naar buiten.

Aandacht voor de Engelse taal

We besteden elke dag aandacht aan de Engelse taal. Dit doen we met de methode Benny Playground van EarlyBird. Samen met de Engelse handpop zingen de kinderen liedjes en beleven ze leuke avonturen, waardoor ze spelenderwijs kennismaken met de Engelse taal. Hiermee sluiten we aan op de tweetalige unit van basisschool De Lanteerne. Tegelijkertijd geeft het ook een goede start aan die niet naar deze tweetalige unit gaan.

Samenwerking met basisschool De Lanteerne

Het kinderdagverblijf zit in het gebouw Een Slingertouw. We delen het gebouw met bso Pico en de tweetalige unit van basisschool De Lanteerne. Het hoofdgebouw van de basisschool ligt meteen naast Een Slingertouw. Hierdoor is de basisschool een vertrouwde omgeving, terwijl je kind tegelijkertijd de geborgenheid van een kleinschalig kinderdagverblijf heeft. Daarnaast sluiten we ook aan op het Jenaplanonderwijs, waardoor de overgang naar de basisschool nog soepeler verloopt.

BliXem Kookt

We maken het je graag makkelijk om na een drukke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Met BliXem Kookt kun je wanneer je je kind ophaalt meteen ook een verse maaltijd meenemen. Thuis hoef je het eten alleen nog op te warmen in de oven of magnetron. Het eten wordt dagelijks gemaakt door BliXem. Kijk nu op www.blixemkookt.nl voor het menu!

Guus

Maak kennis met de clustermanager

 

Mijn naam is Guus van Kan en ben in januari 2019 gestart bij KION.

Ik kijk ernaar uit om voor kinderen, ouders en medewerkers het aanspreekpunt te zijn. Om medewerkers op de juiste manier te faciliteren zodat we gezamenlijk tot een mooi resultaat komen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen de kans krijgen spelenderwijs hun talenten leren ontdekken.

Kinderopvang kan hierin een belangrijke rol spelen door middel van het aanbieden van een breed scala aan activiteiten op het gebied van kunst, sport, cultuur en natuur.

Adres

kdv De Lanteerne
Fl Nightingalestraat 1
6543 KT Nijmegen
LRK-nummer 159937334

Clustermanager

Openingstijden

ma:    07.30 - 18.00 uur
di:      07.30 - 18.00 uur
woe:  07.30 - 18.00 uur
do:     07.30 - 18.00 uur
vrij:    07.30 - 18.00 uur
Op aanvraag is opvang tot 18.30 uur mogelijk 

Altijd opvang. Altijd in de buurt.