• Nieuw en duurzaam gebouw
  • Kinderdagverblijf, peutergroep, bso en basisschool onder één dak
  • Kleinschalig kinderdagverblijf waar de natuur centraal staat

Schrijf je in

Kinderopvang in Malden

Kinderdagverblijf De Vuurvogel ligt bij het centraal gelegen Kroonwijkpark in Malden. De aangrenzende natuur staat bij ons kinderdagverblijf centraal. Samen met de peutergroep en de buitenschoolse opvang, delen we de faciliteiten en werken we samen met basisschool De Vuurvogel in een prachtig duurzaam gebouw.

Over KION kinderdagverblijf De Vuurvogel

Het kinderdagverblijf is kleinschalig opgezet waardoor de kinderen zich snel veilig en vertrouwd voelen bij onze vaste medewerkers. We hebben één verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Samen met onze peutergroep, de bso en de basisschool vormen we kindcentrum De Vuurvogel.

Doordat we in hetzelfde gebouw zitten als basisschool De Vuurvogel, is het gebouw al een vertrouwde plek als je kind de overstap maakt naar deze school. Er vindt een warme overdracht plaats als je kind naar school gaat. Dat betekent dat een pedagogisch medewerker van het kinderdagverblijf en de docent van de basisschool waar je kind naartoe gaat, een gesprek hebben voordat je kind aan de basisschool begint. Hierdoor kan de docent beter inspringen op de ontwikkeling van je kind en ervoor zorgen dat het zich sneller thuis voelt. We vertellen je hier graag meer over.

De groepsruimte in het kinderdagverblijf

De groepsruimte in het kinderdagverblijf heeft meerdere activiteitenhoeken en we bieden verschillende soorten speelmaterialen aan, afgestemd op de ontwikkeling van je kind. Door gebruik van neutrale kleuren en natuurlijke materialen, zorgen we voor sfeer en rust. Zo kan je kind zonder een teveel aan prikkels op ontdekkingstocht gaan. 

Buitenspelen bij De Vuurvogel

We hebben een prachtige, natuurlijke buitenruimte waar we vanuit de groepsruimte direct in kunnen. We maken veel gebruik van deze groene omgeving. De buitenruimte is zo ingericht dat jonge kinderen hier veilig op avontuur kunnen.

Vast gezicht op het kinderdagverblijf

Bij kinderdagverblijf De Vuurvogel heeft je kind een eigen mentor. Deze mentor is een pedagogisch medewerker op de groep. De mentor volgt de ontwikkeling en het welbevinden van je kind en is het aanspreekpunt voor jou als ouder met betrekking tot gesprekken, eventuele zorgen en grotere vragen. Onze pedagogisch medewerkers werken vaste dagen en we werken met vaste invalkrachten. Dat is fijn, want zo is het voor je kind duidelijk wie er wanneer is en ziet hij of zij zo min mogelijk verschillende gezichten.

De groepsindeling

In een verticale groep zitten kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar. We kiezen voor het werken met verticale groepen omdat dit het meest in de buurt komt van een grote familie waar de betrokkenheid van kinderen naar elkaar gewaarborgd is. Kinderen leren veel door naar andere kinderen te kijken. De jongere kinderen zien hoe de oudere kinderen dingen doen en de oudere kinderen vinden het leuk dat ze jongere kinderen dingen kunnen leren en hen daarbij kunnen helpen. Hier leren zij op hun beurt ook weer van. 

Wil je meer informatie over kinderdagverblijf De Vuurvogel? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op, we maken graag kennis met je.

Masja

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Masja van der Werve en ik werk sinds maart 2013 bij KION.

Mijn voldoening en uitdaging zit in het zien van lachende kinderen, tevreden ouders en blije medewerkers. Als ik medewerkers kan laten doen waar ze goed in zijn, kunnen zij ook het beste aan kinderen en ouders bieden.

Adres

kdv De Vuurvogel
Schoolstraat 23A
6581 BG Malden
LRK-nummer 277946268

Clustermanager

Openingstijden

ma:    08.00 - 18.00 uur
di:      08.00 - 18.00 uur
woe:  08.00 - 18.00 uur
do:     08.00 - 18.00 uur
vrij:    08.00 - 18.00 uur
Op aanvraag is opvang vanaf 7.30 uur mogelijk 

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer