• Keuze uit een verticale of horizontale groep
  • Ruime buitenspeelplaats om vrij te bewegen
  • Breed activiteitenaanbod met verschillende thema’s

Schrijf je in

Kinderopvang in Wolfskuil

Kinderdagverblijf Joki ligt in de Nijmeegse wijk Wolfskuil in Nijmegen-West, bij de wijken Biezen, Heseveld en Hees. De meeste kinderen komen uit de buurt, maar er zijn ook parkeerplaatsen langs de zijkant van de weg om de auto te parkeren. Het kinderdagverblijf is via een paadje achter het hek toegankelijk. Het kinderdagverblijf ligt dicht bij het stadscentrum van Nijmegen en om de hoek bij basisschool Michiel de Ruyter. Hier stroomt je kind meestal naar door als hij of zij 4 jaar wordt. Er vindt een warme overdracht plaats waarbij ieder kind apart besproken wordt. Gaat je kind naar de basisschool dan kun je kiezen voor buitenschoolse opvang Michiel van KION. Achter de basisschool ligt ’t Boerenlandje, één van de vele wijkspeeltuinen waar we wel eens heen gaan.

Over KION kinderdagverblijf Joki

Bij kinderdagverblijf Joki is er een aparte babygroep en peutergroep waar we leeftijdsgerichte activiteiten doen. De baby’s ontwikkelen zich in een veilige en huiselijke ruimte. Buiten kunnen de baby’s rustig in een buitenbedje slapen. Er is veel aandacht voor je kind. Het verzorgen van je baby is een bijzonder contactmoment met een-op-een aandacht. De peuters dagen we met leerzame activiteiten uit om zich te ontwikkelen. Iedere stap die je peuter zet is er een vooruit. We begeleiden en ondersteunen je peuter waar nodig. We luisteren en kijken vooral waar je peuter zelf behoefte aan heeft. Je peuter krijgt veel aandacht tijdens de activiteiten in kleine groepjes. De grote buitenruimte is een veilige plek waar je kind dagelijks een frisse neus haalt en op ontdekkingstocht gaat.

De groepsruimtes op het kinderdagverblijf

De groepsruimtes van het kinderdagverblijf zijn ingericht in verschillende hoeken waar je kind zelf op ontdekkingstocht gaat. We bieden je kind voldoende speelgoed om uit te kiezen, maar niet zoveel dat ze overprikkeld raken. Er is een speciale babyhoek met verschillende uitdagingen. Van speelgoed in de grondbox tot gekke spiegels en babygym. Voor de oudere kinderen is er een huishoek, bouwhoek, knutselhoek en een leeshoek. We maken ook gebruik van de hal om zo meer rust te creëren in de groep. Je kind kan daar zijn of haar energie kwijt en er worden activiteiten gedaan. Dansen doen we in de hal en soms liggen er klim- en klauterkussens voor je kind om zo de grove motoriek te ontwikkelen. De activiteiten zijn meestal verbonden aan een thema dat bij de feestdagen als Valentijn, Sinterklaas en Kerstmis past.  

Buitenspelen bij Joki

We gaan meerdere keren per dag naar buiten met je kind, het is belangrijk dat alle energie eruit kan en je kind een frisse neus haalt. De buitenruimtes grenzen direct aan de groepsruimtes. Een verticale groep en de peutergroep delen een buitenruimte en de andere verticale groep en de babygroep delen de andere buitenruimte. Tussen deze ruimtes is een peutertuin die je peuter uitdaagt om te klimmen en te klauteren. Er is genoeg te doen buiten, op ontdekkingstocht in de natuur, schommelen, fietsen, rennen, verstoppertje spelen en nog veel meer. Je kind vermaakt zich in de speciale modderkeuken buiten. Dagelijks doen we samen een bewegingsspel buiten om de motoriek van je kind verder te ontwikkelen. In de zomer picknicken we buiten op een kleed of maken we een uitstapje naar een speeltuin of kinderboerderij. Bij kinderdagverblijf Joki kan je kind ook buiten slapen in een buitenbedje. De bedjes staan iets afgezonderd van het speelgedeelte zodat je kind rustig in de buitenlucht slaapt terwijl de andere kinderen veilig ravotten.1. Joki poort 57

Vaste gezichten op het kinderdagverblijf

We werken met een vast team bij het kinderdagverblijf. Dat geeft een vertrouwd en veilig gevoel voor je kind. Ieder kind heeft een eigen mentor die hem of haar begeleidt, volgt en observeert. De observatie houden we nauwkeurig bij en bespreken we met jou als ouder tijdens het jaarlijkse 10-minuten gesprek. De mentor is ook het aanspreekpunt voor eventuele zorgen en grotere vragen over je kind. We denken graag met je mee als je vragen hebt.

De groepsindeling

Bij kinderdagverblijf Joki zijn vier groepen. Twee verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, een aparte babygroep en een aparte peutergroep. We kijken samen met jou waar je kind het beste past en zichzelf het beste ontwikkelt. Het voordeel van een verticale groep is dat je kind zich sneller optrekt aan de oudere kinderen, of juist jongere kinderen helpt. Het voordeel van een aparte peutergroep is dat je kind gericht uitgedaagd wordt op zijn of haar eigen niveau. Een aparte babygroep heeft als voordeel dat er meer rust en aandacht voor de allerkleinsten is. We vinden het belangrijk dat ieder kind zich op zijn of haar eigen tempo ontwikkelt op diverse sport, spel en sociaal-emotionele gebieden.

Een dag bij kinderdagverblijf Joki

We bieden je kind een dagprogramma volgens een structuur die iedere dag terugkeert. Routine en herhaling geven houvast en een vertrouwd gevoel. Samen zingen, fruit eten, activiteiten doen, buitenspelen, voorlezen en uitrusten of slapen zijn dingen die de dag van je kind vullen. Met het 1, 2, 3-systeem doen we activiteiten in kleine groepjes. Je kind doet binnen een activiteit, gaat naar buiten of beweegt in de hal. Door de extra aandacht kunnen we goed werken aan de ontwikkeling van je kind. Je kind kiest zelf wat hij of zij gaat doen, deze keuzevrijheid geeft ruimte om zelfstandigheid te ontwikkelen. De activiteiten sluiten meestal aan bij thema’s als Moederdag, Vaderdag, Valentijn, Sinterklaas en Kerstmis.   

Wil je meer informatie over kinderdagverblijf Joki? Neem gerust contact met ons op, we maken graag kennis met je.

Cindy

Mijn naam is Cindy Duffels en ik werk sinds maart 2021 bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om, als spin-in-het-web, de verbindende factor te zijn tussen medewerkers, ouders, kinderen en samenwerkingspartners. Ik vind het heerlijk om samen met onze partners een mooi aanbod voor kinderopvang en ontwikkeling neer te zetten. Hiermee krijgen kinderen de ruimte om hun eigen talenten en capaciteiten te ontwikkelen, in hun eigen tempo. De kinderen zullen dan samen met onze medewerkers in een mooie diversiteit verder groeien en bloeien.

Mijn motto is: We praten niet over problemen, maar over uitdagingen. Samen zijn we sterker!

Adres

kdv Joki
Pastoor Zegersstraat 77
6542 VN Nijmegen
LRK-nummer 151902501

Clustermanager

Openingstijden

ma:    08.00 - 18.00 uur
di:      08.00 - 18.00 uur
woe:  08.00 - 18.00 uur
do:     08.00 - 18.00 uur
vrij:    08.00 - 18.00 uur
Op aanvraag is opvang vanaf 7.30 uur mogelijk 

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • De buitenruimte en buitenbedjes zijn top net als de kruiptunnel in de hal. Pedagogisch medewerkers hebben tijd voor een praatje en letten op de specifieke behoeften van mijn kind.