• Kleinschalig kinderdagverblijf in een huiselijke woonboerderij
  • Grote, groene natuurtuin
  • Voorschoolse educatie voor peuters

Schrijf je in

Kinderopvang in Nijmegen-Lindenholt

Kinderdagverblijf ’t Grut zit in een gezellige woonboerderij in de Wedesteinbroek. De kleinschalige en huiselijke kinderopvang ligt vlak bij bedrijventerrein Kerkenbos en is goed bereikbaar vanaf de A73 en de A326. Bij ’t Grut komen veel kinderen die in de buurt wonen uit de Nijmeegse wijken ’t Broek, ’t Acker en De Kamp. Zo ontstaan er op jonge leeftijd al hechte vriendschappen voor het hele (school)leven.

Over KION kinderdagverblijf ’t Grut

Bij kinderdagverblijf ’t Grut voelt je kind zich snel thuis. In een huiselijke omgeving zorgt een team betrokken pedagogisch medewerkers ervoor dat je kind zich op een veilige en geborgen plek naar hartenlust kan ontwikkelen. Voor de ontwikkeling van de allerkleinsten maken we gebruiken van verschillende materialen. Voor de baby’s zijn er mandjes met speelgoed om hen uit te dagen. Er zijn grondboxen en hoge boxen zodat de jongste kinderen op een veilige plek op een uitdagende manier de wereld ontdekken. Oudere kinderen bieden we materiaal en activiteiten aan die bij hun ontwikkeling passen, bijvoorbeeld knutselen met scheerschuim of klei, muziek maken of samen spelen in een speelhoek. We stimuleren je kind om zijn of haar fantasie te gebruiken bij de activiteiten en helpen waar nodig. Op sommige momenten mag je kind zelf bedenken wat hij of zij wilt doen. Lukt dit even niet, dan helpen we ze natuurlijk op weg.  

De groepsruimtes van het kinderdagverblijf

Bij kinderdagverblijf ‘t Grut hangt een huiselijke sfeer waar je kind zich echt thuis voelt samen met kinderen van andere leeftijden. Iedere groep heeft zijn eigen vertrouwde groepsruimte. Er is een verticale groepsindeling wat betekent dat kinderen van 0 tot 4 jaar samen in één groep zijn. Zo bouwt je kind vriendschappen en een vertrouwde band met andere kinderen en pedagogisch medewerkers. De groepsruimte is in hoeken ingedeeld zodat je kind verschillende spelvormen ontwikkelt. Er is een huishoek met natuurgetrouw materiaal en er staat een grote boekenkast waar je kind regelmatig boekjes uitkiest. Naast de boxen voor de baby’s is er een bank met kleed zodat alle kinderen bij elkaar zitten en luisteren naar het voorleesverhaal.

Buitenspelen bij ’t Grut

Bij kinderdagverblijf ’t Grut is een grote, groene natuurtuin met een enorme treurwilg en een bamboetuin. We gaan dagelijks minstens 2x naar buiten met je kind. Buiten spelen is belangrijk omdat je kind lekker rent en vies kan worden. Bewegen in een grote ruimte is goed voor de ontwikkeling van je kind en buiten zijn is hartstikke gezond. Je kind gaat op ontdekkingstocht in de natuur, fietst zoveel rondjes als hij of zij maar wilt of zoekt een lekker plekje op om samen te kletsen. Verstoppen in de bamboetuin is ook een grote favoriet van de kinderen. Er is een grote zandbak met een keuken om zandtaarten te bakken. Daarnaast glijd je kind vaak van de stoere glijbaan. Voor baby’s hebben we een afgeschermd stuk tuin onder de bomen waar ze veilig de wereld kunnen ontdekken. We zorgen samen ook voor de moestuin. Daar zien we hoe de tomatenplantjes groeien, kijken we of de komkommers al klaar zijn om te plukken en oogsten we de groenten om ze op te eten. Zo leren we je kind op een leuke en lekkere manier meer over de natuur.  

Vaste gezichten op het kinderdagverblijf

Bij kinderdagverblijf ‘t Grut heeft je kind een eigen mentor. Deze mentor is een pedagogisch medewerker op de groep. De mentor volgt de ontwikkeling en het welbevinden van je kind en is het aanspreekpunt voor jou als ouder met betrekking tot gesprekken, eventuele zorgen en grotere vragen. Onze pedagogisch medewerkers werken vaste dagen en we werken met vaste invalkrachten. Dat is fijn, want zo is het voor je kind duidelijk wie er wanneer is en ziet hij of zij zo min mogelijk verschillende gezichten. Het vaste team van kinderdagverblijf ’t Grut wordt door ouders zeer gewaardeerd.

De groepsindeling

Bij ’t Grut werken we met verticale groepen. Dit betekent dat je kind van 0 tot 4 jaar in dezelfde vertrouwde groep zit. Het voordeel van een verticale groep is dat de oudere kinderen leren zorgzaam te zijn naar de kleinsten en de jongere kinderen veel leren van de oudere kinderen door naar ze te kijken. Hiermee bootsen we een thuissituatie na die de ontwikkeling van je kind stimuleert. Je kind speelt en leert ook regelmatig samen in kleine groepjes met leeftijdsgenoten. Zo kunnen we je kind op elke leeftijd uitdagen én ontwikkelen ze zich in een groep.

Een dag bij kinderdagverblijf ’t Grut

Kinderen voelen zich veilig en vertrouwd wanneer de dag ritme en structuur heeft. Een dag bij het kinderdagverblijf verloopt daarom altijd grotendeels hetzelfde. Op de dagritmekaarten kan je kind zien wat we die dag gaan doen. We wisselen actieve momenten zoals buiten spelen af met rustige momenten zoals een dutje of samen eten. Wij eten altijd gezond met je kind. Er is veel groente en fruit en ook op de boterham krijgt je kind gezond beleg. Als het lukt halen we verse groente en kruiden uit onze eigen moestuin om op te eten. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer hij of zij zelf kan en wil doen. We stimuleren je kind om zelfstandiger te worden, bijvoorbeeld door zelf brood te leren smeren, te helpen met de tafel dekken of zelf de jas aan te trekken. We kijken hierbij naar de behoeften en ontwikkeling die bij jouw kind passen. Samen doen we activiteiten als schilderen, kleien, tekenen en fantasiespel. De activiteiten gaan vaak samen met het thema van de Uk & Puk methode van de Voorschoolse Educatie. Soms nemen we de oudere kinderen (3+) apart om in een klein groepje een uitdagende activiteit te doen. Samen (voor)lezen bijvoorbeeld. We gaan vaak naar buiten naar de uitdagende tuin. Af en toe gaan we verder op stap naar een parkje in de buurt of om een boodschap te doen.  

Voorschoolse educatie van peuters

Speciaal voor de peuters (2 tot 4 jaar) bieden wij Voorschoolse Educatie (VE) aan. Op speelse wijze stimuleren wij doelgericht en systematisch de brede ontwikkeling van peuters. Hiervoor gebruiken we een erkend methodisch programma van ‘Uk & Puk’. We werken met thema’s en allerlei avonturen die Puk beleeft. De pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn of haar eigen manier, in zijn of haar eigen tempo te begeleiden bij de ontwikkeling. Deze vorm van extra educatie bieden wij aan zodat alle peuters zo goed mogelijk zijn voorbereid op de start van de basisschool. De overstap naar de basisschool is voor je kind makkelijker te maken na het volgen van voorschoolse educatie.  

Wil je meer informatie over kinderdagverblijf ‘t Grut? Neem gerust contact met ons op, we maken graag kennis met je.

Yvonne

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Yvonne van der Rest en ik werk al vanaf de start bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat pedagogisch medewerkers kinderen een leuke dag kunnen laten beleven en ouders hun kinderen vol vertrouwen bij ons achter laten. Samenwerken met scholen en andere betrokkenen staat hoog in mijn vaandel omdat een doorgaande lijn voor kinderen het beste is.

Lindenholt is een uitdagende wijk waar veel verschillende kinderen wonen en omdat wij alle soorten kinderopvang (kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang) bieden kunnen we met zorg en aandacht veel kinderen van (werkende) ouders goede opvang bieden. Onze teams werken met een groot hart voor kinderen en dat merk je!

Adres

kdv 't Grut
Wedesteinbroek 10-01
6546 RA Nijmegen
LRK-nummer 212344377

Clustermanager

Openingstijden

ma:    08.00 - 18.00 uur
di:      08.00 - 18.00 uur
woe:  08.00 - 18.00 uur
do:     08.00 - 18.00 uur
vrij:    08.00 - 18.00 uur
Op aanvraag is opvang vanaf 7.30 uur mogelijk.

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Wij zijn zeer te spreken over de kleinschalige groep met meer aandacht voor de kinderen.