• Peutergroep in de wijk Aldenhof
  • We bieden Voorschoolse Educatie (VE)
  • Onderdeel van brede school De Aldenhove
  • Spelen met leeftijdsgenoten

Schrijf je in

Welkom bij peutergroep De Bellenboom

Ken je peutergroep De Bellenboom in de wijk Aldenhof in Nijmegen? Wanneer je op zoek bent naar een peuterspeelzaal is dit dé plek waar jouw kind het altijd goed heeft. We zitten in hetzelfde pand als de buitenschoolse opvang en brede school De Aldenhove. Maakt jouw kind straks de overstap naar de basisschool, dan is de omgeving al vertrouwd. En misschien heeft je kind al wel vriendjes gemaakt.

Onze peutergroep biedt Voorschoolse Educatie (VE). Op speelse wijze stimuleren wij doelgericht en systematisch de brede ontwikkeling van peuters. Dit doen wij met behulp van een erkend methodisch programma. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

Over peutergroep De Bellenboom

Peutergroep (peuterspeelzaal) De Bellenboom is onderdeel van brede school De Aldenhove. Omdat we nauw samenwerken met de school, verloopt de overgang naar de basisschool soepel. We werken volgens een vaste dagindeling, die aansluit bij de structuur op school. En we vinden het erg leuk om af en toe een kijkje te nemen bij de kleuters. Op die manier raakt jouw kind stap voor stap vertrouwd met de ruimtes in school en met de leerkrachten. Onze creatieve pedagogisch medewerkers doen er alles aan om jouw kind een fijne tijd te bezorgen. Plezier en ontwikkeling staan bij ons voorop. We spelen graag in onze groepsruimte, maar buiten zijn we ook graag en vaak te vinden. We hebben een ruime speelplaats afgezet met een afsluitbaar hek. Jouw kind vermaakt zich hier zeker goed. Wat dacht je van zandtaartjes bakken in de zandbak of echte koekjes bakken in onze buitenkeuken? Of wil jouw kind liever racen op de (loop)fiets of de step? Het kan allemaal bij peuterspeelzaal De Bellenboom.

Hoe ziet de peutergroep eruit?

Onze groepsruimte ademt een gezellige sfeer met lichte kleuren. Dat merk je meteen als je bij ons binnenkomt. De ruimte is overzichtelijk en er zijn verschillende speelhoeken te vinden. Buiten is het ook goed toeven. De buitenruimte grenst aan de groepsruimte en is zo ingericht dat jouw kind zelf kan spelen en ontdekken.

De groepsindeling

Er komen maximaal 14 kinderen per dag bij ons spelen. De 2-jarigen worden zoveel mogelijk in de ochtend ingedeeld en de 3-jarigen in de middag.

Leonie

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Leonie Walvoort-Kreeftenberg en ik werk sinds november 2022 bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om elke dag een optimale samenwerking te creëren tussen kinderen, medewerkers, ouders en samenwerkingspartners.

Dit alles met het doel om kinderen de ruimte te geven om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen zodat ze ontdekken wat hun talenten zijn.

Kinderen zich veilig laten voelen en aansluiten bij hun ontwikkelingsbehoeftes, samen met de basisschool, dat is een mooie opdracht.

Adres

pgr De Bellenboom
Aldenhof 62-01
6537 DJ Nijmegen
LRK-nummer 119924614

Openingstijden

ma:     08.15 - 12.15 uur
           12.45 - 16.45 uur
di:       08.15 - 12.15 uur
           12.45 - 16.45 uur 
woe:   08.15 - 12.15 uur 
do:      08.15 - 12.15 uur
           12.45 - 16.45 uur
vr:       08.15 - 12.15 uur

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Er is veel aandacht voor mijn kind bij De Bellenboom. Top!