• Nauwe samenwerking met Nutsschool Lankforst
  • Lichte en frisse ruimte
  • Aanbod Voorschoolse Educatie (VE)

Schrijf je in

Welkom bij De Draaitol

Woon je in Nijmegen en ben je op zoek naar een peutergroep (peuterspeelzaal) in de wijk Malvert of Lankforst in Nijmegen? Een plek waar jij jouw kind met een gerust hart achterlaat en waar hij of zij een fijne tijd heeft? Bij De Draaitol is jouw kind welkom bij peutergroep De Draaitol Montessori of peutergroep De Draaitol Nutsschool. Voor welke basisschool je straks ook kiest, bij de Draaitol bereiden wij jouw kind voor op de volgende stap.

Beide peutergroepen bieden Voorschoolse Educatie (VE). Op speelse wijze stimuleren wij doelgericht en systematisch de brede ontwikkeling van peuters. Dit doen wij met behulp van een erkend methodisch programma. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

Over peutergroep De Draaitol Nutsschool

Peutergroep (peuterspeelzaal) De Draaitol Nutsschool zit in hetzelfde gebouw als Nutsschool Lankforst. We werken veel samen met de school. Dat is fijn, want zo kunnen wij jouw peuter goed voorbereiden op de volgende stap en raakt hij of zij al vertrouwd met de omgeving. We nemen regelmatig een kijkje bij de kleuters en spelen soms samen op de gang. Onze pedagogisch medewerkers vinden het heerlijk om vaak met jouw kind naar buiten te gaan. Wat dacht je van samen een blotevoetenpad bewandelen op het aangrenzende speelplein?

Hoe ziet de peutergroep eruit?

De ruimte van de peutergroep heeft onlangs een flinke opfrisbeurt gehad. De ruimte is licht en overzichtelijk ingericht met speel- en spelmaterialen passend bij de leeftijd van jouw kind.

De groepsindeling

Er is 1 groep waar maximaal 16 kinderen per dag komen spelen.

Jolisca

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Jolisca Bouw en ik werk sinds januari 2017 bij KION. 

Mijn grootste uitdaging is zorgen voor kwaliteit, veiligheid en service die ouders en kinderen verdienen. Het geeft mij voldoening om extra aandacht en zorg te bieden waarmee kinderen met een achterstand een goede start maken bij de basisschool; door de Startgroep en VE+ programma’s. 

Bij mijn locaties is veel aandacht voor Voorschoolse Educatie en bij twee hiervan gaat een pilot van start met nóg meer aandacht en extra ondersteuning. De peutergroepen werken onderling nauw samen waardoor kinderen veelal vertrouwde gezichten zien en de overdracht binnen de teams helder is.

Adres

pgr De Draaitol Nutsschool
Lankforst 23-48
6538 GN Nijmegen
LRK-nummer 182779294

Clustermanager

Openingstijden

ma:     08.15 - 12.15 uur
di:       08.15 - 12.15 uur
do:      08.15 - 12.15 uur
vr:       08.15 - 12.15 uur

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • De pedagogisch medewerkers geven je kind wel echt een kans om te wennen en te passen in de groep.

Altijd opvang. Altijd in de buurt.